Málaga 05/2022

Neljä valinnaisen espanjan oppilasta pääsi toukokuussa vajaan viikon Erasmus+ vierailulle Novaschool Añoretaan Málagaan. Koulu sijaitsee Rincón de la Victoriassa n. 20 km Málagasta itään.  Opintomatkan tavoitteena oli kielitaidon käyttämisen lisäksi oppia lisää espanjalaisesta kulttuurista sekä tutustua paikallisiin nuoriin. 

Ysiluokkalaiset Marianna, Aino, Riku ja Eetu tutustuivat espanjalaiseen arkeen ja elämänmenoon majoittumalla kolme yötä isäntäperheissä ja osallistumalla koulussa oppitunneille.  Iltaisin nuoret pääsivät nauttimaan rantaelämästä paikallisten isäntiensä kanssa

Viimeisenä vierailupäivänä Erasmus-reissaajat pitivät englanniksi esitelmän Suomesta noin 50 espanjalaiselle oppilaalle ja opettajalle. Esitelmää seurasi espanjaksi laadittu Kahoot-visa, johon espanjalaiset osallistuivat innokkaasti ja isoon ääneen. Voittajat saivat palkinnoksi pussillisen salmiakkikarkkeja, joita ennakkoluulottomasti maisteltiin ja maistatettiin muillakin. 

Suurimmat erot mitä oppilaamme panivat merkille espanjalaisten ja suomalaisten välillä olivat seuraavat:

Kouluhommien vastapainoksi kävimme retkillä Nerjan tippukiviluolassa ja Málagan keskustassa, jossa pääsimme kipuamaan upean katedraalin katolle ihailemaan maisemia.  Málagassa oli aikaa myös shoppailuun. 

Kielitaitoa, niin espanjaa kuin englantiakin, tuli matkalla harjoiteltua luontevissa tilanteissa sekä isäntäperheissä että kaupungilla asioidessa. Hatunnosto nuorillemme reippaudesta ja rohkeudesta reissulla!

Marianne Salmivuori, espanjan opettaja