Erikoisretket

Lasse Mårtensonin merikortti -musiikkiretki

Päiväretki 29.7. 2017

Tervetuloa nauttimaan Lasse Mårtensonin sävellyksistä ihanan oopperalaulaja Katriina Kerppolan ja Jussi Miilunpalon esittämänä! Haluamme tarjota Teille unohtumattoman retkikonsertin, jossa luonto ja taide kohtaavat. Lasse oli innokas purjehtija, ja hän sävelsi monia tuttuja lauluja ulkosaaristossa. Nyt kuulemme niitä ensimmäisen kerran aidoimmassa yhteydessään niiden sävellyspaikoilla. Myös yleisö saa laulaa toivelaulujaan!

Ohjelma:

10.00 Korpoström

10.30 Brunskär

12.00 - 14.00 Aspö (Lounas)

15.00 Borstö

18.00 Korpoström

Hinta: 125 e (Lapset alle 12 v. -50%). Sis. Keittolounaan.

Konsertin ohjelma:

Korpoström:

Vie meren tuoksuun

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa

Brunskär:

Prästkragen

Laulu suuresta merestä

Aspö:

Aspövalsen

Stormskärs Maja

Flundervalsen

Borstö:

Borstövalsen

Valssi Myötäiseen

Korpoström:

Morgondimma

Jurmo

+toiveyhteislaulut matkalla.


Laulajat: Katriina Kerppola ja Jussi Miilunpalo + Haitari

Hinta 125€, lapset puoleen hintaan. Sisältää keittolounaan.


Lasse Mårtenson: "Meiltä tilattiin tunnuslaulu eräälle purjehdusseuralle, jolla oli tapana purjehtia charter-veneillä Karibialla. Tarkoitus oli saada heille yhteislaulu niillä purjehduksilla laulettavaksi. Mietimme lähtökohtaa, ja idea tuli vanhasta roomalaisten sanonnasta ’purjehtiminen on välttämätöntä’. Eräänä yönä sitten soi puhelin; Junnu soitti, ja sanoi että ’ota kynä ja paperia, se teksti tulee nyt!’. Kirjoitin tekstin unenpöppörössä ylös, ja hämmästyin hirveästi. En saanut nukuttua enää, vaan paneuduin tekstiin, ja aloin säveltämään. Idea oli, että Junnu laulaisi sen levylle. Harjoittelimme sitä, mutta hän oli sitä mieltä, että parempi, jos minä laulaisin sen. Etsin muita laulajia, mutta ei se oikein tahtonut onnistua. Ne ovat niin voimakkaat sanat, että siinä tarvii olla jonkin verran ikää jo takana. Katsottiin parhaaksi, että teen sen itse. Olen myöhemmin keskustellut teologien kanssa tekstistä. Tämä on Junnun myöhemmässä vaiheessa kirjoittama teksti, ja hänessähän tapahtui erittäin syvällinen muutos henkisessä elämässä. Kaikki paitsi purjehdus on turhaa toimii myös täysin hengellisellä tasolla; ’purjehduksen’ tilalle voi muuttaa ’elämän’, ja se toimii alusta loppuun." (Lähde: wiki.pomus.net)

Stormskärs Maja

Väderskär står det på sjökortet, men i litteraturen, cinematografin och musiken blev det Stormskär, som i årtionden har fängslat miljontals människor. Lasses musik passade som hand i handske i Åke Lindmans film om Majas och Jannes levnadsöde i den Åländska skärgården.

Efter tv-filmens premiär uppstod en stor efterfrågan på musiken, vilket ledde till att skivbolaget Kompass grundades, med Lasse och Chrisse Schwindt som huvudaktörer. Första utgåvan var Skärgård-Saaristo-Archipelag, en verklig fullträff som sålde över 100 000 exemplar på en kort tid.

Den var ett instrumentalt eko från Skärgårdshavets femtontusen öar, ett eko som ledde till att Lasse skrev mycket musik med skärgården som inramning. Jurmohymnen, Aspövalsen, Att segla är nödvändigt, Hangös öga och alla fina låtar i teaterpjäsen Smugglarkungen. Kort sagt, Lasse Mårtenson tonsatte vårt sjökort. (Lähde: Benny Törnroos)

MUUT erikoisretket:

Jumalanpalvelus Aspössä & Nötössä

Tervetuloa rauhoittumaan jumalanpalvelusten merkeissä idyllisillä ulkosaariston saarilla! Käymme vesibussi m/s Amandalla Aspön ja Nötön saarilla ja osallistumme jumalanpalveluksiin kappelissa ja kirkossa.

*Ei sisällä palveluja

2.7.2017

Hinta: 55 €

Ohjelma

9.30 Korpoström

11.00 Aspö. Jumalanpalvelus Aspön kappelissa. Mahdollisuus kalakeittolounaaseen.

12.00 Nötö. Jumalanpalvelus Nötön kirkossa.

16.00 Korpoström


Varaa paikka:

VARAA Jumalanpalvelusretki >>

****


Päivä Kökarissa

Tule mukaan viettämään päivä kauniilla Kökarin saarella Ahvenanmaan saaristossa! Kökarin rosoiset kalliomaisemat, lepiköt ja punaiset asfalttitiet kutsuvat tutkimaan saarta. Retkeen sisältyy lounas.

(Aspösta 80€ / vain meno 45 €)

*Sisältää lounaan

16.6.2017 (yhteysalus -yhteys MS Eivor, Utö- Jurmo-Aspö)

24.7.2017 (yhteysalus -yhteys MS Eivor, Pärnäs-Nötö-Aspö)

HInta: 85 € (55€ yksi suunta)

Ohjelma

9.00 Korpoström

9.45 Aspö

11.30 - 15 Kökar /Sandviken. Lounas. (esim. pyörän vuokraus, kirkko, kylä jne.)

15.00 Kökar

17.00 Aspö

18.00 Korpoström

www.sandvik.ax

VARAA Päivä Kökarissa >>

-----------------------------------

Tutustu esiintyjiin:

CV.pdf
Tyhjä 2.pdf