Dinàmiques de pati

QUÈ S'HI FA?

A l’Institut Escola Industrial l’estona de l’esbarjo no és compartida per tot l’alumnat de l’ESO en la mateixa franja horària. Els alumnes de 1r de l’ESO disposen de dos patis, el primer és de 9.55h a 10.15h i el segon, de 12.25h a 12.40h. Els alumnes es distribueixen a la zona del sorral per esmorzar i, aquells dies en què la pista central està disponible, poden fer-ne ús per jugar a futbol o a voleibol.

Per tal de dinamitzar aquestes estones, s’organitzen per classes per fer mini-lligues de tennis taula, poden disposar d’una corda per saltar i hem habilitat una capsa de jocs de taula per aquells que prefereixen una estona de jocs tranquils.

Els alumnes de 2n ESO, 3r ESO, 4t ESO i FP Bàsica surten al pati d’11h a 11.30h, mentre els alumnes de 1r ESO fan el Pla Lector. En aquesta mitja hora d’esbarjo, els alumnes més grans de l’ESO també poden practicar un esport com el bàsquet, el voleibol i el tennis taula o fer altres activitats com percussió i més tranquil·les com jocs de taula o estudi a la biblioteca. També, un cop a la setmana, es reuneix l’assemblea d’estudiants, on són benvinguts tots aquells alumnes que vulguin compartir les seves inquietuds, aportar idees i fer propostes de millora per a l’institut.

Per dur a terme aquestes activitats comptem amb la col·laboració de professorat del centre, l’alumnat de 3r d’ESO que realitza el servei comunitari de “Dinamització de patis” i l’alumnat del CFGS Ensenyament i animació socioesportiva de l’institut Agustí Serra. L’objectiu de la dinamització de patis és que els alumnes es relacionin entre ells, puguin apuntar-se a una activitat lúdica i esportiva que els motivi, se sentin còmodes i gaudeixin de trenta minuts de lleure en companyia de companys i amics.