Hjem / Alle aktiviteter / Læringsløype / Hvordan skape folkehelse og livsmestring?

Hvordan skape folkehelse og livsmestring?

Helsefremmende og inkluderende praksis


Målgruppe: Ansatte i oppvekst

Antall samlinger: 4 (5 for ledere)

Innhold: 

Folkehelse og livsmestring er et av de tverrfaglige temaene i læreplanen. Arbeid med temaet skal gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg (Overordnet del, tverrfaglige temaer, 2.5.1, Utdanningsdirektoratet) 

I denne læringsløypa er det fokus på hvordan vi gjennom ressursfokuserte endringsprosesser kan forsterke de sosiale prosessene som får frem iboende ressurser, og bevisstgjøring av taus kunnskap. 

Målet er å skape forståelse for faktorer som skaper positiv dynamikk mellom mennesker, og få innblikk i tenking om hvordan man kan utvikle og tilpasse dette til sine elever, sin skole og sitt nærmiljø. 

Læringsløypa er delt i 4 moduler som hver inneholder samling, planleggingsmøte, arbeid og erfaringsdeling i personalet. 

Modulene i læringsløypa vil bestå av teori, eksempler og aktiviteter, utforsking i eget praksisfelt og erfaringsdeling. 

Deltagelsen i læringsløypa bør ha en tydelig forankring i deltagerskolens utviklingsarbeid, og det må settes av tid til deltagelse på samlingene for kjernegruppa, planlegging og gjennomføring av prosessene på skolen for hele personalet. Før oppstart av samlingene inviteres derfor ledergruppen på deltagerskolene til en samling med kick-off. 

Skolens ledelse setter sammen kjernegruppen. Kjernegruppen består av et utvalg (4-8 personer) av skolens og skolefritidsordningens ansatte, samt representanter fra skolens ledelse. 

Arbeidet på skolen mellom samlingene kan i stor grad tilpasses hver enkelt deltagerskole med utgangspunkt i ønsker, fokus og mål i virksomhetsplaner mm. Veiledere fra Flerfaglig team deltar i planleggingen og kan bidra i gjennomføringen om ønskelig.

Etter gjennomført læringsløype blir deltagerne invitert til å delta i nettverket «Folkehelse og livsmestring». Dette er et lærende nettverk hvor deltagerne sammen bidrar til å opprettholde og videreutvikle egen praksis og skolens arbeid med den styrkebaserte tilnærmingen. 


Påmeldingsfrist: 23.08.2024

Ta kontakt med innholdsansvarlig for påmelding etter påmeldingsfristen


Ledersamling

Samling 1

Samling 2

Samling 3: 

Samling 4

Illustrasjonsbildet er hentet fra LINK

Ta gjerne kontakt ved

Kontaktinformasjon: 

Kirsti Eriksen // Veileder Flerfaglig team, Den alternative skolen // E-post: kirsti.eriksen@asker.kommune.no // Tlf.: 92023920

#nøkkelord #nøkkelord #nøkkelord (endre tekst til hvit)#hashtagskommersenere

Forventninger

Forkunnskaper: Ingen

Forventninger til deltakeren:

Forventninger til ledere: