Nyelvi szintfelmérő

Nyelvi fakultáció a leendő 11. évfolyamon

A nyelvi fakultációs csoportban tanulók nyelvtudása gyakran nagyon eltérő és így sem nagy hiányokkal küzdők, sem a jók számára nem hatékony a képzés. Ezért mostantól a fakultációs csoportra előre meghatározunk egy bizonyos nyelvi szintet (tankönyvvel együtt) és a jelentkezők nyelvi szintfelmérőt is írnak a jelentkezés előtt. Ezen információk birtokában könnyebb eldönteni, hogy a fakultáció csak céltalan vergődést vagy tényleges előrelépést kínál heti 6 órában.

EREDMÉNYEK - NÉMET

A faktos csoport tankönyve B2 szintű: direkt 3


Akiknek az eredménye melletti oszlopban kérdőjel szerepel, az ő esetükben csak akkor javasoljuk a fakultáció felvételét ha a tanévkezdésig bepótolják - a direkt 2 tankönyv 17. fejezetéig tartó anyagrészben - a jelenleg meglévő hiányosságaikat.


Akiknek az eredménye melletti oszlopban a "nem" megjelölés szerepel, az ő esetükben úgy látjuk, hogy olyan nagy hiányosságokkal rendelkeznek, ami nem teszi számukra lehetővé, hogy lépést tartsanak a csoporttal, így számukra nem javasoljuk a német nyelvi fakultáció felvételét.

A kijavított szintfelmérő dolgozatokat a jövő héten az igazgatóhelyettesi irodában lehet megtekinteni.

EREDMÉNYEK - ANGOL

A faktos csoport tankönyve B2 szintű: PIONEER


Akik nem értek el legalább a 40%-ot a szintfelmérőn, az ő esetükben úgy látjuk, hogy olyan nagy hiányosságokkal rendelkeznek, ami nem teszi számukra lehetővé, hogy lépést tartsanak a csoporttal, így számukra nem javasoljuk az angol nyelvi fakultáció felvételét.

A kijavított szintfelmérő dolgozatokat a jövő héten az igazgatóhelyettesi irodában lehet megtekinteni.