Ryhmäretket

Ryhmäretket

Tervetuloa vierailemaan maailman kauneimmassa ulkosaaristossa! Suomen ulkosaarissa eletään tänäkin päivänä ympäri vuoden. Tule ja koe saarten historia ja nykypäivä aidoimmillaan paikallisten kertomana.

Esimerkkejä:

  • Kokous tai tiimipäivä Aspössä
  • Hyljesafari
  • Ulkosaariston kirkot
  • Uskomaton Källskär
  • Ihana erilainen Kökar
  • Merkkipäivät Aspössä

Tarjoamme ryhmille erilaisia retkiä: Syntymäpäiviä, hyljesafareja, saarihyppelyä, kokouspäiviä, tykypäiviä, hääkuljetuksia, elämysmatkoja. Ohjelma on räätälöitävissä tarpeisiinne. Voit pyytää tarjouksen täällä >>>>>>


Erikoistilauksesta:

Lasse Mårtensonin merikortti -musiikkiretki:

Päiväretki tilauksesta ryhmille 15-30 henkilöä.

Tervetuloa nauttimaan Lasse Mårtensonin sävellyksistä ihanan oopperalaulaja Katriina Kerppolan ja Jussi Miilunpalon esittämänä! Haluamme tarjota Teille unohtumattoman retkikonsertin, jossa luonto ja taide kohtaavat. Lasse oli innokas purjehtija, ja hän sävelsi monia tuttuja lauluja ulkosaaristossa. Nyt kuulemme niitä ensimmäisen kerran aidoimmassa yhteydessään niiden sävellyspaikoilla. Myös yleisö saa laulaa toivelaulujaan!

Ohjelma:

10.00 Korpoström

10.30 Brunskär

12.00 - 14.00 Aspö (Lounas)

15.00 Borstö

18.00 Korpoström

Hinta: 125 e (Lapset alle 12 v. -50%). Sis. Keittolounaan.

Konsertin ohjelma:

Korpoström:

Vie meren tuoksuun

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa

Brunskär:

Prästkragen

Laulu suuresta merestä

Aspö:

Aspövalsen

Stormskärs Maja

Flundervalsen

Borstö:

Borstövalsen

Valssi Myötäiseen

Korpoström:

Morgondimma

Jurmo

+toiveyhteislaulut matkalla.

Laulajat: Katriina Kerppola ja Jussi Miilunpalo + Haitari

Hinta 125€, lapset puoleen hintaan. Sisältää keittolounaan.

Lasse Mårtenson: "Meiltä tilattiin tunnuslaulu eräälle purjehdusseuralle, jolla oli tapana purjehtia charter-veneillä Karibialla. Tarkoitus oli saada heille yhteislaulu niillä purjehduksilla laulettavaksi. Mietimme lähtökohtaa, ja idea tuli vanhasta roomalaisten sanonnasta ’purjehtiminen on välttämätöntä’. Eräänä yönä sitten soi puhelin; Junnu soitti, ja sanoi että ’ota kynä ja paperia, se teksti tulee nyt!’. Kirjoitin tekstin unenpöppörössä ylös, ja hämmästyin hirveästi. En saanut nukuttua enää, vaan paneuduin tekstiin, ja aloin säveltämään. Idea oli, että Junnu laulaisi sen levylle. Harjoittelimme sitä, mutta hän oli sitä mieltä, että parempi, jos minä laulaisin sen. Etsin muita laulajia, mutta ei se oikein tahtonut onnistua. Ne ovat niin voimakkaat sanat, että siinä tarvii olla jonkin verran ikää jo takana. Katsottiin parhaaksi, että teen sen itse. Olen myöhemmin keskustellut teologien kanssa tekstistä. Tämä on Junnun myöhemmässä vaiheessa kirjoittama teksti, ja hänessähän tapahtui erittäin syvällinen muutos henkisessä elämässä. Kaikki paitsi purjehdus on turhaa toimii myös täysin hengellisellä tasolla; ’purjehduksen’ tilalle voi muuttaa ’elämän’, ja se toimii alusta loppuun." (Lähde: wiki.pomus.net)

Stormskärs Maja

Väderskär står det på sjökortet, men i litteraturen, cinematografin och musiken blev det Stormskär, som i årtionden har fängslat miljontals människor. Lasses musik passade som hand i handske i Åke Lindmans film om Majas och Jannes levnadsöde i den Åländska skärgården.

Efter tv-filmens premiär uppstod en stor efterfrågan på musiken, vilket ledde till att skivbolaget Kompass grundades, med Lasse och Chrisse Schwindt som huvudaktörer. Första utgåvan var Skärgård-Saaristo-Archipelag, en verklig fullträff som sålde över 100 000 exemplar på en kort tid.

Den var ett instrumentalt eko från Skärgårdshavets femtontusen öar, ett eko som ledde till att Lasse skrev mycket musik med skärgården som inramning. Jurmohymnen, Aspövalsen, Att segla är nödvändigt, Hangös öga och alla fina låtar i teaterpjäsen Smugglarkungen. Kort sagt, Lasse Mårtenson tonsatte vårt sjökort. (Lähde: Benny Törnroos)

MUUT erikoisretket:


Päivä Kökarissa

Tule mukaan viettämään päivä kauniilla Kökarin saarella Ahvenanmaan saaristossa! Kökarin rosoiset kalliomaisemat, lepiköt ja punaiset asfalttitiet kutsuvat tutkimaan saarta. Retkeen sisältyy lounas.

Päiväretki tilauksesta, pyydä tarjous! Ryhmät max. 30 henkilöä (mahdollisuus 40 henkilöön).

*Sisältää lounaan

Ohjelma

9.00 Korpoström

9.45 Aspö

11.30 - 15 Kökar /Sandviken. Lounas. (esim. Pyörän vuokraus, kirkko, kylä jne.)

15.00 Kökar

17.00 Aspö

18.00 Korpoström

Tilauksesta ryhmille! Pyydä tarjous!

www.sandvik.ax

-----------------------------------

Ulkosaariston kirkot

Retkipäivät julkaistaan pian!

Ulkosaariston kirkkokierroksella tutustumme Aspön kappeliin, Nötön kappelikirkkoon, ja johonkin seuraavista: Jurmon kappeli/Utön majakkakirkko ja rukoushuone/ Vänön kappeli.

Aika: 1 päivä

Reitti: Korpoström - Aspö - Nötö - Vänö/Jurmo/Utö - Korpoström

Hinta: 125 €*

(lapset alle 12 v. -50 %)

Sisältää: Opastukset, lounas ja kahvi.

Aikataulu/ Tid tabell

Ohjelma/ Program esim.

9.00 Korpoström

12.30 Jurmo >> Jurmo 10.30 - 12.30. Jurmon kappeli. Opastus. Natur-kulturhuset, kahvila.

15.30 Nötö

Nötö 13.30 - 15.30. Nötön kirkko. Opastus. Lounas Vanhalla koululla.

18.00 Aspö >>> Aspö 16.00 - 18.00. Aspön kappeli. Opastus. Luontopolku. Haitarimusiikkia.

19.00 Korpoström

-----------------------------------

*10 - 30 henkilöä/ matka.

Tämän retken voi 10-30 henkilön ryhmä tilata kalenterissa vapaana olevina päivinä ("Voi varata ryhmälle") >>