OCEÀ ANTÀRTIC

INFORMACIÓ

L'oceà Antàrtic (també anomenat oceà Glacial Antàrtic) és la massa d'aigua que envolta el continent antàrtic. És el quart més gran del món.

L'oceà Antàrtic es troba marcat de color blau.

Aquí teniu alguns dels animals que viuen a l'oceà antàrtic

MANATÍ

(Trichechus) Són un gènere de grans mamífers aquàtics. Les cues dels manatís són en forma de paleta,

FOCA DE WEDDELL

Aquesta foca passa bona part de l'hivern sota l'aigua, respirant per forats que els manté oberts amb la boca oberta.

Mesura 3 metres de llarg i pot arribar a pesar fins a 400 kg.

Rep aquest nom en honor al explorador Sir James Weddell.


IUBARTA

La iubarta, xibarta, jubarta, balena amb gep, balena geperuda o rorqual geperut (Megaptera novaeangliae) és un misticets inconfusible pel seu cos cobert de tubercles dèrmics de forma arrodonida i la seva aleta dorsal en forma de gepa. Les iubartes tenen una distribució cosmopolita i es troben des de les aigües fredes fins a les latituds equatorials de tots els grans oceans.

LLEOPARD MARÍ

Els cadells acabats de néixer mesuren 1 metre de llarg i poden arribar a pesar a prop de 30 kg. Les femelles creixen més ràpid que els mascles. Les adultes mesuren 3,6 metres aprox. i pesen més de 300 kg, en canvi els mascles fan metres i pesen 270 kg.

S'alimenten de varietat d'espècies, incloent petits crustacis, pingüins, peixos, altres foques i cefalòpodes.BALENA BLAVA

(Balaenoptera musculus) És un mamífer marí del subordre dels misticets. Amb una llargada de fins a 32,9 metres i un pes de fins a 172 tones, és l'animal més gros que ha existit mai.

El cos llarg i esvelt del rorqual blau pot tenir una coloració de diverses tonalitats de gris blavós a la part dorsal i una mica més clara a la part ventral.


FOCA CRANGREJERA

La foca menjacrancs (Lobodon carcinophagus) és una foca que viu al voltant de l'Antàrtida. Malgrat el seu nom, la foca menjacrancs té una dieta especialitzada en krill, i no pas crancs.

FOCA de ROSS

Els seus caràcters distintius inclouen ulls molt grans i vocalitzacions complexes que recorden a les sirenes. Els mascles adults fan entre 1,6 i 2,07 metres de llarg (i entre 5,5 i 6,8 de capa a cua). La major part de les foques de Ross les famelles són més grans que els mascles. La longitud típica de les famelles madures es de 1,98 i 2,3 ( i entre 6,5 i 7,8 de cap a cua).


FONTS: imatges: https://www.vix.com/es/btg/curiosidades/6114/7-animales-que-solo-podrias-ver-en-la-antartida

informació: http://www.focaswiki.com

http://www.antarkos.org.uy/info-gral/flora-fauna/animales-antartida-ballenas-focas.htm

https://ca.wikipedia.org