Harry Potter

and the case of the sick Earth

Începând cu 1 oct. 2020, școala noastră participă la proiectul Erasmus + „Harry Potter and the case of the sick Earth”. Împreună cu partenerii noștri din Spania (coordonator), Italia și Grecia, vom urmări ca pe parcursul celor doi ani de proiect să implicăm elevii în activități interesante, care, prin „gamification” (învățarea prin joc), să îi ajute să devină cetățeni ai Planetei mai responsabili.

Scopurile proiectului sunt:

  1. Cunoașterea, identificarea și înțelegerea cauzelor problemelor de mediu care afectează planeta noastră: schimbările climatice, poluarea, dispariția speciilor, defrișările și pierderea biodiversității

  2. Creșterea gradului de conștientizare și dobândirea de bune practici pentru protecția și îmbunătățirea mediului

  3. Internaționalizarea educației în școli prin colaborarea cu alte țări în cadrul comunității eTwinning și Erasmus +

  4. Respectarea și păstrarea patrimoniului cultural european

Proiectul nostru Erasmus se bazează pe un proiect eTwinning pe care l-am început anul trecut, cu aceeași parteneri. Elevii au primit o scrisoare și un videoclip de la Albus Dumbledore, invitându-i să se alăture Școlii de magie din Hogwarts. Pentru a deveni magicieni, ei trebuie să depășească 5 provocări.

Echipa de proiect este formată din Irina Matei, Venera Roth-Gross, Dorina Podină, Sorina Pop, Livia Matei, Nicoleta Butuza și Crina Peter și elevii claselor a III-a C și a V-a C.