Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Matematică şi Informatică

Concursul FMI

ediţia a VI-a, 17 APRILIE 2021

PREMIERE PARTICIPANȚI CONCURS FMI

Festivitatea de premiere va avea loc în 14.05.2021, ora 16:00 la sediul UVT (blvd. Vasile Pârvan, nr. 4), sala 045C și online prin Zoom.

27.04.2021 - Barem de corectare Concurs FMI-Informatică (Etapa 2)

27.04.2021 - Rezultate Concurs FMI - Informatică - Etapa 2

Eventualele contestații se pot depune la adresa admitere.fmi@e-uvt.ro până miercuri 28 aprilie ora 14:00.

Rezultatele finale (clasament, premii) vor fi afișate miercuri 28 aprilie, ora 20:00.

26.04.2021 - Bareme de corectare Concurs FMI-Matematică (Etapa 2)

26.04.2021 - Rezultate Concurs FMI - Matematică - Etapa 2

Eventualele contestații se pot depune la adresa admitere.fmi@e-uvt.ro până marți 27 aprilie ora 20:00.

Rezultatele finale (clasament, premii) vor fi afișate miercuri 28 aprilie.

ETAPA 2


  • Etapa 2 - Matematică - 26.04.2021, ora 15:00 - 18:00

    • 4 probleme pe durata a 3 ore

    • clasamentul final se stabilește pe baza punctajului de la Etapa 2

  • Etapa 2 - Informatică - 27.04.2021, ora 15:00 - 19:00

    • 1 problemă pe durata a 30 minute + evaluare orală (10 minute/participant - în baza unei planificări care va fi transmisă participanților)

    • clasamentul final se stabilește pe baza punctajului de la Etapa 2

Observații:

  • Etapa 2 la probele de Matematică și Informatică a fost planificată în zile diferite întrucât sunt participanți care s-au calificat la ambele discipline.

  • Etapa 2 se desfășoară online folosind aceeași platformă de concurs ca în Etapa 1.

  • Detalii suplimentare vor fi transmise prin e-mail participanților calificați la Etapa 2.

ANUNȚURI

  • 14.04.2021 - A fost transmis mesaj cu informațiile de conectare pe platforma de concurs. Participanții înregistrați care nu au primit mesajul cu informațiile de conectare sunt rugați să trimită un mesaj la admitere.fmi@e-uvt.ro

Vineri, 16.04.2021 ora 16:00 va fi organizată o sesiune Zoom în cadrul căreia se va ilustra modul de utilizare a platformei de concurs. Detaliile de conectare la sesiunea Zoom sunt incluse în mesajul cu informațiile de conectare.

  • 12.04.2021 - A fost transmis mesaj de confirmare a înregistrării tuturor celor care au completat formularul de înregistrare până în 10.04.2021. Dacă ați completat formularul dar nu ați primit mesajul de confirmare transmis azi vă rugăm să scrieți la admitere.fmi@e-uvt.ro

Concursul FMI se adresează elevilor de liceu din clasele a XI-a și a XII-a care doresc să își testeze nivelul de cunoștințe în domeniul matematicii și/sau informaticii în cadrul pregătirii pentru examenul de bacalaureat și pentru admiterea la programele de studii din cadrul Facultății de Matematică și Informatică. Condițiile de participare sunt specificate în regulamentul de organizare.

Calendar:

Inscrieri concurs: 15.01.2021-10.04.2021

Desfășurare concurs:

Etapa 1 (calificare): 17.04.2021

Matematică: 9:00 - 11:00

Informatică: 14:00 - 17:00

Etapa 2 (finală): 26.04.2021

(La etapa finală se califică participanții care s-au clasificat pe unul dintre primele 20 de locuri în etapa de calificare. Data etapei finale a fost modificată ca urmare a faptului că în data anunțată inițial, 24.04.2021, se desfășoară Olimpiada Națională "Gazeta Matematică")

Modalitate de desfășurare: Cele două etape ale Concursul FMI-2021 se vor desfășura online.

Procedura de organizare online a Concursului FMI, ediția a VI-a 2021


1.Platforme utilizate


  • Vizualizarea enunțurilor problemelor și transmiterea rezolvărilor se va desfășura pe o platformă de tip Moodle.

  • Comunicarea dintre participanți și membrii comisiei de organizare precum și monitorizarea participanților se va realiza prin Google Meet.

  • Participanții vor primi cu două zile înainte de data etapei de calificare pe adresa de email specificată în formularul de înscriere următoarele informații:

    • credențialele de autentificare la platforma Moodle (utilizator și parolă);

    • un identificator unic care va fi utilizat pentru afișarea rezultatelor;

    • un link de conectare pe platforma Google Meet.

  • Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele probleme tehnice legate de conexiunile la internet sau dispozitivele folosite de către participanți.


2. Structura probelor


2.1. Matematică

  • Interval de desfășurare: 17.04.2021, 9:00-11:00 (concursul durează două ore)

  • Conținut: Concursul de Matematică constă dintr-un test grilă format din 20 de întrebări cu răspunsuri multiple.

  • Mod de desfășurare. Pentru fiecare candidat întrebările sunt afișate secvențial și trebuie rezolvate în această ordine nefiind permisă revenirea la o întrebare anterioară.


2.2. Informatică

  • Interval de desfășurare: 17.04.2021, 14:00-17:00 (concursul durează trei ore)

  • Conținut: Concursul de Informatică este alcătuit din două probe:


Proba I - test grilă: un test grilă cu durata de 50 de minute care va începe la ora 14:00. Testul este format din 15 de întrebări cu răspunsuri multiple. Pentru fiecare candidat întrebările sunt afișate secvențial și trebuie rezolvate în această ordine nefiind permisă revenirea la o întrebare anterioară.

  • Rezultatele de la testul grilă vor fi vizibile pe platforma concursului imediat după expirarea timpului alocat acestuia.

  • Testul grilă este eliminatoriu, concurenții care nu vor obține cel puțin 50% din punctajul total aferent acestuia nu vor putea participa la Proba a II-a.

  • Testul grilă valorează 30% din nota finală.


Proba II - probleme: proba constă în rezolvarea a 4 probleme pe parcursul a două ore. Enunțurile vor fi accesibile, începând cu ora 15:00 doar pentru concurenții care au trecut de testul grilă.

  • Pentru fiecare problemă se va specifica ideea de rezolvare și se va descrie subprogramul/subprogramele solicitat/e în pseudocod sau într-un limbaj de programare (C / C++/ Pascal / Python). Soluțiile în pseudocod sau în limbaj de programare vor fi redactate folosind editorul specific platformei de concurs.

  • Proba valorează 70% din nota finală.


3. Derularea activității


Pas 1. Participanții se vor conecta, cu 30 de minute înainte de începerea concursului, folosind linkul de Google Meet primit prin email.

Pas 2. Participanții se identifică cu un act de identitate și/sau carnetul de elev. Doar participanții validați de comisia de organizare vor avea acces la subiecte.

Pas 3. Se vor autentifica în platforma Moodle și se va completa acordul GDPR (dacă nu a fost deja completat).

Pas 4. Cu 5 minute înainte de începerea fiecărei probe, participanții vor primi pe chat-ul de la Google Meet o parolă care trebuie introdusă pentru activarea subiectului.

Pas 5. Participanții completează răspunsurile și finalizează testul. Dacă participantul nu reușește să apese butonul de finalizare a testului, răspunsurile completate de participant se vor salva automat în platformă.


4. Reguli de comportament pe parcursul concursului


Participanții vor trebui să:

  • aibă pe tot parcursul concursului un act de identitate și/sau carnetul de elev la dispoziție;

  • aibă pe tot parcursul concursului camera video deschisă și poziționată astfel încât să li se vadă fața;

  • aibă pe tot parcursul concursului microfonul deschis; este responsabilitatea participantului să păstreze liniște în încăperea în care se află, astfel încât să nu deranjeze pe ceilalți participanți;

  • utilizeze conexiunea la internet doar pentru comunicarea cu sistemul de evaluare;

  • adreseze eventuale întrebări doar prin intermediul chat-ului de la Google Meet.


Dacă participantul nu respectă aceste reguli, echipa de organizare a concursului poate decide descalificarea acestuia din concurs. Desfășurarea probei de concurs va fi înregistrată (doar concurenții care au completat acordul GDPR pot participa).


5. Afișarea rezultatelor

Rezultatele concursului și clasamentul final, vor fi postate pe pagina web a concursului FMI, anonimizate. Participanții sunt identificați pe baza identificatorului primit pe email. Rezultatele individuale vor putea fi vizualizate pe platforma Moodle. Rezultatele vor fi afișate după validarea răspunsurilor, analiza fișierelor jurnal ale platformei și a observațiilor primite de la echipele de monitorizare referitoare la eventualele încălcări ale regulilor de comportament pe parcursul concursului.

Adresa: Bd. Vasile Pârvan nr. 4, Timişoara, Timiş, România, 300223.

Telefon: 0256592155 (DECANAT-cab. 236)

E-mail: Secretariat: secretariat.mateinfo@e-uvt.ro