Over

Geschiedenis

Het begon allemaal op de burendag 2020 waarbij het idee voor een pluktuin op een stukje snippergroen is gepresenteerd. Hierop werd positief gereageerd door de buurt en werd met draagvlak creëren begonnen. Na verschillende gesprekken met de gemeente, kwam de tip om ons in te schrijven voor Kern met Pit en dd 29 oktober 2020 hebben wij dit gedaan!

15 december 2020 werden wij genomineerd en zijn we aan de planfase begonnen, zie hoogtepunten in de tijdlijn hieronder. Hierin hebben wij verschillende wijkberichten rondgebracht en hebben wij onze plannen in Sketchup 3D getekend.

29 januari 2021 waren de plannen en de begroting af en gingen we op zoek naar de financiering. Februari tijd voor een crowdfunding!

1 april 2021 via GroendoetNieuwegein goed een buitenbalie in ontvangst mogen nemen. Met allemaal zaden voor onze moestuin. Met de buurt voorgezaaid om tijdens NLdoet te planten in de tuin.

14 april 2021 zijn de Leifruitbomen geplaatst door de gemeente Nieuwegein.

10 mei 2021 is de aannemer Scherrenberg begonnen met de werkzaamheden in onze tuin, vallend onder de SROI regeling met de gemeente Nieuwegein. De grond is onkruidvrij gemaakt en de contouren werden zichtbaar.

12 mei 2021 is onze buurtvereniging Erebloem opgericht. Wij gaan van burgerinitiatief verder als buurtvereniging Erebloem. Met als doelstelling "de bewoners dichter bij elkaar te brengen en een ieder gelegenheid te geven om contacten te leggen in een gemoedelijke en gezellige sfeer in een duurzame, groene omgeving, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn."

NLdoet 2021 op 29 mei was een groot succes. De tuin kreeg met de buurtbewoners verder vorm. Helaas waren de bessenstruiken niet leverbaar door corona en de brexit (veel vraag).

28 juli 2021 kregen we de struiken geleverd. Deze moesten nog wel geplant worden, een klusje waar we spontaan een hoop buurtbewoners voor opgetrommeld kregen. De tuin begon echt te leven.

Tijdens Burendag 2021 is de pluktuin officieel geopend door Wethouder Marieke Schouten (Gemeente Nieuwegein)! Hiermee is ons Kern met Pit project binnen 1 jaar gerealiseerd tot iets waar we super trots op zijn! In dit jaar zijn we van buurtinitiatief naar buurtvereniging gegroeid. Tijdens de burendag zijn de eerste 20 leden lid geworden.

Wie zijn wij

Edwin

Voorzitter

Eveline

Penningmeester

Richard

Algemeen Bestuurslid