Referaten

Ik kies voor mijn talent


donderdag 21 februari 2019 - 9.00 u.

Aan het woord is de heer Luk Dewulf

Hij is een pionier van het talent-denken in België en Nederland. Daarnaast is hij een talentenfluisteraar en talent- en burn-outcoach. Zelf studeerde hij Pedagogische Wetenschappen. Zijn volledige bio kan je raadplegen op http://www.readmylips.be/nl/sprekers/luk-dewulf.

Zijn boek “Ik kies voor mijn talent” is al toe aan zijn 15e druk en zijn ideeën zijn wijd verspreid in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij auteur van “Help, Mijn batterijen lopen leeg”! Een boek over burn-out dat in 2012 bekroond werd tot beste Learning & Development boek. Een bevlogen spreker die zijn publiek steeds weer raakt en aan het denken zet.

Het ontwikkelingsgericht aansturen van leerkrachten; ‘practice what we preach’


vrijdag 22 februari 2019 - 9.15 u.

Aan het woord is de heer Dirk Buyens

Hij is director Open Executive Education aan de Vlerick Business School en tevens prof aan de UGent.

Prof. dr. Dirk Buyens behaalde zijn doctoraat in Arbeids- en Organisatie Psychologie aan de Universiteit van Gent en heeft ook een MBA behaald aan de KU Leuven. Hij was doctoral-fellow aan het IR Centre of the Graduate School of Management aan de universiteit van Minnesota in de VS. Op het gebied van HRM en People Management heeft Dirk een groot aantal artikelen geschreven die gepubliceerd werden in internationale tijdschriften. Gedurende de laatste 20 jaar heeft hij heel wat contract onderzoek gevoerd voor zowel de publieke als de privé sector. Daarnaast adviseert hij ook vaak organisaties omtrent hun HRM structuren en strategieën en hun People Management systemen. Een tijd geleden werd Dirk door Trends, een Belgisch zakentijdschrift, als een van de meest invloedrijke academische HR denkers in dit land bevonden.

Binnen de Vlerick Business School bekleedt Dirk twee functies. Langs de ene kant is hij Hoofd van het HR Centrum waar hij een groep van 15 mensen aanstuurt bestaande uit professoren, wetenschappers, doctoraat-studenten, onderzoekers en programma-managers. Langs de andere kant is Dirk partner van de Vlerick Business School en director Open Programma’s van het Executive Education Departement. Hij coördineert ook de Vlerick activiteiten in China. Bovendien is hij ook professor aan de Universiteit van Gent, aan de faculteit Economie.

In de loop van de afgelopen jaren werd Dirk regelmatig uitgenodigd als key note spreker op verscheidene in-company evenementen en conferenties waar hij uiteenzettingen gaf over strategisch HRM, loopbaanmanagement, people management en persoonlijk meester-schap, alsook over heel wat andere thema’s op het gebied van Mens en Organisatie. In de Vlerick Business School is hij de stuwende kracht achter de ‘HR-day’, het grootste HR-evenement in België dat elk jaar opnieuw meer dan 600 mensen mag verwelkomen.

Coaching en communicatie


vrijdag 22 februari 2019 - 13.45 u.

Aan het woord is de heer Francky Dury

Hij is trainer-coach bij voetbalclub SV Zulte – Waregem.

Zijn beroepsloopbaan bouwde hij uit bij de federale politie, afdeling zware criminaliteit. Hij wist stoom af te laten tijdens het uitoefenen van zijn hobby als voetbaltrainer. Na enkele succesvolle passages bij provinciale voetbalploegen scoort hij ook kampioenentitels in hogere afdelingen. In 2005 brengt hij SV Zulte-Waregem naar de hoogste voetbalklasse. Amper een jaar later stranden ze in de 1/16de finales van de Europa League.

In 2009 werd hij assistent-coach van de Rode Duivels en verlaat hij definitief de federale politie. In 2010 werd hij ingelijfd bij AA Gent en speelde meteen Europees. Eind 2011 roept een zieltogend SV Zulte-Waregem hem terug waarbij hij de ploeg van de degradatie weerhoudt. Daarop kreeg hij bij SV Zulte-Waregem een contract naar Engels model als sportief manager en dit voor tien jaar. Ondertussen werd Francky reeds twee keer verkozen tot trainer van het jaar.

Wat kan een onderwijsmens leren van een 'voetbaltrainer'? Niet veel, denk je misschien. Tot je Francky Dury ontmoet...

Francky Dury wordt regelmatig uitgenodigd als spreker. Hij weet net als met zijn eigen elftal een publiek te inspireren en te motiveren. Dury neemt u mee in zijn voetbalwereld en deelt u zijn visie hoe je het talent van mensen kan bovenhalen zonder daarbij het team uit het oog te verliezen. Een verhaal van passie, volharding, discipline en eindeloos vertrouwen.