Cavall

Els cavalls són animals de manada, són fidels, amigables,nobles... me centrare més en aquest tema ja que estic més experimentada.

Durant anys hem anat domesticant i creant noves razes de cavalls entre elles: frisó, el Arab i el P.R.E (Pura Raça Espanyola). Pero han agut varies raçes de cavalls que mai hem pogut domar, per exemple: Przewalski.

Els cavalls han sigut maltractats i utilitzats per a les persones durant anys.

Frisó

El cavall Frisó és el cavall originari dels pirates. Cavall de gran bellesa originari de Frísia, Holanda. Els seus pèls en les mans i els peus li donen un aspecte molt elegant. Són cavalls molt dòcils i sensibles, de tir lleuger i molts cops són utilitzats per l'equitació amb persones grans, i poden portar fins a persones de 100 kg a sobre, cosa que altres races de sella més populars no poden fer.

Si un frisó no és completament negre, és a dir, que té alguna taca d'un altre color, vol dir que no és de pura raça.


Cavall P.R.A Pura Raça Arab

La raça P.R.A és de les races més antigues que existeixen, de ell sa sap que han sortit la majoria de races de cavalls. No se sap molt bé la seva procedència però sa sap que procedeix del desert. La raça àrab sempre ha sigut una de les millor per creuar-la, ja que són cavalls majestuosos i resistents.

Przewalski

El cavall przewalski són animals que viuen en Mongòlia i el nord-oest de la Xina, és l'única raça de cavall salvatge que existeix.

Aquest cavall va sobreviure a l'extinció, l'any 70 del segle passat, es va extingir la raça en llibertat i gràcies als exemplars conservats en zoos i un programa d'introducció al món salvatge, aquest projecte es va portar a terme dues dècades després de l'extinció. La raça va poder ser recuperada, i actualment s'estima que n'hi ha 1.500 exemplars en llibertat.

Mustang

El cavall Mustang és un cavall baixet, fort, intel·ligent. Es tracta d'un cavall quasi indomable.

El Mustang prové de les races dels espanyols. Aquesta raça va arribar a ser odiada pels Americans fins a tal punt d'estar a la vora de l'extinció.

Aquests animals compten amb una gran musculatura per poder viure a les grans planes, estan preparats per a galopar llargues distàncies sense fatigar-se, ni tan sols sense fer-se mal.