Publicacions

GUIA 0_Fer aprenentatge servei a la universitat_DEF (2).pdf


Fer Aprenentatge Servei a la universitat (2019)

Aquesta obra és la primera publicació d'una col·lecció de guies relacionades amb la temàtica en el context universitari. La guia ha estat elaborada per la Xarxa ApS d'Universitats Catalanes. El professorat que forma la Xarxa Aps(U)CAT pertany a les 12 institucions catalanes: Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Ramon Llull, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat Abat Oliba.Construint vincles entre universitat i societat. 20 Experiències d'aprenentatge servei a les universitats catalanes (2018)

Aquest llibre coordinat per l'Anna Escofet i la M. Teresa Fuertes ha estat la primera publicació sorgida de manera coral entre les diferents universitats membres de la Xarxa ApS(U)CAT. Hi ha un total de vint narratives agrupades en tres blocs: un primer bloc que recull els projectes d’ApS emmarcats en diferents assignatures optatives i obligatòries; un segon bloc sobre treballs de fi de grau i de pràctiques, i, finalment, un tercer bloc amb experiències en diferents espais de docència i aprenentatge.

El llibre acaba amb un capítol fruit del treball d’un grup de discussió sobre les experiències, amb reflexions, pensaments, coneixement compartit i nous reptes de futur: treballar perquè l’aprenentatge servei deixi de ser una innovació a la universitat i esdevingui també un eix central en la política universitària.

Construint vincles entre universitat i societat.pdf