Jornades de bones pràctiques: 

Connectant experiències, transformant aules

PROGRAMA                          4 de juliol

9.30-9.45 h. Registre i Benvinguda.

9.45 h. Presentació de les jornades.

10.00 h. Lliçó inaugural "La força de les paraules: Comunicació oral de qualitat", a càrrec de la periodista Margalida Mateu.

11.00 h. Presentació de les 6 taules de l'Àgora.

11.30-12.30 h. Cafè i Àgora.

Espai d'intercanvi d'impressions i experiències a les taules de l'Àgora de les jornades.

12.30-14.00 h. Tallers d'experiències

14.00-16.00 h. Dinar

16.00-17.30 h. Tallers d'experiències 

17.30-18.30 h. Posada en comú dels tallers.

18.30-19.30 h. Conferència de clausura,                                                a càrrec de Margalida Mascaró i M. Margalida Gelabert.

"La darrera lliçó"

Les Jornades de bones pràctiques: connectant experiències, transformant aules, tenen com a objectiu fomentar la col·laboració entre diferents àrees i nivells educatius, promoure la innovació pedagògica i l’aprenentatge entre iguals, i compartir experiències educatives innovadores entre professionals de l’educació. L’esdeveniment inclou activitats diverses com conferències, tallers, i taules d’exposició de materials, que hem anomenat l'Àgora de les jornades. Els participants tindran l’oportunitat d’intercanviar idees i pràctiques, enriquint-se mútuament i creant una xarxa de suport professional. A més, es ret homenatge a la professió de mestra amb una darrera lliçó de na Magdalena Gelabert i na Margalida Mascaró, dues mestres amb una trajectòria docent que deixa marca i reconeixent la seva contribució a l’educació. 

Les lliçons

Lliçó inaugural

Margalida Mateu Sampol

La força de les paraules: Comunicació oral de qualitat

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Barcelona. Llicenciatura en Comunicació Audiovisual per la UOC. Postgrau en Gestió i Polítiques Culturals per la UIB. Màster en Comunicació Audiovisual per la UIB. Doctora en Història per la UIB, línia d'investigació en història contemporània dels mitjans de comunicació de les Illes Balears.

Directora del programa Téntol d'IB3 Ràdio i Televisió. 


La darrera lliçó

M Magdalena Gelabert i Miró

Llicenciada en Filologia Catalana, per la UIB. Màster universitari en Llengua i Literatura Catalanes: oralitat i escriptura i doctora en Llengua i Literatura Catalanes amb la tesi doctoral “La figura de la dona a l'Aplec de Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover”. 

Forma part del Grup de Recerca en Etnopoètica de les Illes Balears (GREIB) de la UIB, i de l’Institut d’Estudis Catalans, través del Grup d'Estudis Etnopoètics. És assagista i poeta.

Professora de llengua catalana i literatura de l'IES Mossèn Alcover, Manacor.

Wikipèdia

Margalida Mascaró Sansó

Estudis de mestra d’infantil i primària, monitora de temps lliure i estudis no reglats de filosofia.

Mestra a l'Escoleta municipal Nins i Nines (Manacor), CEIP Na Penyal (Cala Millor), Sant Rafel (Eivissa), CEIP de Sineu, Joan Mas i Verd (Montuïri), CEIP Jaume Vidal i Alcover i CEIP Sa Torre (Manacor), CEIP Es Cremat (Vilafranca) i CEIP Climent Serra i Servera (Porreres).

Tutora d’infantil, mestra d’atenció a la diversitat i tutora de primària. Directora, secretària, coordinadora mediambiental, coordinadora de l’equip de suport, coordinadora de tercer cicle i Coordinadora TIC.

Dedica el temps a tasques de voluntariat relacionades amb la cultura, la llengua i el medi ambient.