Arviointitorilla kehitetään ja jaetaan arviointiosaamista ihan uudella tapaa


Arviointitorilla jaetaan arviointiosaamista yliopiston, peruskoulukentän sekä opettajaopiskelijoiden kesken yhteisissä koulutuksissa ja tapahtumissa sekä lisäksi valtakunnallisesti verkossa.

Tule mukaan — torilla tavataan!


Tammikuussa 2019 TOPIK aloitti yhteistyössä Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnan kanssa työskentelyn Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman KAARO-kärkihankkeen tiimoilta. Oulun osahankkeen tavoitteena on keskittyä laaja-alaisesti niin opettajankouluttajien, opettajaopiskelijoiden kuin peruskoulukentän opettajien arviointiosaamisen kehittämiseen pyrkien samalla luomaan uusia yhteistyöverkostoja näiden kasvatusalan eri tahojen välille.

Ensimmäinen opettajille ja opiskelijoille yhteinen Arviointitori -koulutus starttaa syyskuussa 2019. Koulutuskokonaisuuden keskiössä on formatiivinen arviointi peruskoulussa. Koulutuksen ilmoittautuminen on auki ja jo ilmoittautuneiden odotukset koulutukselle kertovat, että monitahoista näkökulmien jakamista kaivataan. Kurssille osallistuvat pääsevätkin kehittämään ja kokeilemaan yhdessä jotakin formatiivisen arvioinnin työkalua tai menetelmää. Pienryhmien tuotokset esitellään 2. joulukuuta järjestettävässä Arviointitori -tapahtumassa, joka tulee olemaan avoin myös muulle kasvatusalan henkilöstölle. Pysy kuulolla — lisätietoa ja ilmoittautuminen tapahtumaan luvassa myöhemmin!

Täydennyskoulutusten lisäksi Oulun osahanke on luonut Arviointitori -verkkosivut. Verkkosivuilla tullaan jakamaan arviointivinkkejä peruskouluopettajille. Vinkkaukset voivat liittyä niin oppilaan, vertaisen kuin opetuksen arviointiin. Käy lukemassa verkkosivuilta vinkit esimerkiksi sähköisen oppimispäiväkirjan tekemiseen ja jaa samalla myös oma arviointivinkkisi!


KAARO-verkoston toimintaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.kaaro.fi.