ADVENTURE 2*FD

WAT IS EEN ADVENTURE VRIJDUIKER?

De Adventure Freediver is een basisbrevet voor de gedreven vrijduiker. Het laat toe in een beperkte tijd zelfstandige vrijduiken te doen in een buddy systeem. Het is het ideale starters brevet voor de gepassioneerde vrijduiker.

Een vrijduiker die bekwaam is om veilig en correct een apneuduik van enige lengte, diepte en tijdsduur uit te voeren. Hij heeft al enige ervaring opgedaan en is vertrouwd met het oppervlakteprotocol en de regels van duikveiligheid. Hij functioneert volgens het buddy-systeem van CMAS en duikt volgens het veiligheidreglement. Hij is bekend met de potentiƫle gevaren bij incorrecte uitoefening van de sport en in staat om adequaat op te treden in geval van een ongeval.

Barracudaleden Bart Denys en Sophia Dequeker op de cover van Hippocampus

Barracudaleden Bart D en Sophia D op de cover van Hippocampus

OPLEIDING

De opleiding bestaat uit 4 delen:

  • Een theoretisch gedeelte, op basis van een cursus. Deze lessen (8 lesuren of het equivalent door zelfstudie) worden afgerond door een multiple choice proef.
  • Een praktisch gedeelte in het zwembad waar de diverse technieken aangeleerd worden (2 opleidingssessies van 2 lesuren).
  • Een praktisch gedeelte in een diep zwembad of in buitenwater waar duiken op diepte ingeoefend worden (2 opleidingssessies van 2 lesuren).
  • Minimaal 2 oefensessies samen met een andere duiker onder supervisie van een 4*FD of Instructeur (als er geen derde duiker aanwezig is mag de sessie ook samen met de 4*FD of Instructeur).