Inschrijven

Wij heten iedereen graag welkom in onze school!

Om voor elk kind kwaliteitsvol onderwijs te kunnen garanderen moeten wij onze maximumcapaciteit bewaken.

Deze wordt jaarlijks herbekeken en eventueel aangepast. We proberen steeds zoveel mogelijk plaatsen te voorzien. Broers en zusjes kunnen steeds ingeschreven worden.


Inschrijvingen 2019-2020

Beste ouder(s),

Binnen scholengemeenschap Joleba, die gevormd wordt door alle gemeentelijke basisscholen van Balen, gelden volgende afspraken voor nieuwe inschrijvingen voor schooljaar 2019-2020.

Wanneer moet je je kind inschrijven in het basisonderwijs?

  • Als het voor het eerst naar school gaat (bv. kleuterklas)
  • Als het van school verandert

Als je kind in dezelfde school blijft, moet je het niet elk schooljaar opnieuw inschrijven.

Inschrijfperiode voor nieuwe inschrijvingen voor schooljaar 2019-2020

Als ouder kan je je kind inschrijven in de school die je verkiest, zolang er plaats is in die school. Het basisprincipe dat, wie eerst komt, als eerst een plaats krijgt, geldt binnen de gemeentelijke basisscholen. Omdat er uitzonderingen zijn op deze algemene regel onderscheiden we twee verschillende inschrijvingsperiodes.

De volgende groepen krijgen voorrang en mogen eerder inschrijven dan de anderen:

  • Broers en zussen van leerlingen die al ingeschreven zijn in de school, ook stiefbroers en –zussen of halfbroers en –zussen of andere kinderen die op hetzelfde adres wonen
  • Kinderen van personeel van de school

De eerste inschrijvingsperiode voor wettelijk bepaalde voorrangsgroepen wordt vastgelegd van dinsdag 26 februari 2019 tot en met maandag 11 maart 2019. OPGELET: er kan niet worden ingeschreven tijdens de krokusvakantie.

De inschrijvingen voor alle andere kinderen starten vanaf maandag 18 maart 2019, dit is de tweede inschrijvingsperiode. Er kan ingeschreven worden zolang de maximumcapaciteit niet bereikt is.

De maximumcapaciteit wordt door het schoolbestuur bepaald en bekendgemaakt via de website van gemeente Balen alvorens de inschrijvingsperiodes van start gaan[1].

Praktische afspraak

De inschrijvingen kunnen gebeuren op het schoolsecretariaat op schooldagen tussen 9u en 12u.

Meer info?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de verschillende schoolsecretariaten van de gemeentelijke basisscholen of met de onderwijsdienst van het gemeentebestuur (014/74 40 60).


[1] de inschrijvingsperiodes vangen aan op deze data onder voorbehoud van goedkeuring van de capaciteitsbepaling voor het schooljaar 2019-2020 door de gemeenteraad op maandag 25 februari 2019.


U vindt alle info ook op: https://www.balen.be/product/1041/als-je-je-kind-wil-inschrijven-in-een-gemeentelijke-school


Inschrijvingen


Wenst u uw kind in te schrijven in onze school?


Wij maken graag tijd om u op onze school te ontvangen zo dat u onze school kan leren kennen.

Daarom vragen we u om een afspraak te maken. Dit kan via mail of telefoon (014/74 42 90 of directie.detwinkeling@balen.be)