Wie en wat?

Bootcamp Kids

Ben je sportief? Houd je van lekker (buiten) bewegen? Kies dan voor de Kids Bootcamp!

Het zijn afwisselende, uitdagende lessen waarin alles aan bod komt: uithoudingsvermogen, kracht, verbetering motoriek en coördinatie. De bellicom (kleine trampoline) komt ook aan bod tijdens deze lessen. Kids Bootcamp wordt gegeven door Veva Francke en is bedoeld voor alle leerlingen van groep 1-8. Veva heeft eerder gastlessen Bootcamp verzorgt op de Sprong.

Bij goed weer vinden de lessen plaats op het schoolplein, bij slecht weer vinden de lessen plaats in de speelzaal op de Sprong.

Blokfluitles

We starten dit schooljaar met Blokfluitles. Ymke de Kater verzorgt de blokfluitlessen:

Ik ben Ymke de kater, bij een aantal bekend als de moeder van Aimée uit groep 5. Ik heb heel wat jaren voor de klas gestaan, maar daarnaast ook heel wat jaartjes blokfluitles gegeven. En laat ik dit laatste nu ontzettend leuk vinden!

Daarom bied ik dit jaar als naschoolse activiteit blokfluitlessen aan voor groep 2/3 en 4/5.

Groep 2/3: Op speelse wijze leer ik de kinderen de beginselen van het blokfluit spelen en misschien zelfs al wel een beetje noten lezen! Na 8 lessen laten ze, tijdens een mini-concert, horen wat ze allemaal geleerd hebben.

Groep 4/5: In 12 lessen zal ik de kinderen de beginselen van het noten lezen en blokfluit spelen bijbrengen. De lessen worden afgesloten met een mini-concert tijdens de laatste les en een spetterend optreden tijdens het kerstfeest op school!

Het lesgeld is inclusief een gave blokfluit!

Filosoferen

Filosoferen met kinderen wordt verzorgd door Co Baas. Co is naast filosofeer expert ook vakleerkracht op de Sprong voor het vak GVO (godsdienstig vormingsonderwijs). Co werkt met verhalen, materialen en kinderboeken. Kinderen leren creatief en anders te denken.

Afgelopen schooljaar was deze activiteit een groot succes!

Bedoeld voor de groepen 3-8.


Fotograferen

Vind je het leuk om te Fotograferen? We bieden dit jaar aan de leerlingen van groep 5-8 voor het eerste een serie fotograferen van Karin den Boer. Je gaat aan de slag met onderwerpen als: portretten, perspectief, kunstfoto’s, fotostrips, macrofotografie, schaduw e.d. Karin is een bekende fotograaf (www.karindenboer.nl) en exposeert deze zomer bij de Sint Anthonijshoek. Tijdens deze serie ontvang je van Karin een leencamera die je tijdens de lessen mag gebruiken. Iedere les ontvang je via Wetransfer je zelfgemaakte foto’s en ter afsluiting wordt je mooiste werk geprint op A3 formaat en op school geëxposeerd. Deze foto ontvang je na de expositie.

Jazzdance

Jazzdance is hip! Dansen op vrolijke muziek wordt gegeven door Luciënne Feijen. We kennen Luciënne als (LIO) stagiaire en ze heeft op de Sprong vorig jaar meegeholpen met de Koningsdans. Luciënne is gek op dansen en heeft ervaring in het geven van danslessen bij VTV, de Vlissingse Turn Vereniging.

Voor de leerlingen van groep 3/4/5.

Trek voor deze lessen lekker sportieve kleding aan.

Tekenles

Zit je in groep 6/7/8 en hou je van Tekenen? Doe je dat graag samen met anderen en wil je nieuwe dingen leren? Dan is de cursus 'Tekenen' iets voor jou! In deze lessenserie gaan we aan de slag met vormen, kleuren, licht en schaduw, dieptewerking, en alles wat er nog meer bij komt kijken. Je hoeft niet goed te zijn in tekenen, plezier staat voorop en iedereen kan het leren! De lessen worden verzorgt door Christa de Ruiter

Benodigheden voor deze cursus:

-schetsboek in A3 formaat, bij voorkeur in ringband met stevig, gestructureerd papier

-een HB en een 4B potlood

-een setje kleurpotloden van goede kwaliteit


Spaanse les

Spaans voor beginners en gevorderden wordt gegeven door Marieke Veldhuizen, zij is inmiddels een bekend gezicht geworden op de Sprong en verzorgt al jaren de spaanse- en franse lessen. De spaanse lessen zijn door Marieke zelf ontwikkeld en speciaal gericht op het basisonderwijs. Voor deze lessen heb je een 23 ringsmap nodig.

De spaanse lessen zijn voor de groepen 6/7/8.


Beeldende Kunst

De lessen worden verzorgd door de Vlissingse kunstenares Agnes den Hartogh, we kennen haar van de lessen van vorig jaar.

Het thema van de lessen beeldende kunst is dit jaar: "Reis om de wereld".

Er worden onbekende en spannende druktechnieken geleerd en er wordt o.a. gewerkt met zelfgemaakte inkt en een bamboe-pen. Ook beeld-beschouwen, reflecteren op bijzondere dingen die kunstenaars hebben gemaakt, is een vast onderdeel van de les.

De lessen zijn bedoeld voor de groepen 3/4/5 en voor 6/7/8

Veerkracht

Veerkracht-training betekent leren concentreren, ontspannen, en kunnen omgaan met dagelijkse activiteiten en de vele prikkels die we elke dag moeten verwerken. Een laagdrempelige afwisselende training die kinderen helpt lichamelijk ontspannen en sterk te zijn, en mentaal rustig en blij. (Ik draag daar graag een steentje aan bij)

Veerkracht-training wordt gegeven door Monica van de Vreugde, psychosomatisch fysiotherapeut en Yogadocent. Monica heeft haar eigen bedrijf Yoga en Joy Zeeland. Ze geeft elke week yogales aan volwassenen maar geeft ook graag les aan kinderen. We kennen haar op de Sprong van de yoga- en mindfulness-trainingen voor kinderen.

Veerkracht is voor de groepen 6/7/8.

Schaken

Nieuw dit schooljaar is schaken! Houd je van strategisch denken, dan is schaken iets voor jou.

De lessen worden gegeven door Sjaak Steyn van schaakvereniging SV Middelburg en zijn bedoeld voor zowel beginnende- als meer gevorderden schakers.

De schaaklessen zijn bedoeld voor de groepen 4 t/m 8. Jongens en meisjes zijn welkom!

Schaakborden en schaakstukken zijn aanwezig.

Workshops T/S/B/K

We bieden dit schooljaar net als afgelopen jaar ook workshops aan voor de leerlingen vanaf groep 5.

Binnenkort ontvangen de ouders van de leerlingen van groep 5 t/m 8 een vragenlijst om aan te geven aan welke workshop het meest behoefte is: Tafels, Spelling, Breuken, Klokkijken? U hoort er daarna meer van.

De workshops vinden plaats op maandagmiddag en worden verzorgt door Marianne van der Meijden.