Træningstilbud

Vi tilbyder hold i lydighed, agility og rally.

Alle hunde starter på et lydighedshold indtil de har den mest grundlæggende lydighed på plads og kan skifte til agility eller rally (hvis hunden er gammel nok) eller man kan forsætte med lydigheden i DcH-programmet.

Nederst på siden kan du se vores nuværende træningsplan. I sommerhalvåret træner vi om aftenen i hverdagene og i vinterhalvåret træner vi i weekenden.

Lydighed/DcH-programmet

DcH-programmet består af de kendte øvelser som lineføring, stå, sit, dæk, apport, spring og fremadsendelse, men også af arbejdsøvelser som spor, rundering, søg efter genstande og eftersøgning.

Der er fire forskellige klasser i stigende sværhedsgrad. Man starter i C-klassen og derefter er der B-klassen, A-klassen og E-klassen.

Vi har hold på alle fire niveauer.

Agility

Agility går ud på at hunden så hurtigt og fejlfrit som muligt gennemløber en bane med forskellige forhindringer. Forhindringerne er f.eks. spring, tunneler, balancebomme og vipper. Det hele foregår uden snor, så det kræver et godt samarbejde mellem hund og fører.

Som udgangspunkt kan man ikke træne agility før hunden er et år gammel, men det giver så god tid til at få styr på lydigheden, der også er vigtig for agility.

I agility er der også forskellige klasser alt efter hvor dygtige hundene er. Vi har hold for begyndere og letøvede.

Rally

Rally er en anden slags lydighed, hvor der lægges meget vægt på samarbejdet mellem hund og fører - og begges glæde ved arbejdet.

Rally foregår på en bane med et antal skilte, hvor der står hvilke øvelser der skal udføres. Nogle af øvelserne kendes fra lydighedstræningen og andre er helt anderledes.

I rally er der fire forskellige klasser. Vi har dog kun et enkelt rallyhold, hvor der er plads til alle.

Træningstider vinteren 18/19