Cicle de Mitjans

Institut Escola Públic Els Pinetons


Aire

Terra

Aigua

Us deixem l'enllaç a la llista oficial de Spotify de l'Institut Escola Els Pinetons de Ripollet.

Heu de fer clic a la imatge per anar-hi.

Curtmetratges

Swing of change

De vegades aquella persona que ens molesta, qui menys esperem, ens pot portar on menys esperem. Una petita i sorprenent història sobre deixar-nos sorprendre i abraçar els canvis amb humilitat.

Dustin

Dustin és la història d’una curiosa amistat entre un gos i l’aspiradora. En aquest divertit curt ens explica les històries que viuen junts quan es queden sols a casa.

Curtmetratges anteriors

Snack Attack

Aquest curt, ens presenta dos personatges que no poden ser més diferents, i a través de la breu història que els uneix, ens dona una lliçó sobre els prejudicis, la solidaritat i el civisme.

Runaway

Aquest curt ens convida a reflexionar sobre la importància de reparar els objectes en lloc de llençar-los, així podem reduir el nostre nivell de consum i l'impacte mediambiental.

Cirque du Soleil

Us facilitem aquest enllaç per tal de que pugueu gaudir d’una hora de l’espectacle del Cirque du Soleil. En aquesta proposta entrarem en un món de curiositats per descobrir a través d’un ambiciós inventor que desafia les lleis del temps, espai i dimensions per reinventar-se tot el que es troba al seu voltant. De cop i volta, allò visible es converteix en invisible, les perspectives i el món es transformen.


The short story of a fox and a mouse

Avui us portem una història que és una delícia a la vista i al cor. Aquest curt ens parla sobre la compassió i sobre l’amistat entre una guineu i un ratolí.

Origami

Són molts els valors i conceptes que ens trobem en aquesta petita obra d’art. El respecte cap a les persones grans, la importància de la cultura i les nostres tradicions i, sobre tot, la bellesa de la creació de l’ésser humà a través de les seves mans, la qual cosa implica un esforç, que es va veient recompensat en cadascun dels petits plecs de paper que van marcant la fisonomia de la figura de paper. Aquest valor de l’esforç com a via ens apropa al món artesanal en contraposició al mon en el que vivim on la tecnologia ha desnaturalitzat en part la essència de l’ésser humà.

Pip

Pip és un curt presentat per la Southeastern Guide Dog. Ens explica la tendra història d’un petit cadell amb un gran somni, convertir-se en un gos pigall.

Cuerdas

El curt narra una dolça història d’amistat entre dos infants molt especials però també és una obra que parla de valors i il·lusions. Aquest curtmetratge de Pedro Solís García, guanyador del Goya 2014 en la categoria de “Millor curtmetratge d’animació espanyola” comença en un Orfenat a partir de la rebuda d’un nou estudiant: Nicolás Solís, un nen amb paràlisis cerebral. Tots a l’escola parlen d’ell com un nen “especial". Però per María és només un nen que necessita una mà amiga. Des del primer moment, María s’apropa a ell i troba la forma per integrar-lo en els seus jocs lligant la seva mà a la d’ell amb una corda.

El mundo esta cambiando

Us compartim un enllaç d’un vídeo on us mostren un món construït en un

sistema mecanitzat, sense llibertat per escollir. Està en les nostres mans

canviar el món, com finalment ens recorden.

Out of the [Cage]

No és un curt, però en aquesta ocasió, us presentem un concert de l’Auditori de Barcelona adreçat especialment a les famílies.

Sortiu de la gàbia i atreviu-vos a entrar en un món on el so, el soroll i el silenci s’organitzen per esdevenir música. Compartiu el viatge per aquest univers sonor sense límits amb quatre percussionistes que posen en escena composicions del segle XXI, a partir de l’imaginari artístic d’una de les grans figures del XX: John Cage (1912-1992). Deixeu els prejudicis, obriu els sentits. Espereu l’inesperat.

The present

The Present és un curt basat en el còmic "Perfeição", de Fabio Coala. Explica la història d’un infant a qui regalen un cadell de tres potes. Aquest curt ha estat guanyador de 77 guardons a diferents festivals.

A Joy story: Joy and Heron

Aquest curt està protagonitzat per un adorable gos que desitja protegir la pesca del seu amo i d’una garsa que intenta robar-li els cucs. Una història d'amabilitat, comprensió, empatia i compassió

Els fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore

Morris Lessmore estimava les paraules. Estimava les històries. Estimava els llibres. Però en tota història sempre sorgeix un imprevist. El curtmetratge guanyador d’un Oscar el 2011 que posteriorment va inspirar l’àlbum il·lustrat que porta el mateix nom.


Much Better Now

El curt “Much better now” realitzat per l'estudi de producció portuguès Salon Alpin, ens mostra la història d'un punt de llibre atrapat en una vella novel·la. Un dia una ràfega de vent el fa fora del llibre on habitava per passar a viure una de les millors experiències de la seva vida.


Dechen

El dissenyador Kaukab Basheer va crear per a la seva tesi, Dechen, un curt d'animació, amb un monjo tibetà i el seu aprenent com a protagonistes, que ens donen una lliçó sobre la desafecció, sobre aprendre a gaudir sense la necessitat de posseir, una cosa tan necessària com complicada per a aquells que hem estat educats en la cultura de la possessió, de la pertinença.

Recursos

Com fer un llibre (a casa)

L’editorial Juventut ens regala un vídeo on ens mostra com fabricar el teu propi llibre a casa amb paper, cartó, fil i agulla. Pots provar de fabricar-ne un i crear el teu propi àlbum il·lustrat.


Recursos anteriors

Sagrada Família, Casa Batlló, Casa Museu Gaudí.pdf

Visites


Revistes.pdf

Revistes


Biblioteca.pdf

Biblioteca