OCEÀ ÀRTIC

INFORMACIÓ

Se situa a la zona del pol Nord. És l'oceà més petit i menys profund de tots. Es troba gairebé tot l'any cobert de gel.

L'oceà Àrtic es troba marcat de color blau.

Aquí teniu alguns dels animals que viuen a l'oceà Àrtic:

NARVAL

Mesuren 1,5 metres quan neixen i poden arribar a mesurar 6 metres els mascles i 5 les femelles (sense comptar l'ullal).No disposa d'aleta dorsal , aquest fet forma part d'una adaptació per poder viure a l'Àrtic. El tret més característic és l'ullal que li sobresurt del musell.

ORCA

Algunes s'alimenten exclusi-vament de peix, mentre que d'altres cacen mamífers marins com ara foques i dofins. Són molt socials. Es desplacen en grups familiars. Les orques en llibertat poden viure 80 anys o més, però en captivitat no solen passar dels 20.

FOCA de GROENLÀNDIA

Fa entre 1,7-1,9 m de llargària i entre 115-140 kg de pes. Cos grassonet i de color blanc argentat, el cap petit i de color negre, i el coll gros. Musell punxegut, curt i amb bigotis. Ulls grossos. Aletes pectorals i amb urpes.
BELUGA

Els mascles adults mesuren entre 3,5 i 5,5 metres de longitud i pesen entre 1.100 i 1.600 kg, les femelles creixen entre 3 i 4,1 metres i pesen entre 700 i 1.200 kg. S'alimenten de penegals nòrdics halibuts negres, gambes boreals, bacallà polar i salmó platejat.

MORSA

Es caracteritzen per les seves pells arrugades de color gris i rosat. Es distingeixen pels seus llargs bigotis, les aletes planes, els seus cossos greixosos i sobretot pels llargs queixals blancs. Tenen la pell entre 2 i 4 cm de gruix. El pelatge canvia de color segons la temperatura, a l'aigua freda tenen un color gris clar i a temperatures més càlides tons més rosats a causa de la dilatació dels vasos sanguinis de la pell.

MISTICETS

En estat adult mesuren de 15 a 17 metres i pesen de 50 a 80 tones. Poden aguantar fins a una hora sota l'aigua. Tenen dos espiracles situats al cim del cap pels quals expiren l'aire.

Fan grans migracions des de les mars fredes on s'alimenten a les càlides on s'aparellen i es reprodueixen.

FOCA de BANDES

Es caracteritza per la seva coloració llampant, amb dues amples bandes blanques i dos cercles blancs sobre un pelatge marró fosc o negre. S'alimenten de peixos calamars, camarons i crancs.FONT: https://ca.wikipedia.org/wiki/Portada