OCEÀ ATLÀNTIC

INFORMACIÓ

L'Atlàntic cobreix aproximadament el 20% de la superfície terrestre i només l'oceà Pacífic el supera en mida. Amb els seus mars adjacents, ocupa una àrea de 106.450.000 km²; sense aquests, té una àrea de 82.362.000 km².

L'oceà Atlàntic es troba marcat de color blau.

Cap-roig espinós

La longitud màxima descrita és de 17,5 cm els mascles i 25 cm les femelles, encara que la longitud màxima comuna és de 12,0 cm.

L'espina més llarga de la coberta frontal de les brànquies arriba cap enrere cap a un punt per sota de la part davantera de l'aleta dorsal; les membranes de les brànquies es troben unides a la gola, sense protuberàncies òssies per sobre ni per sota de l'aspra línia lateral.

Manta elèctrica colombiana

És una espècie de peix de la família Narcinidae. Mesura 17 cm de longitud.Viu a l'Atlàntic occidental tropical, en una àrea restringida del mar Carib colombià, a la plataforma continental, a profunditats d'entre 30 a 100 m.


Llop marí sud-americà

Són de color marró fosc quan són adults i negre quan són joves. Els mascles adults habitualment pesen uns 300 kg, el doble que les femelles, i posseeixen una capa de pèl castany vermellós sobre el coll. Aquesta «cabellera» és la causa que siguin cridats «lleons marins».

Tortuga babaua

Les tortugues adultes mesuren de mitjana uns 90 cm de llarg i tenen un pes mitjana de 135 kg, encara que també es van registrar exemplars més grans amb una longitud de fins a 213 cm i un pes de fins a 545 kg. El color de la pell varia des de groc a marró, i la closca és típicament marró-vermellós. La diferència més òbvia entre mascles i femelles adults és que els mascles tenen cues més gruixudes i plastrons més curtes que les femelles.

Medusa cabellera de lleó

L'exemplar més llarg conegut d'aquesta espècie de medusa tenia una ombrel·la (cos) d'un diàmetre de 2,3 m i tentacles que aconseguien els 36,5 metres de longitud. Quan el peix entra en contacte amb els tentacles se li injecta de manera automàtica un verí que paralitza a la presa, facilitant així la ingestió d'aquesta. És possible veure-la també alimentar-se de altres meduses.

Medusa luminescent

La seva coloració és violeta rosàcia brillant, i presenta l'ombrel·la voluminosa, amb 16 lòbuls perifèrics, 8 òrgans sensorials mancats d'ulls, 8 tentacles i un espai gàstric amb 16 canals radials.

Elefant marí

Els mascles adults poden arribar a mesurar més de 4,5 m de llarg i arribar a un pes d'entre 2.200 i 4.000 kg, encara que s'han registrat exemplars de més de 6 mi de més de 6.000 kg. La femella és bastant més petita, no superant els 3,5 mi els 900 kg.

Estrella coixí

Es troba des de 0 fins 69 m de profunditat. En la seva espècie, són considerats juvenils els individus amb talles menors a 8 cm de radi més gran, mentre que els adults són els que superen aquesta talla.

FONT: https://es.wikipedia.org/wiki/Categor%C3%ADa:Fauna_del_oc%C3%A9ano_Atl%C3%A1ntico