OCEÀ PACÍFIC

INFORMACIÓ

L'oceà pacífic es troba marcat de color blau.

L'oceà Pacífic és el cos d'aigua més gran del món. Aquest oceà cobreix una tercera part de la superfície terrestre, amb una àrea de 179,7 milions de km².

Aquí teniu alguns dels animals que viuen a l'oceà Pacífic

Cranc Yeti

Mesura uns 15 centímetres i té 10 potes (com els escamarlans). És cec, no té ulls i en el seu lloc només queda un vestigi d'ells, una membrana. És un animal carnívor causa de l'anatomia del seu sistema digestiu. No obstant això, encara no se sap amb exactitud la naturalesa de la seva alimentació.

Balena grissa

El mascle no sobrepassa a la femella en grandària, al contrari, ella és lleugerament més gran. Un adult pot mesurar entre 13 i 15 metres i pesar fins a 33 tones. No obstant això alguns arriben les 40 tones.

Pop gegant del Oceà Pacífic

Representa la més gran de totes les espècies de pops i, a més és un dels més intel·ligents de tots els invertebrats.

Aquest pop pot arribar a una talla de 3 a 5 m, i tot i de 10 a 50 quilos.

En general es tracta d'una espècie solitària. El mascle i la femella únicament es reuneixen durant per un curt període de temps per l'aparellament.

Tauró Sarda

Generalment la femella és més gran que el mascle. Mesuren, de mitjana, 2.4 metres de llarg i pesen al voltant de 130 quilograms. Els mascles mesuren una longitud de 2.2 metres aproximadament i pesen 95 quilograms.

El tauró Sarda és un integrant de l'ordre Carcharhiniformes, de la família Carcharhinidae. Es tracta del més comú de les sis espècies de taurons fluvials.

Mantarraya d'Escull

La femella és més gran que el mascle. Es creu que això es deu per la necessitat de donar a llum cries grans. L'ample del disc central dels seus cossos, arriba a mesurar entre 3 y 5.5 metres. Parlem de la segona major espècie de mantes.

Posseeix la peculiar facultat de regenerar els seus teixits corporals, després de ser atacada pels depredadors.

La identifiquen les seves aletes pectorals en forma d'ales, així com les extremitats que es projecten per davant del seu musell, conegudes com lòbuls cefàlics.

Tonyina d'aleta blava

Aconsegueix els 2 i 2.5 metres de llarg. El seu pes es pot situar entre els 225 i 250 kg. Un veritable gegant.

Són de color blau metàl·lic a la part dorsal, i platejats a la part inferior.

Es troba en els oceans Pacífic i Atlàntic, així com al mar Mediterrani. Lamentablement es tracta d'un peix altament cobejat i, per això, sobre explotat.

Pingüí carablanc

Mesura uns 68 cm de longitud. Mentre que el seu pes està entre els 3 i els 6 kg.

És oriünd dels oceans Pacífic i Atlàntic. Es troba ben adaptat al clima de les gèlides aigües antàrtiques i mora sobre els blocs de gel a mar obert.

Parmaturus xaniurus

Els mascles poden arribar aconseguir els 45 cm de longitud total.

És un peix de mar i de clima tropical que viu entre 91-1.251 m de profunditat.

FONTS: http://hablemosdepeces.com/animales-marinos-del-oceano-pacifico/ i https://es.wikipedia.org/wiki/Categor%C3%ADa:Fauna_del_oc%C3%A9ano_Pac%C3%ADfico