Google drive

A Google Drive egy a file-ok tárolását, szinkronizálását, megosztását lehetővé tevő ingyenes alakalmazás. Használata számos előnnyel jár:

  • interneten keresztül bárhol, bármikor elérheted a file-jaidat, nincs szükség pendrive-ra (amit elveszíthetsz, otthon felejthetsz),
  • file-jaidat könnyebben megoszthatod másokkal, ez különösen előnyös, ha nagy méretű file-okról van szó, vagy ha file-ok módosulnak és a legújabb verziót állandóan e-mailben kellene küldözgetni,
  • file-jaid nagyobb biztonságban vannak hiszen ezek fizikai tárolásra a Google szerverein vannak elmentve, biztonsági mentéssel együtt (nagyobb az esélye hogy az otthoni adathordozód tönkre megy és a rendszeres biztonsági mentésről nem gondoskodtál).

Természetesen a Google fiókodat is feltörhetik, ellophatják jelszavadat, tehát el kell döntened mely file-ok tárolását bízod rá egy külső cégre és melyek tárolásáról, mentéséről gondoskodsz te magad.

Ezen kívül a Google Drive lehetővé teszi, hogy dokumentumokat, táblázatokat, prezentációkat, rajzokat készíts egyedül vagy másokkal együtt online. Ha ismered Microsoft hasonló termékeit (Word, Excel, PowerPoint) ezek használata semmi gondot nem fog okozni, minden funkciót elérsz a megszokott helyen.

A Google Drive felületének nyelve magyar.