Welkom

PLANTACTIE: 1130 struiken en 16 bomen

Op vrijdag 27 november 2020 zullen alle leerlingen helpen om zoveel mogelijk struiken en bomen te planten tijdens de SCHOOLPLANTDAG.

Om alles af te werken vragen we jullie hulp op zaterdag 28 november 2020.

Om alles veilig te organiseren wordt het schooldomein verdeeld in 7 zones zodat elk gezin gescheiden en ver genoeg van elkaar aan de slag kan. Er kunnen dus maximum 7 gezinnen tegelijkertijd op school helpen aanplanten. Vooraf inschrijven is dus ook noodzakelijk!

>>> KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN <<<

We willen jullie hartelijk bedanken om ons schooltje nog groener en milieuvriendelijker te maken!

Het groene team GO! basisschool Ter Elzen Wijtschate


Maak een afspraak voor een individuele rondleiding op onze school!

Gaat zoon of dochter volgend schooljaar voor het eerst naar school?

Op zoek naar een leuke school in de buurt of een school met busvervoer?

Eén of twee leerkrachten verzorgen de rondleiding met maximum drie bezoekers buiten de schooluren op uw gewenst tijdstip, wij passen ons aan!

Contacteer ons via mail info@bsterelzen.be

bel 057 44 50 50 of sms 0490 588 200

Tot binnenkort!

COVID-19

De herfstvakantie wordt met één week verlengd: alle scholen openen opnieuw op maandag 16 november 2020. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de onderwijspartners. Dat besluit komt er op basis van een nieuw advies dat de virologen hebben overgemaakt aan de minister.

Een verlengde herfstvakantie in het onderwijs biedt virologische voordelen. Het is dan ook de bedoeling dat we op 16 november de lessen zo ‘virusvrij’ mogelijk hervatten. Daarvoor rekenen we erop dat iedereen de huidige coronamaatregelen in onze maatschappij naleeft. Daarom ook wordt er door de school geen (nood)opvang voorzien. De gemeente voorziet wel opvang voor ouders die geen opvangoplossing vinden: meer info via deze website.

Het basisonderwijs schakelt over naar code oranje vanaf donderdag 12 november 2020.

Een aantal maatregelen werden reeds opgenomen in de dagelijkse werking, hieronder een overzicht van wat code oranje voor de leerlingen en ouders van het basisonderwijs betekent.

  • Jouw zoon of dochter kan alle dagen naar school gaan. Hij/zij moet geen mondmasker dragen. Hij/zij krijgt een vaste plaats in een vaste klas.

  • Maaltijden gebeuren in klasgroep in het lager onderwijs. Warme maaltijden zijn mogelijk.

  • Uitstappen gaan niet meer door.

  • Binnen- en buitensporten kunnen doorgaan. Ook zwemlessen kunnen doorgaan.

  • Kom niet zomaar op het schooldomein. Bij vragen of problemen: neem eerst contact op met de school.

  • Soepmama’s mogen helaas niet meer komen.

  • Kinderen afzetten en ophalen aan de schoolpoort.

  • Blijf niet praten met andere ouders, hou voldoende afstand en draag een mondmasker.

  • Oudercontacten gebeuren digitaal, via de telefoon of met videoverbinding.

  • De schoolbus blijft rijden, alle leerlingen van het lager dragen een mondmasker op de bus.

ga snel naar

menu - maaltijden

kalender

schooluren

schoolteam

GO! basisschool Ter Elzen is een kleine en fijne basisschool boven op de heuvel van Wijtschate. In deze groene omgeving starten de allerkleinsten in het kinderdagverblijf waar ze van 6u30 tot 18u30 opgevangen worden door een gedreven team kinderverzorgsters. Dankzij knutselactiviteiten, educatieve spelletjes en instapmomenten worden de kinderen goed voorbereid op de overstap naar de kleuterklassen.

De kleinschaligheid van de school zorgt ervoor dat uw kind zowel in de kleuterklassen als in de lagere afdeling kan genieten van een sterke individuele begeleiding. De gemotiveerde leerkrachten behandelen elke leerling als een VIP, met eigen talenten en interesses. Dankzij speelplaatskoffers, sportactiviteiten, STEM-activiteiten en talrijke spel- en werkvormen in de klassen wordt er extra ingezet op het leren omgaan met elkaar op een respectvolle manier.

Om u nog beter van dienst te zijn, voorzien we vervoer van huis naar school met onze eigen schoolbus, kan er ’s middags een warme maaltijd gegeten worden en is er buitenschoolse kinderopvang van 7u00 tot 18u30 voor en na schooltijd.

Deze volledige VIP-behandeling wordt gedragen door het volledige schoolteam dat de drijfkracht vormt achter GO! basisschool Ter Elzen. Lees hier onze visie.

U vindt hier alle praktische informatie omtrent het kinderdagverblijf en de basisschool.

Indien u ons graag een bezoekje brengt, altijd welkom!

Schoolstraat 19

8953 Wijtschate

057/ 44 50 50

info@bsterelzen.be