GO! kinderdagverblijf Ter Elzen

Het kinderdagverblijf biedt opvang aan kinderen van 0 tot 3 jaar Een enthousiast team staat in voor de dagelijkse verzorging en aandacht voor uw kleine kapoen, zodat hij zich niet alleen lichamelijk maar ook zintuiglijk volledig kan ontwikkelen. Hopelijk mogen wij U weldra verwelkomen in onze opvang.

GO! kinderdagverblijf Ter Elzen is open van maandag tot en met vrijdag van 6u30 uur ’s morgens tot 18u30 uur ’s avonds. In het weekend en op feestdagen is er geen opvang.

U kunt hier het huishoudelijk reglement bekijken en downloaden.

Neem voor vragen of inlichtingen rechtstreeks contact op met het nummer 0488/ 90 33 38.

Wat bieden wij?

Een omgeving waar de kinderen zich thuis voelen zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Een vlotte en respectvolle samenwerking met de ouders. Professionele medewerkers die streven naar een optimale zorg en begeleiding zowel op pedagogisch als op sociaal vlak.

Het kinderdagverblijf maakt deel van de basisschool, GO! basisschool Ter Elzen. Dit biedt de mogelijkheid om instapmomenten te organiseren waarbij de kinderen die bijna kunnen instappen in de kleuterklas een aantal maanden op voorhand elke donderdagnamiddag kunnen proeven van de peuterklas. Zo leren ze juf Marijke alvast kennen, maken ze kennis met hun nieuwe vriendjes, proeven ze van de sfeer in de kleuterklas, de manier van spelen en leren enz. Die instapmomenten zijn niet verplicht, alsook het inschrijven in onze eigen basisschool is niet verplicht, maar we streven er natuurlijk naar om zoveel mogelijk kindjes uit het kinderdagverblijf in te schrijven in GO! basisschool Ter Elzen.

Wat moet ik meebrengen?

Maaltijden worden door ons verstrekt, behalve specifieke dingen, zoals dieetvoeding, flesvoeding, … Verzorging: we vragen een kleine voorraad luiers en/of reservekledij, een slaapzak, een tutje (fopspeen) en een eigen knuffel om mee te slapen. Uiteraard breng je, wanneer je ziekjes bent, je eigen medicatie mee, speciale zalf, …

Mag mama ééns mijn bedje zien?

Natuurlijk. Wanneer ze dat vraagt, mag ze alle ruimtes bekijken. Wel moet ze begrijpen dat we, uit respect voor de kleintjes, het niet kunnen toelaten dat er bezichtiging is terwijl de ukjes nog slapen . Heb je een probleem met de werking van de opvang, dan kan je ons er altijd over aanspreken. Wij staan onder toezicht van Kind en Gezin.

Wat als ik ziek ben?

Als je plots ziek wordt of een dagje niet kan komen, volstaat het dat je ouders dit laten weten aan de crèche, ten laatste om 7u30 ’s morgens. Indien ze het toch vergeten, dienen we een vergoeding van 5 euro aan te rekenen. Word je ziek in de opvang dan bellen we je ouders op. Kunnen ze zich niet vrijmaken, dan bellen wij de dokter. Mama en papa beslissen zelf wanneer ze jou terug naar de opvang laten komen, maar van ons mag het zodra de koorts en het besmettingsgevaar geweken is.

Wat moeten we betalen?

De bijdrage wordt berekend door input van de inkomens- en gezinsgegevens. Op de website https://mijn.kindengezin.be/ kunt u deze bijdrage berekenen na aanmelding.

Bekijk hier de brochure inkomenstarief voor ouders van Kind en Gezin.