b-resol

b-resol és una aplicació adreçada als joves a partir de 12 anys que té per objectiu identificar i resoldre situacions d’assetjament escolar, ciberassetjament o bé altres problemàtiques, especialment en la situació actual, com poden ser problemes de tipus psicològics lligats a l’angoixa, l’ansietat.. o bé problemes motivats per noves dinàmiques de convivència.

b-resol és un recurs en format d’app gratuïta per a mòbils que es troba disponible tant al Google Play per Android i a l’App Store per iPhone.

La descàrrega de l’app es fa prèvia acceptació d’un avís legal on s’explica l’eina i on el menor ha de confirmar o bé que té 14 anys o més, o bé que té l'autorització dels pares.

Qualsevol “click” des de l'aplicació és anònim. Totes les comunicacions i l’emmagatzematge estan encriptats i totalment segurs d'acord a la legislació vigent. Així mateix, els continguts del “click”, un cop s'han enviat, desapareixen del dispositiu per temes de seguretat.

El codi per accedir al B-resol aquests dies és quedatcasa

Els interlocutors són Inspectors i Tècnics especialitzats en l’àmbit de l’educació social del Ministeri d’Educació en Ensenyament Superior així com psicòlegs voluntaris del Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra.

Els alumnes que ja disposen de l’aplicació B-resol en els seus centres educatius també poden alertar les persones de referència habitual. En aquest cas, els alumnes han d’entrar a l’aplicació amb el codi del seu centre educatiu.

En cas de dubtes o de necessitar informació complementària podeu fer arribar les vostres preguntes al telèfon 743 300 del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior o bé a través de l’adreça infoeducació@educand.ad.

Per a més informació també podeu mirar aquests vídeos:

“En Pol fa un click amb b-resol”

“Bullying: Com es fa servir b-resol?
Vídeo per estudiants explicant un cas”