El curs 2019-2020 el Departament d’Educació inicia el COEDUCA’T, per ajudar els centres educatius a potenciar i visibilitzar la perspectiva de gènere, la coeducació i l’educació afectivosexual. 

L’objectiu és avançar cap a un model de sistema educatiu inclusiu, que incorpori la igualtat de gènere i la coeducació per contribuir a la millora de la societat, on no hi tingui cabuda la discriminació per raó de gènere, i que doni eines per desenvolupar unes relacions afectives i sexuals respectuoses, per poder prevenir, així, la violència masclista. 

Més informació: https://blocs.xtec.cat/coeducacioiigualtat/2022/11/01/presentacio-del-programa/

QUI FORMA LA COMISSIÓ DE COEDUCACIÓ DEL DUC?

Aquest curs 2022-23, s'ha format la comissió de Coeducació al centre amb la voluntat de treballar transversalment qüestions com la perspectiva de gènere, la igualtat i la prevenció de violències. 

Les i els integrants són:


Com posar-se en contacte amb la Comissió de Coeducació?

Des de la Comissió de coeDUCació volem que participeu en la construcció de les bases de convivència, igualtat i respecte dins de la comunitat educativa del DUC.


Així que si tens propostes, idees, inquietuds sobre qüestions relacionades amb identitat, gènere o qualsevol altre aspecte relacionat amb la interseccionalitat, us podeu posar en contacte amb aquesta Bústia digital o a través d'aquest QR. 

Què és la interseccionalitat?

Les diferents característiques que la cultura dominant atribueix a una persona o col·lectiu fent que es produeixi una percepció socialment negativa que pot suposar l'exclusió, el prejudici i la discriminació d'aquesta persona o grup.

Poden ser:

1a trobada d'escoles Feministes 

El dimarts 14 de febrer, 5 alumnes del DUC i 2 membres de la comissió de Coeducació van participar en la 1a Trobada de Comissions de Gènere, Feminismes, Coeducació i Igualtat dels Instituts Públics de Catalunya, que es va celebrar a Barcelona.

Hi va haver molta gent, entre alumnat i professorat. Tota ella, amb ganes de compartir inquietuds i propostes per la jornada del 8 de març. La intenció era donar una resposta constructiva i col·lectiva a totes les discriminacions per construir una educació pública feminista, ecologista, antiracista, evitant discriminacions de classe. En definitiva, evitar la interseccionalitat en l’educació i en la nostra societat.