Jobbinarium 2021

Torsdag den 25 mars

kl 9.00 - 10.00 Vad lär vi av ett år med pandemi?

Vi inleder med ett elevguidat samtal om effekterna på studier, arbete, företag, hälsa och humör med er utmanare och vissa elever och personal på skolan över ett gemensamt Google Meet. Avslutat!


kl 10.30 - 12.00 Jobbinarium

Vill du ha tips på hur man skriver ett bra CV eller personligt brev? Eller vad man ska tänka på inför framtida arbetsintervjuer? Vill du ställa frågor om olika utbildningar eller jobb eller vill du bara komma i kontakt med människor från olika branscher? Då har du kommit till rätt ställe! Klicka på valfri länk nedan för att komma till ett Google meet där du kan få hjälp med detta och lite till. Alla länkar är öppna den 25/3 mellan kl 10.30 och 12. Gör gärna utvärderingen längst ner på sidan när du är klar!

Förebildarna

Vill du skapa en positiv skillnad i samhället? Eller önskar du utveckla dig själv inom entreprenörskap? Joina oss och se hur du kan ta del av vår verksamhet där vi skapar morgondagens förebilder!

Coompanion

Funderar ni på att starta företag? Hos Coompanion får ni alltid kostnadsfri rådgivning och hjälp med att komma igång. Allt ni behöver är en idé! Snacka med oss om ni är nyfikna på entreprenörskap och att göra spännande grejer tillsammans.

Skanska

Denna dag får du lära känna vårt bygg- och projektutvecklingsföre-tag som erbjuder många yrkesroller och stora karriärmöjligheter (kl 10.30-11.00). Vi går också igenom ansökan på det stipendium och sommarjobb vi erbjuder (kl 11.00-11.30) samt ger intervjutips (kl 11.30-12.00).


Chalmers

Det finns inga problem som inte arkitekter, ingenjörer eller sjökaptener kan lösa - Chalmers studenter berättar allt om studier, campuslivet och framtida yrkesmöjligheter.

Välkomna!

Öppet hus

Vi är en ideell organisation som arbetar med yrkesinriktade mentorskapsprogram för unga vuxna. Att ha en mentor kan hjälpa dig att utöka ditt kontaktnät och få en bredare bild av arbetsmarknaden. Kika in hos oss så kan vi berätta mer om hur du gör för att söka en mentor!


Tangit - Delaine Basso

Jag är egen företagare och söker talanger inom IT.

Gillar du att spela spel? Vill du veta mer om att jobba som IT-utvecklare med eller utan universitet? Välkommen till mitt meet! Kolla också länken nedan!

https://www.gu.se/studera/hitta-utbildning/vaga-sok-jobb-du-kan-mer-an-vad-du-tror

My dream now

Hos oss på My Dream Now kommer vi berätta om vår nya app! Appen My Dream Now ger unga möjligheter att få viktiga kontakter i arbetslivet. Besök oss och få reda på hur du kan ta dig ett steg närmare ditt drömjobb!

Se film om appen här

Konsument Göteborg

Konsument Göteborg ger konsument-rådgivning till dig som bor i Göteborg.

Budget- och skuldrådgivningen ger dig som bor i Göteborg råd kring din privatekonomi.

Microsoft - Joakim Hagström - inställd!

Jag har jobbat i IT-branschen i 20 år som utvecklare, arkitekt, konsult och program manager. Jag har också hunnit med att jobba med shipping och som bartender. Jag delar gärna mitt perspektiv på jobbsökning och vad man kan göra för att bli relevant för arbetsgivare.

Mitt Livs Val

Träffa Mitt Livs Val och få information om våra program inom utbildning och jobb för gymnasieungdomar som är nya i Sverige! Vi ger också grymma tips inom CV, personligt brev och arbetsintervju.

Way Out West/Luger

Inställd pga sjukdom!

Som arrangörer av Way Out West och många andra evenemang så ser vi alla människors unika egenskaper och kunskaper som en tillgång för att kunna genomföra det arbete som krävs på våra evenemang med dess ofta korta ledtider. Jag berättar om vad vi söker efter i rekryterings-processen i stort.

SYV

Träffa skolans studie- och yrkesvägledare Camilla Gunnarsson och Safeta Memi´c och ställ frågor om vilka utbildningar och skolor som kan vara aktuella för dig samt hur du söker till dem.


Tack för ditt besök!

Vad tyckte du om Angeredsutmaningens Jobbinarium?

Gör vår korta utvärdering genom att klicka här!