STEM per a totes

Promoció "Et recordo"

Som la Promoció Et recordo, uns nois i noies de 1r d'ESO de l'Escola Cooperativa el Puig d'Esparreguera.

En aquest projecte hem volgut descobrir diferents professions STEM (Sciences, Technology, Engineering, Mathematics) i saber com és treballar en aquest àmbit sent dona, ja que sovint hi ha poca representació femenina en aquestes professions. Volem trencar amb els estereotips de gènere, potenciar referents femenins actuals del nostre entorn i inspirar a noies i nois com nosaltres a que, si els hi agrada, treballin i estudiïn en l'àmbit STEM.

Fer aquest projecte ha suposat un gran repte per a nosaltres. Ens hem trobat que en alguns moments ha estat complicat trobar dones que treballin en professions tècniques, com per exemple en enginyeria o tecnologia. Aquest fet ha posat de manifest que realment no existeix aquesta igualtat i nosaltres ho hem pogut viure en primera persona en la nostra cerca de referents. Per altra banda, a la branca de ciències, sobretot en l'àmbit de la salut, ens ha sigut més fàcil conèixer-les i poder-les entrevistar.

Ens hem distribuït en quatre grups de treball per tal de poder-nos organitzar millor i conèixer més dones que treballin o estudiïn carreres científiques i/o tecnològigues. Cada grup ha dissenyat una pàgina web i un logotip, hem buscat referents femenins en el nostre entorn més proper i les hem entrevistat, tot recollint les seves trajectòries professionals i els seus testimonis.

A continuació trobareu els quatre logotips amb accés a les quatre pàgines web, on podreu conèixer les dones que hem entrevistat.