WARONG SOTO

PASIR PENAMBANG

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

APA KATA MEREKA

Tentang Kami

Perniagaan ini di asaskan pada tahun 1970 oleh ibu kami Ustazah Musripah dengan berniaga di pasar malam daerah Kuala Selangor.Pada tahun 2014 kami memajukan perniagaan dengan membuka warung kecil di depan rumah.Hasil sambutan yang menggalakkan kami telah berpindah ke tempat yang lebih besar yang ada pada masa sekarang. Kami mempunyai dua cawangan iaitu di Pasir Penambang dan Shah Alam.

Resipi soto dan pecal ini adalah warisan nenek dan bonda kami yang berjaya menaikkan selera pengunjung yang mahukan rasa asli soto Jawa ini.

Bahan asas seperti tauge kami tanam sendiri untuk membezakan soto kami dengan yang lain. Itulah keunikan rasa soto asli yang terdapat di restoran ini

Pada tahun 2019 kami melangkah selangkah ke hadapan apabila kami dimasukkan didalam Malaysia Local Route (MLR).Kepada pemegang Log Book Malaysia Local Route(MLR) akan mendapat sticker pit stop secara percuma apabila anda berkunjung ke kedai kami.

SOTO ISTIMEWA

RM 6.50

PECAL AYAM BAGEDIL

RM 6.50

AYAM PENYET

RM 7

Soto Biasa

RM 4.00

Soto Begedil

RM 4.50

Pecal Biasa

RM 4.00

Sup Kaki Ayam

RM 3.00

NASI GURAMI

(hanya di store Shah Alam)

NASI KELI PENYET

(hanya di store Shah Alam)

NASI KAMBING BAKAR

(hanya di store Shah Alam)

SIRAP BANDUNG HULK

(hanya di store Pasir Penambang)

WARONG SOTO PASIR PENAMBANG OFFICIAL REGISTERED PIT STOP MLR SINCE 2019