OPLEIDING

Barracuda staat open voor alle duikfederaties. De basis is nog steeds de Nelos Duikschool,maar daarnaast zijn er ook Padi instructeurs en kan je er terecht voor technisch duiken.

Wie een initiatie volgt krijgt nadien vrijblijvend alle uitleg over de verschillende opleidingsmogelijkheden binnen onze club.

MVI_1744.MP4

CONDITIE

Duiken is op zich geen zware fysieke sport. Toch niet voor de meeste vrijetijdsduikers. Een goede conditie is uiteraard wel een voordeel.

Bij Barracuda krijg je de mogelijkheid om wekelijks te trainen in het nieuwe S&R Olympia 50 m zwembad en op je eigen tempo je conditie op te bouwen.

TRAINING

Materiaaloefeningen in het zwembad leren je om op een gepaste wijze te reageren onder water.Onder begeleiding van ervaren instructeurs kom je snel tot het besef dat je onder water veel meer kan dan wat je vooraf zou vermoeden.

In het zwembad krijg je oefeningen in volledige uitrusting, maar ook oefeningen met het basismateriaal (vinnen, loodgordel, duikbril en snorkel).

OPEN WATER

Als je de basiselementen van het duiken in het zwembad onder de knie hebt ben je klaar voor het echte werk. De eerste openwaterduik is voor iedere duiker een belevenis. Een nieuwe wereld gaat voor je open.

Tot aan je eerste brevet zorgt Barracuda voor alle materiaal. Je hoeft dus niet onmiddellijk iets aan te kopen. Tijdens je opleiding krijg je hierover ook het nodige advies.

TECHNISCH DUIKEN

Heel wat Barracuda leden zijn technische duikers.De ontwikkeling van de rEVO rebreather door clublid Paul Raymaekers is hier wellicht niet vreemd aan.

FREEDIVE

Sinds 2015 zijn een tiental Barracudaleden intensief bezig met vrijduiken. Naast de wekelijkse training in het zwembad zijn er op heel regelmatige basis duiksessies in de duiktrafo in Zwevegem met een diepte van 15m. In deze recente richting binnen Nelos hebben al verschillende Barracuda leden een 3ster brevet. Sinds 2018 heeft de club als énige in West-Vlaanderen een eigen instructeur.

FOTOGRAFIE

Barracuda heeft een ijzersterke reputatie op het gebied van fotografie en film onder water. Verschillende leden zijn hierbij gedeeltelijk professioneel aan het werk.