Portfolio


 

Het huis

Dit ontwerp werd afgestemd op een koppel dat op zoek is naar rust en ontspanning. Van beroep zijn ze meubelontwerpers, wat maakt dat ze een grote verzameling schaalmodellen hebben. Tot slot werd er belang gehecht aan een doordachte plaats voor het kunstwerk van Paul Gees.


De grote gebogen trap met geïntegreerde functies verdeelt de ruimte met alle verdiepingen op een zachte manier. Het vormt een supermeubel en zorgt ervoor dat bezoekers niet meteen een volledig zicht over de woning krijgen. Ook zorgt dit voor privacy met behoud van grote lichtinval. Op de eerste verdieping is een grote kast voorzien voor de grote verzameling schaalmodellen. 


De Keuken

Het ontwerpen van een keuken in het kapelgebouw van het Klein Begijnhof te Mechelen begon met het plaatsen van twee gegeven volumes op een zelfgekozen manier. 


Het interieur is afgestemd op kenmerken van de Braziliaanse kok Alex Atala, waarbij elementen uit de Braziliaanse architectuur worden gebruikt, zoals het spelen met lichtinval en het gebruik van hout. Het centrale kookeiland creëert een aangename interactie tussen gasten en kok, iets waar Alex Atala veel belang aan hecht. De geperforeerde wand zorgt voor een prachtige lichtinval in de eetruimte. De openingen onderaan de wanden zorgen voor extra natuurlijke belichting en een aangename spanning. De materialen zoals hout, beton ciré en terazzo zijn typerende Braziliaanse kenmerken die in het ontwerp werden gebruikt. Het resultaat is een keuken met een unieke sfeer en uitstraling.


In Between

Deze opdracht bevindt zich in het gebouw ‘Stormkop’ op het Eilandje in Antwerpen. Tijdens dit groepswerk met Lena Lowies hebben we een ontwerp gemaakt voor de tussenruimte tussen het openbaar domein en de toegang tot de aparte ateliers. Het gebouw krijgt een semi-tijdelijke invulling met een erg klein budget.


Het was voor ons meteen duidelijk dat we een contrast wilden vormen tussen het bestaande gebouw en ons ontwerp. We kozen daarom voor een rechtlijnig modern gebouw, geïnspireerd door onder andere het Barcelona Paviljoen van Mies van der Rohe. De twee blokken, verbonden met hoge muren, vormen de sanitaire ruimte en vergaderzalen. De hoge muren maken van de aparte blokken een geheel en dragen aan beide zijden van de ruimte een trap. Tot slot kozen we voor duurzame HPL-platen die budgetvriendelijk zijn en een tijdelijk karakter uitstralen.