Invents


La nina Barbie va ser inventada l'any 1959 per Ruth Handler , fundadora de l'empresa Mattel Creations en 1945 juntament amb el seu marit Elliot , els que tenien una filla anomenada Bàrbara .

El seu producte va ser presentat al món a la Fira del Joguet nord-americà, que es va complir a Nova York a principis de març de 1959.

Per Handler, Barbie era una nina que tenia com a "treball" modelar roba per a adolescents. Dos anys després del gran llançament, van exhibir a Ken en tribut al fill de Ruth, Kenneth .

En moltes entrevistes públiques, Handler es definia a si mateixa com "la mare de Barbie" , i va explicar que la seva idea va sorgir després de veure la seva filla jugar amb algunes nines de paper.

"Ella i les seves amigues feien servir aquest material per fer diferents personatges. Unes eren porristas, altres estudiants universitaris, o adults amb certs oficis. Això em va donar a entendre que havia d'haver una nina que facilités la forma en que elles gaudien dels seus jocs ", va comentar Handler.

Des del principi, Barbie es va destacar perquè era diferent de les nines nadó d'aquells anys. Era una nina amb un cos adult. Ruth va veure una nina alemanya, Bild Lilli , en un viatge familiar per Suïssa, però aquest article era exclusiu per a col·leccionistes. No estava destinat a ser una joguina infantil.La forma en com lluïa Bild Lilli li va donar la base de Handler per desenvolupar a Barbie, i això va causar un gran impacte en els que la van veure per primera vegada. El nom complet de la nina va ser Barbie Millicent Roberts , "oriünda" de Willows, Wisconsin.

"Sento molt d'orgull per la meva creació. Barbie representava a una dona amb opcions per a destacar-se en la vida. No havia de conformar-se amb ser la núvia de Ken, o una noia compradora. Podia ser doctora, hostessa, cantant ... el que ella volgués. Va ser un pas per a les nenes que somiaven ser professionals i també mares . Barbie va demostrar que no era necessari escollir entre les dues ", va dir Ruth.

Handler va brillar com a peça fonamental del màrqueting dins de la seva companyia Mattel, fins que el 27 d'abril de 2002 va perdre la batalla contra el càncer de còlon que va patir per molt de temps. Va morir als 85 anys d'edat.