Portals i Xarxes

Presència del col·legi a les xarxes socials o plataformes

EVA CLICKEDU

El centre disposa de l'EVA des del curs 2010 quan es va impulsar el projecte 1x1

L'ús que se'n fa és el següent:

  1. Gestió documental: Recopilació documental de procediments, protocols o circulars de treball interns o publicació de documents públics per les famílies, etc

  2. Comunicació, tant interna com externa amb les famílies i personal del centre: notícies, esdeveniments de calendari, galeries de fotografies, comunicacions internes, guàrdies del professorat, etc

  3. Gestió acadèmica: avaluació, llibres digitals, programacions, passar llista, etc

  4. Manteniment i gestió del web del centre

  5. Administració de dades i vinculació amb les dades de la base de dades del Departament

Observacions: aquest servei té un contracte que comporta un càrrec per subscripció en base als usuaris del centre que s'abona mensualment. Segueix la LOPD establerta en cada moment.

LLOC WEB

El lloc web de l'escola té els seus orígens el curs 1997-98 i ha canviat tres cos de nom de domini. Actualment es el www.col-jesus-salvador.net.

La seva funció és la de presentar-se davant d'aquelles persones que volen informació sobre el centre, Es tracta de mostrar allò que fem al col·legi de manera organitzada on hi hagi principalment la missió, visió i valors, el projecte educatiu i els espais. S'ha deixat la funció de font de notícies i del que es fa en el dia a dia pels espais de les xarxes socials.

Observacions: es gestiona a través del clickedu i ho fa l'equip TIC que es distribueixen diferents responsabilitats.. Caldria canviar el protocol de la web i la seva codificació ja que el protocol www ha quedat obsolet i pot condicionar cerques o accessos.

INSTAGRAM I FACEBOOK

Des de 2012 el centre disposa de Facebook i Instagram,

La seva funció, igual que la web, és la de mostrar quin és el dia a dia de l'escola, però en aquest cas des d'una perspectiva més quotidiana: mostrar allò que fans els alumnes per etapes i aquelles activitats que formen part del projecte educatiu del centre.

Està organitzat per blocs d'interès i es pengen feines i activitats dels alumnes.

Ho gestiona una professora que forma part de l'equip TIC i recull les notícies que li passen els responsables de les etapes o cicles corresponents, que segueixen un protocol establert (quin tipus de redactat, quantes imatges, per quin canal, què fer amb les imatges que s'han realitzat amb el mòbil particular,...).

Hi ha diferents protocols que any rere anys es van adaptant a les necessitats de cada moment o legislació. Podeu trobar la documentació o protocols a aquí

CANAL DE YOUTUBE

Es tracta d'una altra xarxa de llarga presència a l centre (2010) i que en el seu canal s'hi pengen diferents continguts. Aquests continguts van des de mostrar activitats fetes pels alumnes en format de vídeo, els espais del col·legi o altre contingut que destaqui aspectes importants del centre com ara el vídeo promocional. També s'hi pengen tutorials interns i se n'han fet directes en steaming (com ara en pandèmia que es van fer concursos de kahoot amb tota la comunitat educativa tenint una participació de prop 150 usuaris connectats a la vegada)

S'organitza per llistes de reproducció i quasi la totalitat del contingut que s'hi penja es fa de manera restringida per complir amb la protecció de dades que dels alumnes.

Cada vídeo per fer-lo arribar a cada família es vincula amb una notícia del clickedu que només arriba a aquell grup d'alumnes que els pares han donat consentiment d'aparèixer a les xarxes socials gestionades pel col·legi. Podeu veure la documentació a aquí.

De la mateixa manera que la gestió de continguts del web, notícies i galeria de fotografies realitzat des del clickedu, al canal de youtube, cada membre de l'equip TIC pot penjar vídeos seguint uns acords com ara: posar la capçalera amb la marca del col·legi, intro dient curs i activitat i uns crèdits finals. Aquest document intern no s'ha trobat i seria bo redactar-lo de nou per als possibles canvis de membres de l'equip TIC.

Per acabar comentar que la millora en la competència digital docent, la qualitat dels vídeos ha anat millorant i qui els edita va més enllà dels membres de l'equip TIC, essent els propis docents qui els elabora.

GOOGLE BUSSINES

El col·legi té presència també a la google bussines per tal de tenir presència les cerques de maps o poder generar publicitat a través de google ads.

En aquest sentit és una de les xarxes que més feina genera en el sentit comunicatiu, ja que personen anònimes i d'altres no, fan valoracions del centre que cal donar resposta. En aquest sentit l'equip TIC també se n'encarrega, però com a proposta de millora seria convenient que fos l'equip de màrqueting o comunicació qui fes aquest seguiment i gestió de comentaris.

En tot cas s'ha fet formació a la professora encarregada de les xarxes socials i al coordinador TIC per fer-ne la gestió, que no sempre és agradable.

GOOGLE ADWORDS

La presencia a Google Adswords s'ha fet per dos motius principals: en els seus orígens per disposar d'una analítica dels accessos al web del col·legi, però des del 2017 també per contractar espais de publicitat. Es disposa d'un pressupost per a aquest propòsit.