OCEÀ ÍNDIC

INFORMACIÓ

L'oceà Índic és la tercera massa d'aigua més gran del món, i cobreix aproximadament el 20% de la superfície de la Terra. Està limitat al nord pel sud de l'Àsia, a l'oest per la península Aràbiga i l'Àfrica, a l'est per la península de Malacca, les illes de la Sonda i Austràlia, i al sud per l'Antàrtida.

L'oceà Índic es troba marcat de color blau.

PEIX PALLASSO

Hi han més de 30 espècies de peix pallasso. Mesuren entre 10 i 18 cm i els colors del seu cos solen ser grocs, taronges, roses, vermells i fins i tot negres, amb tres franges negres al cap. La seva pell està coberta d'una espècie de moc que el protegeix del verí de les anemones. Són omnívors i mengen gran varietat d'aliments.

TAURÓ BLAU

Actualment és un dels taurons més caçats del món, però en el passat era un dels més abundants en els oceans. Es tracta d'una espècie de tamany mitjà, com a molt 4 metres. La femella sol ser una mica més gran que el mascle. És molt àgil i prim i per això és un dels taurons més ràpids de l'oceà. S'alimenta bàsicament de peixos i moluscs.

PEIX CIRURGIÀ

Quant neix és de color groc i poc a poc el blau intens, es va extenent del cap a la cua. Mesura un màxim de 30 cm i s'alimenta de zooplàncton. Acostuma a formar petits grups a les zones amb corrents per poder capturar el seu aliment. Són animals ovípars.

PEIX AGULLA BLAU

El tret més característic d'aquest peix és el que li dóna nom, la seva mandíbula superior s'allarga fins que sembla una espasa. És un dels peixos més grans del món, ja que pot arribar a mesurar 500 cm i pesar un màxim de 820 kg. És diürn, solitari i migratori i pot arribar a recórrer fins a 70 km en una sola nit. S'alimenta de carn de peixos i moluscs.

CHROMODORIS AFRICÀ

Pot superar els 8cm de longitud. No tenen òrgan de la vista, els substitueix un òrgan sensor situat després dels rinòfors, que consisteix en una petita esfera imbuïda en el mantell, que tan sols detecta llum i ombra. Per investigar el medi té dos tentacles situats al cap, anomenats rinòfors, i dos tentacles, situats prop de la boca, que els serveixen per olorar, detectar estímuls químics i tocar.
TORTUGA VERDA MARINA

És una espècie en perill d'extinció . Té un cos aplanat, un cap amb coll curt, aletes amb forma de rem adaptades per a nedar. Poden arribar fins 1,66 m de longitud i pesar entre 200 - 400 Kg.

CARABEL·LA PORTUGUESA

Està formada per una espelma gelatinosa d'entre 15 i 30 cm que li permet recórrer els oceans impulsada pels vents, les marees i els corrents marins, mentre que del cos central pengen nombrosos tentacles que li serveixen per atrapar a les seves preses i que estesos pot arribar a fer fins a 50 metres, encara que normalment tenen una extensió d'uns 10 metres.

DOFÍ DEL RIU IRAWADI

La seva longitud és prop d' 1 m en el naixement i de 2,3 m quan arriba a la maduresa completa. El pes del naixement és prop de 10 kg. El pes de l'adult excedeix 130 kg. L'esperança de vida és propera als 30 anys. El dofí d' Irawadi és un nedador lent. Emergeix en forma de balanceig i només aixeca la palaia de la cua de l'aigua per fer una capbussada profunda.