(Buurt) Vereniging EreBloem

FacebookInstagram
Groepsfoto NLdoet 2022

Doel

De buurtvereniging heeft als doel: de bewoners dichter bij elkaar to brengen en een ieder gelegenheid te geven om contacten te leggen in een gemoedelijke en gezellige sfeer in een duurzame, groene omgeving, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De buurtvereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door op vrijwillige basis een pluktuin te onderhouden, te bewerken, te beplanten, te oogsten en al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. 

Kern met pit / Appeltje van Oranje

Appeltje van Oranje 2023

Ons project doet ertoe, want wij maakte kans op een Appeltje van Oranje! Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor sociale projecten. 

In 2023 is het thema van de Appeltjes van Oranje: ‘Bruggenbouwers in de buurt’. De prijs staat in het teken van succesvolle buurtinitiatieven die buurtbewoners écht met elkaar verbinden. Initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten. 

meer info op: appeltjevanoranje.nl/projecten/pluktuin-erebloem

Winnaar


Kern met pit 2021

Ons project heeft pit, want wij hebben in 2021 de provincie prijs van kern met pit in ontvangst genomen

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Kern met Pit helpt hierbij! Lukt dit binnen een jaar dan krijg he 1000 euro en het kern met pit predicaat. 

meer info op: https://www.kernmetpit.nl/projecten/trofeewinnaars+editie+2021/1795495.aspx?t=Buurt-pluktuin-Dotterbloem%252fEreprijs

Project Pluktuin Erebloem in 1 min

Winnaar