Treball monogràfic TEAC 

Curs de monitor/a d'activitats de lleure - Etapa lectiva presencial

L’alumne/a ha de fer el Treball monogràfic de l’espai d’aprenentatge  cooperatiu (TEAC). Aquest treball consisteix en l’elaboració d’un projecte  d’una activitat d’educació en el lleure.  

Es tracta de fer un treball cooperatiu en equip seguint les pautes que  exporarà el professorat i les que s’indiquen a continuació:  

Pautes per fer el TEAC del curs de Monitor/a: 

El treball s’ha d’anar fent segons les indicacions del tutor durant les hores  lectives destinades a TEAC i amb el treball en xarxa amb la resta de membres  de grup. Durant l'espai d'aprenentatge els grups estaran en ocasions sols i en  ocasions en presència d'un professor/a que té la missió d'observar i avaluar  (individualment) el treball en equip i donar suport al treball pròpiament dit. 

Cal fer el plantejament general d’un casal d’estiu a una població a determinar  per cada grup i la programació detallada d’una setmana de casal. 

Nombre de participants: 45 

Edat dels participants: Nens i nenes de 6 a 10 anys 

Horari del casal: Matins de 10.00h a 13.00h 

Eix temàtic: La cooperació internacional (En referència a l’ajuda necessària per  a la desigual relació entre el desenvolupament econòmic de diferents àrees del  món o l’ajuda necessària als refugiats i damnificats per la guerra) 

Centre d’interès: a determinar per cada grup 

Objectius generals: Que els participants s’ho passin molt bé… 

Objectius específics de l’eix temàtic: Prendre consciència que des del primer  món podem ajudar de moltes maneres al tercer món i de com podem ajudar als  territoris amb guerra. 

Com s’ha de presentar el treball de l’espai  d’aprenentatge cooperatiu (TEAC) del curs de Monitor/a? 

El darrer dia de l’etapa lectiva del curs hi haurà la presentació oral del TEAC.  Per avaluar el treball hi haurà un tribunal format per un màxim de tres  professors/es.  

Aquest tribunal només avaluarà i no participarà a les possibles animacions i  activitats proposades per cada grup durant l’exposició.  

Per fer la presentació oral del TEAC no es pot fer cap PowerPoint ni cap altra  tipus de projecció, en canvi es poden reforçar les presentacions amb  cartelleres i altres recursos que s’utilitzen habitualment al món de  l’educació en el lleure 

Fitxa esquemàtica del projecte: 

En fer la presentació del TEAC, cada grup ha d’entregar al tribunal una fitxa  esquemàtica del projecte seguint aquest esquema: 

Codi del curs: / Grup número / Autors / Nom del casal  

1) Centre d’interès i l’eix temàtic 

2) Lloc on es porta a terme el projecte 

3) Objectius generals i específics  

4) Programació d’una de les quatre setmanes del casal presentada en format  de plànning (Taula-graella) 

Extensió màxima: Cara del davant d’un full DIN A4 

Nota: Es poden presentar altres fulls annexos si el grup ho creu oportú 

Aspectes que s'avaluaran en l’exposició oral

1) La idea i la creativitat en el tema escollit com a centre d’interès 

2) Abans d’exposar la programació de la setmana si s’ha explicat bé l’eix  temàtic i el centre d’interès de tot el mes 

3) Si s’han explicat els objectius del casal 

4) Si s’ha explicat la programació setmanal: 

4.1 Es valorarà si les activitats principalment segueixen el fil conductor de l’eix  temàtic, si són adequades a les edats proposades i, si cal, s’han desdoblat  activitats per edats. 

4.2 Es valorarà si s’han proposat activitats obertes, amb la possibilitat de poder les triar, modificar o participar en la preparació per part dels participants 

5) Es valorarà la creativitat a l’hora de fer la presentació i si aquesta exposició  oral s’ha reforçat amb algun element plàstic o participatiu: Cartellera, mural,  escenificació teatral, cançó, fer participar a la resta de la classe en alguna  activitat…