Between languages: communication, plurality, inclusion
PROJECTE 2024-1-ESO1-KA122-ADU-000206615
L’EOI de Terrassa ha obtingut l’acreditació Erasmus+ KA122-ADU pel projecte «Entre llengües: comunicació, pluralitat, inclusió».
Erasmus+ és el programa de la UE que dona suport a l'educació, la formació, la joventut i l'esport a Europa.
Per al període 2021-2027, el programa fa èmfasi en la inclusió social, la doble transició ecològica i digital i el foment de la participació de les persones joves en la vida democràtica.
Gràcies a l’acreditació Erasmus+, l’EOI de Terrassa rebrà fins a l’any 2026 el finançament necessari perquè els nostres professors es puguin continuar formant en altres països europeus. Aquesta formació es tradueix en cursos estructurats de formació i estades d’observació en altres centres.
El nostre objectiu és, gràcies a aquesta formació i els recursos que ens proporciona el projecte, poder fer front als reptes que tenim com a escola. El primer d'aquests reptes és millorar la implicació del nostre alumnat, tant amb accions de tutoria com avaluacions formatives. També busquem millorar l'adaptació metodològica i la formació del personal docent.
Un altre repte al qual s'enfronta l'escola és promoure la sostenibilitat, mitjançant canvis d'actitud i comportament, i prioritzar el reciclatge i el transport compartit.
La participació del professorat de les Escoles Oficials d'Idiomes en intercanvis, jobshadowings i cursos de formació a l'estranger a través del programa Erasmus+ permet als docents conèixer noves realitats d'ensenyament, intercanviar maneres de fer, actualitzar-se sobre les tendències actuals en l'ensenyament d'idiomes i teixir vincles amb centres europeus, tot amb l'objectiu de millorar les seves competències professionals.
Aquests intercanvis fomenten la pràctica reflexiva, ens fan qüestionar la nostra pràctica i prendre mesures per millorar-la. Quan entrem en contacte amb altres realitats, sortim de la nostra zona de confort. Això actua de revulsiu per canviar i millorar. Aquestes experiències es tradueixen en classes més enriquidores per a l'alumnat. Si el professorat està preparat, l'aprenentatge serà millor. És per aquest motiu que l'absència temporal del professorat s'entén com una inversió per a la millora de l'aprenentatge de l'alumnat.