Kurssit

Yrittäjyyskurssit

YR1 Johdatus yrittäjyyteen

Miten keksin liikeidean? Kuinka sitä haudotaan? Oy vai toiminimi? Miten bisnes pyörii? Kuinka markkinoisin ideoitani? Kurssilla tutustutaan myös oikeisiin yrityksiin ja tarinoihin niiden takana. Suoritus milloin tahansa, yhdessä muiden kurssien kanssa tai erikseen.

YR2 Yrittäjyysleiri 24h

Jo legendaariseksikin muodostunut leiri-kurssi, jossa muutama lähitapaaminen annetulla koodilla sekä intensiivikurssi 10h + 10h yhtenä viikonloppuna (pe-la). Leirillä kehitetään liikeidea alusta loppuun ryhmissä, tutorien ohjauksessa. Sopii erinomaisesti starttikurssiksi, jos aiot suorittaa YR3- ja YR4-kurssit seuraavana vuonna (mainitse tästä hakemuksessasi). Kurssin voi valita Wilmasta, mutta siihen järjestetään myös erillishaku, sillä vielä koskaan kurssille eivät ole kaikki halukkaat mahtuneet.

YR3 & YR4 Vuosi yrittäjänä

Vuosi yrittäjänä, kurssi kestää koko lukuvuoden

Ei tunteja koeviikoilla.

Tunnit 2 kertaa viikossa n.45 min jaksoissa 1-4, ei tunteja 5.jaksossa mahdollisuus suorittaa 2-3 kurssin laajuisena. Saat lisäkurssin, jos yritystoiminnan pyörittämiseen menee aikaa enemmän kuin kahden kurssin verran

Pääset kokeilemaan yrittäjyyttä ja omien ideoidesi kantavuutta ilman riskejä ja tuetusti ja saat siitä kaksi kurssia (mahdollisesti jopa kolme). Mahdollisuus verkostoitua jo opiskeluaikana ja tienata rahaa –ihan oikeasti! Ei ennakkovaatimuksia, kaikki tervetuloa – myös ykköset! Kurssi on suositeltavaa suorittaa viimeistään lukion 2. vuotena, sillä abivuonna on hyvä päästä keskittymään yo-kirjoituksiin, eikä yritykselle enää ole välttämättä samalla tavalla aikaa. Kurssilaisista valitaan osallistujat kansainväliselle YR9 International Business -kurssille.

Lukuvuonna 2018-2019 kurssi alkaa uutena kokeiluna, jossa opiskelijoille opetetaan lisäksi kaupallisia aineita, matematiikkaa ja yhteiskuntaoppia. Uuden pilottikurssin blogia voit seurata täällä.

Katso lisää:https://vuosiyrittajana.fi/ohjelma/

YR5 Työelämän viestintä ja erilaiset työkulttuurit

Tökkiikö kesätyönhaku? Kurssilla saat apua työhakemuksen tekoon, haastatteluun ja työssä pärjäämiseen. Kurssilla tutustutaan työelämään, erilaisiin yrityskulttuureihin ja työelämän viestintään. Kurssilla tehdään myös aivan oikeita työhakemuksia oikeisiin kesätyöpaikkoihin, sillä 3. jakson aikana tammikuussa kesätyönhaku on kuumimmillaan. Syksyn 2017 kurssin blogi on täällä.

YR6 Start up –yritykset

Siis mikä ihmeen SLUSH? SLUSH on Euroopan suurin kasvuyritys- ja sijoittajatapahtuma, joka järjestetään marraskuussa Helsingissä. Osallistumalla kurssille pääset mukaan tähän huikeaan maailmanluokan tapahtumaan. Kurssilla valmistaudutaan ja kouluttaudutaan tapahtumaa varten ja marraskuussa työskennellään itse tapahtumassa erilaisissa tehtävissä. DON'T MISS THIS!

YR7 Vapaaehtoistoiminta ja yhteiskunnallinen yrittäjyys

Mikä ihmeen kolmas sektori? Kokeile vapaaehtoistyötä valitsemissasi kohteissa tai syvennä taitojasi. Tutustu yhteiskunnallisiin yrityksiin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Osa kurssin tunneista järjestetään vapaaehtoistyössä ja vierailuilla. Aiempaa kokemusta ei tarvita - vaikka ei siitä toki haittaakaan ole. Sopii hyvin myös ainoaksi YR-kurssiksi, jos vapaaehtoistyö kiinnostaa enemmän kuin yrittäjyys.

YR8 Tuotekehityskurssi

Kuinka yritykset kehittävät tuotteitaan? Tule mukaan keksimään, kehittämään ja toteuttamaan yhdessä Elisan kanssa! Mukana ovat niin opettajat kuin yrityksen edustajatkin. Kurssilaisilla on myös mahdollisuus saada kontakteja yritysmaailmaan ja saattaapa kurssilta aueta väylä oikeisiin töihinkin! Ensin oli lennätin, sitten puhelin, nyt räplätään applikaatioiden kanssa - vaan mikä on seuraava askel?

Syksyn 2017 kurssin blogi on täällä.

YR9 International Business

Opi kansainvälistä bisnestä ja verkostoidu jo lukiossa. Kurssilla perustetaan yhteistyöyrityksiä ruotsalaisten, virolaisten ja latvialaisten lukiolaisten kanssa. Koko lukuvuoden kestävän kurssin aikana matkustetaan kumppanimaissa järjestettäviin seminaareihin ja tapahtumiin. Kurssille valittujen matkat, ateriat ja hotellit maksetaan hankkeesta, osallistujille ei kerry varsinaisia kuluja. HUOM! Kurssilaiset valitaan YR3&4 Vuosi yrittäjänä-kurssilaisten joukosta! Kysy lisää Jenni Kortelta. Kansainvälisen projektin Facebook-sivut löydät täältä.

YR10 Tiedetutorkurssi

Kurssi on suunnattu luonnontieteistä kiinnostuneille toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille. Kurssilla syvennetään luonnontieteen tietoja ja taitoja toimimalla ohjaajina pääosin ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille. Samalla kehitetään esiintymis- ja ryhmätyötaitoja ja syvennetään luonnontieteiden osaamista assistentin, ohjaajan ja demonstroijan roolissa koulussa ja koulun ulkopuolella. Tiedetutorit pääsevät sellaisille vierailuille, luennoille ja tapahtumiin, joihin normaaleilla kursseilla ei ole aikaa. Katso lisää toiminnastamme tiedetutor.wordpress.com-blogistamme.