Madkultur og Allergi

Vi har en madpolitik i Brorlil og Søsterlil, som bland andet indebærer, at den mad vi serverer, er vegetarisk og økologisk (og biodynamisk når det er muligt). Alle måltider bliver tilberedt fra bunden.

Vi er en vegetarisk institution ud fra den antroposofiske tankegang. Man skal ikke være vegetar for at gå her. Princippet er, at børnene får sund kost fremstillet af årstidens råvarer. Det giver forældrene ro, at de ved, at deres barn i dagtimerne har fået god og nærende kost.

Vores holdning er at alle spiser den samme mad. Vi vil gerne værne om måltidet som et socialt anliggende, hvor alle er lige, og vi oplever, at det øger appetitten og smagsmodet hos et ellers kræsent barn, at alle kammeraterne omkring bordet spiser det samme - det kan måske endda anspore til at være modig og prøve at smage på noget helt nyt, hvis man kan se begejstringen i kammeraternes øjne.

Vi har oplevet et stigende behov hos forældrene, for at der tages individuelle hensyn til barnets kost. Dette er blevet for stor en udfordring for personalet. Derfor vil vi pr. 1(8-2018bede om at børn med intolerancer og diagnosticerede allergier skal medbringe en lægeerklæring, for at vi kan imødekomme særlige kosthensyn.

Det er forældrenes eget ansvar at der altid ligger alternative ting som barnet kan få hvis der deles noget ud til fødselsdage som barnet ikke tåler.

Envidere bedes forældrene selv sørge for at der til bestemte årstidsfesterne også er tilsvarende fødevare som barnet kan tåle.

Flg. årstidsfester inkluderer fødevarer:

  • Lanternefesten: Sol, måne og stjerne småkager med kanel (En pose med en af hver afleveres til personalet samme morgen)
  • Julebasar: Egen brunkagedej kan medbringes.
  • Julefest: Æbleskiver.
  • Fastelavn: Her får alle børnene fastelavnsboller med glasur. Bollen er lavet på hvedemel, mælk og æg. En bolle barnet tåler kan afleveres om morgenen.
  • Påskefest: Børnene får et lille chokoladepåskeæg.
  • Sommerfest: Alle får is - der indkøbes også mælkefri is.


Som forældre til allergibørn kan det være en fordel at tjekke op på om nogen har taget denne indkøbstjans.