Per veure, escoltar i disfrutar

vos convidam des de l'EMMP a gaudir de diferents intèrprets de totes les èpoques. Ens encantaria que ens feu arribar els vostres suggeriments a administrador@escolademusicadepalma.net per tal de compartir música.

Anirem afegint dos vídeos o àudios cada setmana.


 • Intèrpret/s: Saxophobia Funk Project
 • Any: 2012
 • Tema: Work Song
 • Què en podem dir: Interpretació de la peça "*Work *Song" composta per *Nat *Adderley i interpretada per *Saxophobia *Funk *Project" en els premis Pare Colom celebrats el 29/7/2012 en el Claustre de Santo Domingo a Inca (Mallorca).
 • Intèrpret/s: Dave Samuels, Paquito D'Rivera, Oscar Stagnaro, Dario Esquenazi, Mark Walker i Andy Narell.
 • Any: 2012
 • Què en podem dir: *Caribbean Jazz *Project és un grup de jazz llatí i afrocubà, format per *Dave *Samuels, *Paquito D'Rivera i Andy *Narell. Han gravat set àlbums, cinc per al segell *Concord Jazz, un per a *Inak Rècords i un altre per a *Heads *Up. L'especialista en vibràfon i marimba *Dave *Samuels, que havia tocat durant un període considerable amb el grup de jazz contemporani *Spyro *Gyra, sempre va tenir un amor per la música llatina. En 1993 va deixar a aquest grup per a perseguir aquest amor. El *Caribbean Jazz *Project va néixer en 1995 quan *Samuels es va unir a l'artista Andy *Narell (*Steel pa) i al mestre *Paquito D'Rivera per a realitzar un concert en el Central *Park de Nova York. L'aparició del grup va portar bones crítiques i en poc temps el seu primer àlbum, l'acte-titulat *Caribbean Jazz *Project, va ser llançat en l'etiqueta *Heads *Up *International. El grup ha passat per diversos canvis de personal des dels seus inicis. Quan Rivera i *Narell van abandonar el grup després del seu segon llançament, *Island *Stories semblava que el *Caribbean Jazz *Project deixaria d'existir. No obstant això, *Samuels va aconseguir ressuscitar una segona versió de *CJP amb l'addició del guitarrista Steve *Khan i el flautista *Dave *Valentin. En aquest format *CJP va viatjar extensament i va registrar tres llançaments més que eventualment van resultar en un *Grammy *Award per al Millor Àlbum de Jazz Llatí amb el seu llançament, *The *Gathering.
 • Intèrpret/s: Bruce Springsteen, àlies "The Boss"
 • Any: 2013
 • Tema: You Never Can Tell
 • Què en podem dir: El set de juliol de 2013 estava fent un concert a Leipzig,Alemanya i una persona del públic li va demanar que toqués aquesta cançó que ni tan sols és seva sinó d'un altre gran música com és Chuck Berry.

I és que '*You Never Can Tell' no és un tema qualsevol. Vincent Vega (John Travolta) i Mia Wallace (Uma Thurman) ho van ballar en la pel·lícula '*Pulp Fiction', una obra mestra cinematogràfica responsabilitat de Quentin Tarantino, i l'escena del ball es va convertir en una de les seqüències més recordades del film.

Springsteen no s'ho va pensar dues vegades i va convèncer a la seva banda perquè improvisessin el tema. El resultat? Una versió fantàstica i en directe d'una de les cançons més conegudes de Chuck Berry. Per coses com aquesta, Bruce Springsteen és el cap (The Boss) • Intèrpret/s: Tori Amos
 • Any: 1991/92
 • Tema: Winter
 • Què en podem dir: Tori Amos és una pianista i cantautora nord-americana, amiga de l'autor Neil Gaiman ("Coraline") que escriu lletres bastant ambigües en les que tracta temes com el feminisme, la religió o la sexualitat. És una música de formació clàssica amb un rang vocal de mezzo-soprano. La cançó "Winter", pertanyent al seu àlbum debut, "Little Earthquakes", parla sobre la relació amb el seu pare, el pas del temps, la maduresa, la (des) il·lusió i fins i tot la mort d'un ésser estimat. Tot això tractat a través de metàfores relacionades amb l'hivern. És un tema íntim i personal amb una preciosa melodia de piano, i aquesta versió en directe està a l'altura de la versió d'estudi (o la supera).