DEURNE

Onderstaand filmpje geeft in 1 minuut weer waar Steunouder voor staat.

Steunouder is een project waarbij een ouder uit Deurne, die soms door allerlei oorzaken, de verzorging of opvoeding (tijdelijk) moeilijk aan kan, wordt ondersteund door een steunouder.

Steunouders zijn getrainde vrijwilligers die een kind een of meerdere dagdelen per week opvangen. Zij geven het kind een "aanvullend thuis”. Hierdoor kan de vraagouder energie opdoen en zo de opvoeding van zijn of haar kind continueren.

Een vraagouder is een ouder die met een klein steuntje in de rug de opvoeding voor zijn/haar kind zelf kan en wil behouden. Zij gaan echter door een moeilijke tijd door, door bijvoorbeeld een echtscheiding, ziekte, handicap of financiële problemen en heeft baat bij een wekelijks oplaad moment.

Steun -en vraagouders krijgen een intake en worden daarna door de coördinator aan elkaar gekoppeld. De frequentie van de hulp, de wijze waarop de opvang plaatsvindt en de duur wordt in overleg bepaald.

Het primaire doel van het project is dat er minder kinderen in een (langdurig) hulpverleningstraject terecht komt door de betrokkenheid van een steunouder/ inwoner uit de gemeente Deurne of gemeente in de omgeving.

Steunouder Deurne is een onderdeel van Steunouder Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrage van: het VSBfonds, De gemeente Deurne, Stichting Het Vervolg en Stichting de Noodkreet.