27. BSP - Mikroplast i havet

Når man går en tur på stranden, oplever man desværre ofte plastaffald. Noget er smidt der, men meget er skyllet op, fordi alt for meget plast ender som affald i havet. På verdensplan er det 8 mio. tons om året, hvilket svarer til 19 tons i minuttet (2014). Nyere undersøgelser viser desuden, at der er fundet mikroplast i danskernes drikkevand.

Det overordnede formål med workshoppen er at forstå, hvordan mikroplast påvirker verdenshavene, dyrelivet og os mennesker. Workshoppen består af to dele: Del 1 foregår ved havet, mens del 2 foregår i laboratoriet.

Del 1:

Vi cykler ned til stranden og undersøger mængden af mikroplast over et bestemt areal. Vi indsamler mikroplast og snakker om, hvordan det kan skade vores natur. Vi indsamler muslinger i havet og tager dem med tilbage til gymnasiet, hvor vi skal undersøge dem for mikroplast.

Del 2:

Vi laver nogle små forsøg med blåmuslinger. Vi undersøger deres filtreringsevne, og om muslingerne er i stand til at optage mikroplast. I laboratoriet dissekerer vi de indsamlede muslinger samt muslinger fra mikroplastforurenet vand.

OBS: Husk varmt tøj og cykler. Vi skal til ned til havet!!!!! Elever der deltager i denne workshop skal møde til del 1. med deres cykler foran cykelkælderen.

Max. antal deltagere: 28

Lokale: 7+8

Varighed: Dobbeltworkshop på 2 x 90 min.

Tilmelding: Gå på Lectio og vælg 5 workshops, du synes kunne være spændende at arbejde med. Du får 1 gennemgående workshop, hvis du vælger denne. Deltagerlisterne hænges op på tavler i fællesområdet dagen før.