Aloita tästä

Google Suite for Education (G Suite) -palvelu sisältää useita sovelluksia, jotka ovat kaikki käytettävissä yhdellä kirjautumisella.

Kaikkien Espoon kaupungin käyttäjien tunnukset ovat muotoa: etunimi.sukunimi@eduespoo.fi

Opettaja antaa oppilaille tunnukset. G Suite -järjestelmä pyytää ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä vaihtamaan salasanan. Opettajan oman tunnuksen käyttö alkaa salasanan tilaamisesta itselleen opettajan salasanan resetointilomakkeella.

Kirjautuminen G Suite -sovelluksiin

G Suite -sovellukset toimivat kaikilla internet-selaimilla. Parhaan yhteensopivuuden saavuttamiseksi suosittelemme käyttämään Chrome-selainta.

Palveluun kirjautuminen tapahtuu näiden osoitteiden kautta:

Sähköposti: gmail.com

Google Classroom: classroom.google.com

Google Drive: drive.google.com


Kirjautumisen yhteydessä, kirjoita aina käyttäjätunnuksesi kokonaan: etunimi.sukunimi@eduespoo.fi (Huom! eduespoo kirjoitetaan yhteen ilman pistettä)

Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä G Suite -järjestelmä pyytää sinua hyväksymään käyttöehdot ja asettamaan uuden salasanan (minimi 8 merkkiä).

Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä G Suite -järjestelmä kysyy opettajilta ja oppilailta käyttäjän vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa. Tämän kohdan voi ohittaa, mutta antamalla nämä tiedot tai toisen niistä järjestelmään, käyttäjä voi itse uusia salasanansa.


Riittää kun kirjaudut sisään tunnukseen yhdestä paikasta, tämän jälkeen voit liikkua sovelluksesta toiseen oikean yläkulman navigointipainikkeen kautta.

Huomaa, että esim. Classroomin kuvake löytyy alareunan “Lisää”-kohdan alta.


Kirjautuminen ulos G Suite -palvelusta

Kun päätät työskentelyn, on tietoturvasi kannalta erittäin tärkeää, että kirjaudut ulos sovelluksen oikean yläkulman kuvapainikkeen kautta. Valitse sen alta “Kirjaudu ulos”.Kieliasetuksen muuttaminen

Jokainen käyttäjä voi itse valita, millä kielellä käyttää G Suite -tiliä ja asetusta voi aina muuttaa. G Suite -tilin kieliasetuksen vaihtaminen muuttaa kaikkien G Suite -sovellusten käyttökielen valitun mukaiseksi.

Ohje kieliasetuksen muuttamiseksi: https://goo.gl/FCmtUe