Psykologian

opinnot

Avoimessa yliopistossa toteutettavat psykologian perus- ja aineopinnot

Tervetuloa opiskelemaan psykologiaa Oulun avoimeen yliopistoon!

Psykologian opinnot aloitetaan perusopinnoista (25 opintopistettä) joihin kuuluu viisi kurssia. Kurssien opetukset järjestetään syksyllä 2019, alkaen syyskuusta. Kurssien suoritusmahdollisuuksia on myös kevätpuolella, jos haluat jakaa opiskelun koko vuodelle (suositeltavaa esim. työn ohessa opiskelevalle). Perusopintoja voi suorittaa monimuotoisesti lähiopiskelemalla tai täysin verkko-opiskeluna. Halutessasi voit ilmoittautua myös yksittäisille kursseille.

Keskiviikkona 28.8. järjestetty psykologian opintojen infotilaisuus on katsottavissa täältä.

Perusopinnot suoritettuasi voit ilmoittautua myös aineopintoihin (35 op). Aineopintoihin on rajoitetusti paikkoja. Aineopinnot suoritetaan suurimmaksi osaksi lähiopiskeluna Oulussa (perusopetukseen integroituina POIA-opintoina) ja ilmoittautuminen edellyttää hyväksytysti suoritettuja perusopintoja.

Tutustu tarkemmin opintokokonaisuuksiin ja kursseihin linkeistä/sivupalkista!

Psykologian kurssien yhteyshenkilö

Ville Tikkanen, ville.tikkanen@oulu.fi, p. 0294483686

Avoimen yliopiston sivut

sähköposti avoin.yliopisto(a)oulu.fi

Perusopinnot (25op) voi suorittaa:

  • Monimuoto-opintoina, Oulun avoin yliopisto TAI
  • Verkko-opintoina, yhteistyöoppilaitokset (Kaukametsän opisto ja Vieremän opisto)

1) Monimuoto-opinnot Oulussa

Monimuoto-opinnot sopivat opiskelijalle, joka haluaa osallistua luennoille ja harjoituksiin Oulussa. Kurssien luentoja on myös mahdollista seurata etänä tai tallenteilta, mikä tuo joustavuutta opintoihin. Monimuoto-opinnot suoritetaan osallistumalla luennoille Linnanmaan kampuksella tai seuraamalla luennot etänä reaaliassa tai jälkikäteen tallenteilta. Monimuoto-opintoihin kuuluu lähiharjotukset, joihin osallistumista suositellaan. Harjoitukset järjestetään ilta-aikana Linnanmaan kampuksella ja niitä ei tallenneta videoiksi. Ilmoittautumisaika opintoihin alkaa elokuussa. Huomaa, että ilmoittautuessa tulee maksaa opintomaksu verkkopankin kautta.

Katso tästä lisää monimuoto-opinnoista ja ilmoittautumisesta

2) Verkko-opinnot yhteistyöoppilaitoksissa

Verkko-opinnot sopivat opiskelijalle, joka haluaa tehdä kurssit etänä ja kokonaisuudessaan verkossa. Verkko-opinnot järjestetään yhteistyössä alueella toimivien vapaan sivistystyön oppilaitoksissa/oppimiskeskuksissa. Oppilaitokset tarjoavat paikallista tukea alueella asuville opiskelijoille kuten neuvontaa ja ohjausta, materiaalista tukea kuten opiskelutiloja mm. ryhmätoimintaan, teknistä apua etäyhteyksiin ja tietokoneen käyttömahdollisuuksia, sekä kurssikirjojen käyttöön saamista. Olennaisinta oppimiskeskusten toiminnassa on, että ne tarjoavat verkkotutorien ohjauksen verkko-opiskelijalle.

Ohjattuihin verkko-opintoihin ilmoittaudutaan johonkin itseäsi lähinnä olevaan (tai muu peruste) yhteistyöoppilaitokseen --> Katso yhteistyöoppilaitosten sivut.

Ilmoittautuminen verkko-opintoihin Kajaaniin (Kaukametsän opisto)

Ilmoittautuminen verkko-opintoihin Vieremään (Vieremän kansalaisopisto)

Katso tästä lisää verkko-opinnoista ja ilmoittautumisesta

3) Psykologian aineopinnot (35op) voi suorittaa:

Perusopetukseen integroituneina opintoina Oulun avoimessa yliopistossa. Perusopetukseen integroitu opetus (POIA-opinnot) tarkoittaa osallistumista yliopistolla päiväaikaan järjestettävään opetukseen.

Katso tästä lisää aineopinnoista ja ilmoittautumisesta