Ervaringen van Deelnemers

Koen Jansegers

opleiding sep - dec 2019

Unieke vorming in bewustwording

Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar zichzelf en/of anderen wil helpen bij die zoektocht.

Ook voor zij die sceptisch staan tegenover ‘zweverige’ trends.

Effortless Coaching is wetenschappelijk onderbouwd én daarom ideaal voor ons ‘ongelovigen’. Een unieke vorming in bewustwording.

* * *

Ria Roman

opleiding apr - jun 2019

Moeiteloos door het leven huppelen

Ik had nog nooit gehoord van een Effortless Coach maar de naam alleen al maakte me nieuwsgierig. Moeiteloos coachen en dan zelf ook moeiteloos door het leven huppelen? Dat klonk als muziek in mijn oren. En die muziek is blijven klinken . . . bij elke oefening die hindernissen en belemmeringen wegnam.

Het was niet altijd gemakkelijk, dat geef ik toe, want een mens bouwt in zijn leven heel wat verdedigingsmechanismen op.

Maar toen ik het zelf kon ervaren en beleven, voelde het zo bevrijdend. En andere mensen begeleiden naar zo een 'bevrijd leven' is zo fantastisch om te doen.

Moeiteloos is nu als het ware mijn tweede natuur geworden. Het zit in mij om mensen te helpen, hen te begeleiden en ik hoef daar geen moeite voor te doen.

Ik ben zelf nu een voorbeeld en dat trekt mensen aan. Ik til mensen op naar een hoger niveau van leven en lever hierbij een mooie meerwaarde aan de wereld.

Kortom, Effortless Coaching . . . een verrukkelijke verrijking voor jezelf èn voor je medemensen.

* * *

Hanneke Klaassen

opleiding apr - jun 2018

Lichter en meer moeiteloos leven

De Effortless Coach Opleiding heeft mij veel gebracht. Voor de opleiding was ik vaak met het leven aan het vechten. Ik ervoer regelmatig tegenwind en van al dat strijden werd ik erg moe. Mijn innerlijke wens om mensen te helpen, kwam steeds verder buiten mijn bereik te liggen.

Via internet kwam ik in aanraking met Effortless Coaching. Tijdens het lezen van de informatie voelde ik tranen opwellen en ik wist direct dat ik deze opleiding aansloot bij wat ik zocht.

Tijdens de drie maanden vielen veel puzzelstukjes in elkaar. Ik heb geleerd om mijn levenspad te bewandelen met de beginselen van groei in mijn hart. Daarnaast hebben de verschillende interventie-methoden mij geholpen om mijn eigen proces te doorlopen en dit proces gaat nog steeds door. Deze diepgaande sessies hebben het resultaat gehad dat ik lichter en meer moeiteloos kan leven.

Dit betekent niet dat mijn leven nu zonder inspanning is, maar meer zonder wrijving en meer in harmonie met de werkelijkheid. Daarnaast heeft het mij ook lichamelijk nieuwe dingen gebracht: mijn longen voelen als nieuw. Vanuit al deze ervaringen ga ik mensen helpen bij het bewandelen van hun levenspad, zodat ook zij kunnen ontdekken wat moeiteloos leven voor hen betekent.

* * *

Thecla Brakel

opleiding apr - jun 2017

Van geleefd worden naar Moeiteloos leven

Voordat ik aan de Effortless Coach Opleiding begon was mijn leven best druk, zeg maar ik werd geleefd. Ik hoopte ooit een echt leuke vaste baan te vinden zodat mijn werk energie op zou leveren en ik me erkend zou voelen in mijn werk. Mijn gezondheid was niet geweldig, ik voelde me net iets te dik, ik voelde vaak net geen echte klik met anderen en voelde me vaak een wat vreemde eend in de bijt. Ik kwam steeds net niet toe aan dat wat ik graag wilde en was soms wat zwaarmoedig, vermoeid en prikkelbaar.

Terwijl ik als wetenschapper behoorlijk sceptisch ben in dingen en meestal de enige blijk te zijn waar de dingen niet voor werken was dit bij Effortless Coaching anders. Tijdens de opleiding is er wonderbaarlijk genoeg dit keer een enorme kentering gekomen in eigenlijk alles. Ik raakte minder gestresst tegen het einde van de opleiding. Ik ben in een soort rijkdomsbewustzijn beland (in groeimodus) waardoor ik meer kan genieten van de dingen die er zijn en me verwonder hoe alles mooi op mijn pad komt.

Ik ben minder ontdaan als het eens tegen zit. Maar vooral meer blij met mezelf en wie ik ben. Ik weet nu contact te houden met wat een goede weg voor mij is om te gaan. Ook knopen doorhakken daar waar het alleen energie kostte, lukt nu moeiteloos. De opleiding kwam net op tijd want het heeft mijn relatie, waar ik altijd heel blij mee was, gered. Mijn depressieve gevoelens zijn foets, met mijn gezondheid gaat het beter, want ik ben na 22 jaar eindelijk van mijn chronische voorhoofdsholteontsteking verlost. Zo zie je maar lichaam en geest zijn één.

Mijn angst voor autoriteiten is verdwenen. Ook kan ik beter ‘nee’ zeggen tegen dingen. Niet eerder heb ik me in werk zo zeker gevoeld als nu als Effortless Coach. Als ik aan het coachen ben en aan de bron aanknoop (level 3 coaching met gebruikmaking van intuïtie) kom ik in flow en word onvermoeibaar. Na mijn werk ben ik voldaan en uitgerust.

O ja en die intuïtie die gebruik ik nu ook voor mezelf in het dagelijks leven, waardoor ellende bespaard blijft en geluk juist plaatsvindt. In de drie maanden dat ik de opleiding deed is mijn leven van overleven en geleefd worden, opgeschoven naar moeiteloos leven. Ik leid nu een sprankelend leven!

* * *

Jennifer Seldenrijk

opleiding apr - jun 2017

Een reis met de TGV

De Effortless Coach Opleiding was voor mij als een reis met de TGV. Op het ene moment sta je nog op het perron in Utrecht en binnen no time sta je in Parijs 😊 Vooraf dacht ik dat die trein nog wel een keertje zou stoppen om de benen te strekken maar no no . . . hij blijft rijden.

Zeker in het begin voelde dat overweldigend en merkte ik meteen de impact op mijn leven. Het stopte dus niet bij de opleidingsdag zelf, maar de dagen erna is het er ook. Sowieso de stof die besproken is en die ik fanatiek met mensen op het werk wilde delen en er over praatte maar ook de oefeningen, persoonlijke gesprekken met mede-cursisten maakten indruk op me. Tenslotte brengt de ‘TGV’ die Effortless Coaching heet je weer een stapje verder in je eigen proces.

Je komt op plekken die je misschien nog niet kende, of wel kende maar er liever niet meer kwam. Opeens gaan alle lichten weer aan en kijk je ernaar. Ongeveer halverwege de opleiding heb ik even gedacht ‘o nee.. ik kan dit niet, ik wil dit niet, ik moet stoppen’ maar door de steun van alle lieve mensen heb ik toch volgehouden en daar ben ik enorm blij mee.

Ik ben in korte tijd een behoorlijk stuk verder gereisd en na de laatste opleidingsdag had ik gewoon het gevoel van ‘ja, ik kan dit, ik ga dit doen – dit is waar ik goed in ben’. Met vertrouwen zie ik mijn toekomst als Effortless Coach tegemoet. Fijn om me onderdeel te voelen van deze community!

* * *

Klaudi Asbreuk

opleiding apr - jun 2019

Elke dag genieten

“Eind 2017 voelde ik dat ik 'iets' anders wilde, maar ik wist niet wat. Ik was al een tijd ongelukkig met de baan die ik had en leefde op de automatische piloot. Ik wilde meer genieten in mijn leven en wilde groeien en ontwikkelen, al had ik geen flauw idee wat dit betekende.

Gedurende 2 jaar lang ben ik gaan onderzoeken wat ik wilde en heb ik verschillende trainingen gevolgd rondom groei en ontwikkeling. Een enorme ontdekkingstocht was het. Ondanks dat ik vooral met mezelf bezig was in die tijd, begon ik me steeds meer te interesseren in de mensen om me heen. Ik zag meer en meer mensen strubbelen met herkenbare issues en begon te beseffen dat het mij voldoening gaf om hen ook te kunnen helpen.

De Effortless Coach Opleiding was voor mij een logische volgende stap om te leren andere mensen te kunnen begeleiden op hun persoonlijk pad. Dat dit voorbij kwam op het moment dat ik er behoefte aan had, was geen toeval, het voelde direct als ‘de opleiding’ die ik wilde volgen. Tot die tijd was het vooral 'weten' maar tijdens de opleiding ga je ook 'zelf ervaren' door middel van krachtige interventies en efficiënte methodes.

Door de opleiding ben ik zelf ook weer verder gekomen. Ik heb me helemaal opengesteld waardoor ik als persoon en coach weer verder gegroeid ben.

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor het persoonlijk proces van de cursist, wat ik als erg prettig heb ervaren. Het gaat af en toe redelijk snel, maar altijd heb ik het vertrouwen gehad dat het zou lukken.

Met dat gevoel en met mijn enthousiasme bouw ik nu stap per stap mijn bedrijf ‘Elke Dag Genieten’ verder uit. Met de inzichten die de opleiding mij hebben gegeven, coach en train ik nu andere vrouwen die ook het gevoel hebben ‘iets’ anders te willen, maar niet precies weten wat. De opleiding is een verrijking van je leven, hetgeen ik iedereen gun!”

www.elkedaggenieten.com

* * *

Iris Bloemen

opleiding jan - mrt 2018

Mijn reis door de wereld van Effortless Coaching

Zo, examenopdracht af en ingeleverd en nu wachten op de afsluitende brief van Gerard..... Ik denk nog eens terug aan de prachtige reis door de wereld van Effortless Coaching die deze opleiding mij heeft geboden.

In januari 2018 startte ik met dit traject in volle overtuiging dat deze opleiding helemaal paste bij mij en bij het punt in mijn ontwikkeling. Na meerdere jaren ervaring als gz-psycholoog binnen de psychiatrie en het speciaal onderwijs was ik er toch echt van overtuigd dat ik een eigen praktijk op wilde gaan zetten om meer te doen van datgene waar ik zo blij van wordt; coachen. Nadrukkelijk 'coachen' en niet 'behandelen', want ik wilde af van het werken met diagnoses, klachten, behandelprotocollen, etc. Ik wil graag werken met iemands eigen ontwikkelvraag, iemands wens om ergens naar toe te groeien..... Werken vanuit kracht.

De opleiding bleek al snel inderdaad de juiste weg voor mij. Het wereldbeeld dat als uitgangspunt wordt genomen, onderbouwd vanuit de kwantumfysica en uitgaand van het idee dat alles met elkaar verbonden is en de intentie heeft tot meer leven voor iedereen, inspireerde mij enorm. Een prachtige basis werd vervolgens gelegd voor het coachen door het model van co-active coaching. Voor mij precies voldoende kader om goed mee aan de slag te kunnen.

Daarna de middelen om ook daadwerkelijk met de ontwikkelvraag van je cliënt aan de slag te gaan. Hoe fantastisch was het om alles zelf te kunnen ervaren in de rol van cliënt, maar ook vele mooie processen te mogen zien en begeleiden bij mijn medecursisten. Dit proces zorgt ervoor dat er snel een hechte groep ontstaat die voelt als een soort tweede familie. Wat een energie als we met elkaar zijn!

Nu, aan het eind van deze mooie reis, ben ik dankbaar voor dit alles. Ik ben helemaal klaar om het cadeau dat mij gegeven is tijdens deze opleiding door te gaan geven aan de cliënten die op mijn coaching-pad komen. Met volle overtuiging ga ik aan de slag om mensen de weg naar 'volle bloei' te laten vinden in mijn eigen praktijk; Bloom coaching.

En mocht het even niet zo moeiteloos verlopen? Dan weet ik de weg naar mijn "Effortless Coaching familie" te vinden!

* * *

Christoph Maria Ravesloot

opleiding sep - dec 2017

Totaal verrast

Met nieuwsgierigheid heb ik deelgenomen aan de Effortless Coach Opleiding. Ik had mij voorbereid door boeken te lezen, door filmpjes te bekijken en door kennis te nemen van hartcoherentie, neuropsychologie, veldbiologie en kwamtum physica.

Hoewel ik dacht goed voorbereid te zijn, werd ik totaal verrast door de impact van het geleerde nadat ik er in de praktijk mee geoefend had. Dit is echt revolutionair en voelt als een nieuwe versie van mijzelf. Het leven is inderdaad moeitelozer geworden. Door meer in het hier en nu te zijn en te blijven, is mijn leven juist makkelijker te plannen, is mijn afstemming met collega’s en klanten eenduidiger en kan ik meer dan 100 % op mijn intuïtie en gevoel werken.

Hier kan ik niet alleen zelf mijn eigen leven mee vervolmaken, maar ook anderen mee helpen. Onmetelijke dankbaarheid vervult mij, omdat moeiteloos leven voor mij maar heel klein is. Misschien is het daarom wel zo moeilijk te vinden, tussen alle chaos van oude gewoontes en oude patronen. Dank jullie wel voor de ondersteuning, trainers en collega’s.

* * *

Inge Ettema

opleiding jan - mrt 2017

Ontzettend positief verbaasd

Ik ben ontzettend positief verbaasd over wat jullie in zo'n korte tijd, 3 maanden tijd, neer zetten en wat voor goede ontwikkelingen hier allemaal uit voort komen.

Dat merk ik bij mezelf en merk en zie ik ook bij de anderen. De sfeer die jullie samen creëren waarin je je open kan stellen, kan gaan leren, waarin je gaat kijken, anders gaat kijken en ervaren, maakt dat er een groep ontstaat met mooie contacten en hierdoor versterking en stroomversnelling van groei/leerprocessen.

Een nieuwe beweging ontstaat en heeft inderdaad betrekking op je gehele leven. Ik ervaar het als dat mijn persoonlijke ontwikkeling, als ook dit professioneel door kunnen geven, gelijk op zijn gegaan in deze drie maanden en in beide in deze opleiding evenveel geïnvesteerd wordt.

Gesproken over Balans, Proces en Vervulling; op alle gebieden heeft deze opleiding een positieve invloed gehad en dit heeft mij zo veel meer 'leven' gegeven. Wat betreft proces is er in de opleiding veel aandacht voor het proces en hebben de interventiemethoden mij ook gebracht dat ik benieuwd ben naar mijn eigen proces; naar alle kanten en naar alle onderliggende emoties en ervaringen.

Hoe mooi om het allemaal te leren kennen, hier naar toe te kunnen gaan en iets in te kunnen helen. Zelf een interventiemethode ondergaan, en net zo als een sessie begeleiden, voelt alsof je klaar zit voor een nieuwe aflevering van een spannende serie en je niet kan wachten op de nieuwe ontwikkelingen. Ik ben ook regelmatig verrast en er is een wereld voor mij open gegaan.

Voor mijn gevoel past de opleiding met alle elementen precies in elkaar en volgt alles elkaar inhoudelijk logisch op. Het voelt alsof het een traject is met ontwikkelingen waar je ook jaren over zou kunnen doen, maar door hoe het nu aangeboden is dezelfde groei bereikt wordt in een paar maanden tijd. Natuurlijk is het een begin waar ieder zelf verder vorm aan gaat geven en kan gaan verinnerlijken op alle levensgebieden, maar het is compleet en het is rond!

* * *


Cindy Verstreken

opleiding sep - dec 2019

Vrijer, rustiger en gelukkiger

In het najaar van 2019 volgde ik de Effortless Coach Opleiding en het bleek de meest zinvolle die ik ooit gevolgd heb.

Niet alleen ben ik op persoonlijk vlak gegroeid, het heeft ook een positieve weerslag op mijn relaties en als gevolg daarop op het leven van de mensen rondom mij.

Ik voel me vrijer, rustiger en gelukkiger. Het voorrecht om dit te mogen delen met anderen, anderen te mogen helpen, geeft me vleugels.

De inhoud van de opleiding, het vertrouwen in de groep en de warme begeleiding draag ik in mijn hart.

* * *

Jasper Stockmans

opleiding sep - dec 2018

Niet langer aan de zijlijn

Toen ik de Effortless Coach Opleiding begon, wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik ben van opleiding klinisch psycholoog en had al langer het vage plan om een eigen coaching-praktijk op te starten.

Van zodra ik de opleiding aanvatte, ben ik daarrond stappen beginnen zetten die ik nooit voor mogelijk geacht had. Onzekerheid heb ik daarbij leren zien als een waaier aan mogelijkheden. Als een woestijn waar je moet instappen om de grond erin te gaan cultiveren. De opleiding hielp me inzien dat ik niet langer aan die zijlijn kon blijven staan.

Ook ben ik gaan inzien dat de persoonlijke connectie met je cliënten cruciaal is: wat was het een verademing om in te zien dat ik daarin ook op mijn intuïtie kan vertrouwen. Aangezien ik ook muzikant/songschrijver ben, gebruik ik vaak mijn intuïtie. De opleiding hielp me om in te zien dat ik dit talent ook kon vertalen naar mijn gesprekken toe.

Ik denk dat dat de belangrijkste factor is die maakt dat mijn cliënten zich heel goed geholpen voelen, waardoor ik na één jaar in bijberoep werken, kon overschakelen naar hoofdberoep.

Ook op persoonlijk vlak heeft de opleiding een groot verschil gemaakt: ik leerde onderscheid te maken tussen de realiteit en het verhaal dat ik ervan maakte. En zo bleek dat die realiteit veel minder stresserend, pijnlijk, lastig, etc... was dan het verhaal.

De opleiding heeft niet al mijn persoonlijke belemmeringen opgelost, maar heeft me wel in groei-modus gebracht waarin ik leerde genieten van dat pad naar een moeiteloos leven zonder die belemmeringen. Een grote aanrader!

* * *

Ageeth Ettema

opleiding jan - mrt 2018

Moeiteloos leven en werken?


Dat klinkt te mooi om waar te zijn dacht ik toen ik de website van Effortless Coaching bekeek. Toch bleef het rondzingen in mijn hoofd en besloot ik het te onderzoeken en de opleiding te gaan volgen.

Een aantal jaar geleden had ik de boeken van Eckhart Tolle gelezen (The Power of Now, A New Earth). Die boeken sloegen voor mij de spijker op zijn kop. Volgens Eckhart Tolle identificeren we ons vaak volledig met 'de stem in ons hoofd'. Die stem is vaak zorgelijk en weerhoudt ons ervan in het nu te leven. De stem wordt vaak getriggerd door oude, onverwerkte pijn. Als alleenstaande, werkende moeder had ik genoeg ervaring met die zorgelijke stem die me voor van alles en nog wat waarschuwde en er vaak voor zorgde dat ik vergat te genieten.

Tijdens de opleiding Effortless Coaching maakte ik kennis met allerlei boeiende inzichten die naadloos aansloten bij die van Tolle. De prachtige Beginselen van Groei geven een basis om moeiteloos en met liefde voor alles om je heen te leven. Om dit te bereiken kan een coach enorm behulpzaam zijn; door met de cliënt een verbinding aan te gaan, waarbij je door op diep, intuïtief niveau te luisteren samen een heel eind verder kunt komen.

Maar Effortless Coaching gaat nog een stap verder door te erkennen dat we onszelf onbewust telkens saboteren bij het toepassen en volhouden van de Beginselen van Groei. We leerden met behulp van de theorieën van Bruce Lipton en Candice Pert hoe dit verklaard kan worden: Ons gedrag wordt voor een groot deel bepaald door onderbewuste processen. Hierbij zijn niet alleen onze hersenen betrokken, maar ons hele lichaam (onze bodymind). Onze vroegere ervaringen en emoties liggen in al onze cellen opgeslagen en conditioneren ons gedrag. Hierdoor is het zo moeilijk om overtuigingen te veranderen en een leven te leiden waar je echt gelukkig van wordt.

De interventie-methoden die we bij de opleiding aangereikt kregen, nemen de bodymind als uitgangspunt en maken verwerking op onderbewust niveau mogelijk. Hierdoor worden de gevolgen van nare (zelfs traumatische) ervaringen en emoties opgelost. En dan ontstaat inderdaad moeiteloosheid. Het onderbewuste werkt plotseling mee!

We hebben als groep een intensief proces doorlopen waarbij we alle interventies niet alleen hebben toegepast, maar ook zelf hebben ervaren als cliënt. Geweldig om te zien wat dit bij mijn medestudenten teweegbracht. Opluchting, blijdschap, inzicht, maar ook verbazing hoe dit mogelijk was. Bij mij hebben de interventies geresulteerd in een subtiele, maar opmerkelijke toename van rust, energie en zelfvertrouwen. Het mooie is dat dit nu - twee en een halve maand na het beëindigen van de opleiding - nog steeds groeit … moeiteloos.

Het is mijn wens om al dit moois als Effortless Coach nu ook door te gaan geven aan anderen.

* * *

André Fokker

opleiding apr - jun 2017

Van bang naar bewogen

Dat is in het kort wat de Effortless Coach Opleiding met mij gedaan heeft.

Na een druk leven kwam ik in 2014 zonder werk te zitten. Door het volgen van verschillende cursussen stoomde ik mij klaar voor ons eigen mediation en coach bedrijf, wat ik samen met mijn vrouw in september vorig jaar begon.

Verstandelijk had ik genoeg kennis, maar ik voelde mij erg onzeker en zelfs bang om echt te gaan coachen. Er kwam dan ook weinig klandizie. En de datum dat ik echt zonder inkomen zou komen te zitten naderde met rasse schreden . . .

In november zag ik een advertentie voor de Effortless Coach Opleiding. Ik voelde het direct: Dàt heb ik nodig! Zo wil ik leven! Maar . . . het zal wel niet voor mij werken.

Ik kon pas in april starten. En toen begon het . . . Mijn zorgen over inkomen leken steeds minder te worden, ik keek uit naar elke opleidingsdag en alles leek wel voor mij persoonlijk ontwikkeld! Ondanks al mijn kennis heb ik tijdens deze opleiding geleerd om vanuit de overvloed aan energie vertrouwen te hebben, te leven in het nu en gebeurtenissen van vroeger daadwerkelijk tot het verleden te laten behoren.

Het lijkt onwerkelijk, maar mijn onzekerheid is omgeslagen in enthousiasme! Ik wil zoveel mogelijk mensen laten weten hoe fijn het is om weer te kunnen léven. Ik maak me geen zorgen voor het leven, maar zorg nu voor het leven. En ik mag anderen helpen om ook hun leven weer op de rails te krijgen.

Wat deze opleiding voor mij gedaan heeft, kan ik nauwelijks bevatten, laat staan beschrijven! Het is alsof je ineens het licht ziet terwijl je jarenlang in het duister hebt geleefd. Dat is wennen! Maar het geeft heel veel kleur aan het leven!

* * *

Willeke Colenbrander

opleiding apr - jun 2016

A new way of life

Dit is waar ik naar op zoek was! Het omvat voor mij 'a new way of life', waaruit geen weg terug is als je er eenmaal van hebt geproefd en gegeten. Ik hou van pionieren, zo voelt het nu ook met de wetenschap dat het klopt.

Als de hele wereld op deze manier zou leven zijn we klaar voor een prachtig, vervuld, liefdevol en krachtig leven vol plezier, aandacht en een plek voor iedereen. Het is zo nodig om deze opleiding op de wereld te zetten. Het is voor mij het antwoord op de uitdagingen waar we als mensheid voor staan.

Ik ben echt thuis gekomen in mezelf, voel me een vrij mens en geniet met volle teugen van het leven. Nu ben ik altijd dol geweest op persoonlijke ontwikkeling en deze opleiding gaf er alle ruimte en tools voor. Ik heb ervan genoten!

* * *