Back2TheFuture

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019 organiseert Brandweervereniging Vlaanderen samen met haar partners het BrandweercongresBack2TheFuture’.

Dit jaar trekt het brandweercongres naar Campus Vesta in Ranst.

Kom naar het brandweercongres en volg er sessies van verschillende Belgische en internationale sprekers, neem deel aan workshops en ontmoet de belangrijkste bedrijven actief in de veiligheidssector op de vakbeurs.

Voor wie?

Het brandweercongres is er voor álle mensen actief bij de brandweer. Niet alleen operationelen, maar zeker ook administratief en ondersteunend personeel, ambulanciers … Bovendien zijn ook andere geïnteresseerden en belanghebbenden uiteraard meer dan welkom. Dankzij de mooie locatie van de brandweerschool zijn er dit jaar heel wat mogelijkheden om praktijkoefeningen en workshops aan te bieden. Op die manier maken we er een echt ‘doe-congres’ van.

2-daags event

Na het overdonderend succes van vorig jaar, wordt ook het brandweercongres van dit jaar een tweedaagse. Alle aspecten van de brandweerwerking komen aan bod, waardoor alle collega’s de kans hebben om relevante sessies te volgen.

Op vrijdag zijn er workshops rond niet-operationele thema’s, zoals HRM, ICT, Preventie en opleidingen voor de zoneleiding en administratieve diensten. Op zaterdag zal het congres plaatsvinden zoals we het al langer kennen, met allerhande koude en warme workshops en presentaties.

Wat mag je verwachten?

Vorig jaar was het thema Back2Basics. Het was meteen ook het eerste jaar dat we het programma uitbreidden met een extra dag waarop ook de administratieve en technische medewerkers workshops op maat konden volgen én een brandweerdoop kregen. We werken dit jaar alvast verder op hetzelfde elan, maar dan met nog meer aandacht voor de toekomst.

Herbeleef hier het Brandweercongres van 2018:

De inschrijvingen zijn gesloten. Ben je al ingeschreven? Kies dan hier je programma!

#BWcongres

Een organisatie van

BVV

Netwerk Brandweer

Campus Vesta