VRIJDUIKEN

FREEDIVING IS FUN!

Vrijduiken is een sport voor iedereen die graag zwemt. Het is toegankelijk zowel voor nieuwelingen, ervaren (vrij)duikers als competitieve atleten. Het is een vorm van yoga waarbij je leert om je mentale kracht optimaal in te zetten om op een consistente manier te slagen in je doelstellingen: Bedenk het! Geloof het! Beleef het! En zo kom je tot ‘Mental Excellence’.

Vrijduiken betekent in feite duiken zonder duikuitrusting. Het hele doel is zo diep of zo lang te mogelijk te duiken op een ademteug. Het is een sport waarbij men een specifieke gemoedstoestand tracht te bereiken. En je hoeft helemaal niet diep te gaan want één centimeter is al voldoende. Het gaat over het gebruik van de juiste techniek, in de juiste mentale toestand, in plaats van fysieke kracht, en dit alles in extreem veilige omstandigheden.

Vrijduiken was ooit een middel voor het verzamelen van voedsel. Het is nu een extreme sport waarbij de mens zichzelf motiveert om een grote diepte te bereiken op één ademteug. De serene schoonheid van de onderwaterwereld in beweging wordt afgewisseld met de gevaren van een sport waarbij het lichaam overlevingsreflexen moeten gebruiken om te slagen. Je neemt een laatste ademteug en glijdt onder de oppervlakte. Je kan de drukverandering voelen, hoort de geluiden van het leven om je heen en concentreert je op je bewegingen om een ontspannen en toch zeer bewuste gemoedstoestand te bereiken.

De technieken die we aanleren brengen je alle nodige hulpmiddelen om topprestaties neer te zetten want deze topsport technieken brengen je in de juiste ‘mental state’ bij alles wat je wil bereiken.

Onze opleiding voldoet aan de nieuwste CMAS-2014 normen en wordt georganiseerd samen met onze partner pureapnea.com. Je krijgt dan ook een certificaat dat zowel door CMAS als pureapnea wereldwijd erkend wordt als één van de meest geavanceerde en veilige opleidingen.

NIVEAUS

  • 1*FD: de Recreational Freediver (10 m - ISO-13970) is een kenninsmakingsbrevet voor vrijduiken. Het laat toe in een beperkte tijd de vrijduiktechnieken aan te leren en als gids mensen te begeleiden tijdens het snorkelen. Het is de ideale kennismaking voor mensen die graag snorkelen tijdens hun vakantie en dit veilig willen doen. Deze opleiding voldoet aan de ISO-13970 standaard voor ‘Gids Recreatief Snorkelen’.
  • 2*FD: de Adventure Freediver (20 m) is een basisbrevet voor de gedreven vrijduiker. Het laat toe in een beperkte tijd zelfstandige vrijduiken te doen in een buddy systeem. Het is het ideale starters brevet voor de gepassioneerde vrijduiker. Alle gebrevetteerde duikers kunnen meteen deelnemen aan deze opleiding
  • 3*FD: de Advanced Freediver (30 m) is een gevorderd brevet voor enthousaste vrijduikers die hun kennis en ervaring willen verdiepen.
  • 4*FD: de Master Freediver (40 m) staat voor meesterschap in vrijduiken! Het is het meest doorgedreven vrijduikbrevet. De Master Freediver mag ook les geven aan andere vrijduikers als hij het brevet van Assistent-Instructeur (VTS) behaald heeft.

Voor elk niveau bestaat een specifiek pakket:

  • de cursus
  • certificatie
  • de zwembadlessen (exclusief de eventuele toegangskosten)
  • de openwaterlessen (exclusief de eventuele toegangskosten)
  • de homologatie- en registratiekosten

GRATIS INITIATIE

Voel je de kriebels, maar weet je niet zeker of vrijduiken wel iets voor jou is?

Kom het uittesten in het zwembad.

Wij zorgen voor alle materiaal en na 2 lessen kan je vrijblijvend beslissen of je verder wilt gaan voor een Freedive opleiding