INFANTILADEDI

LA FINESTRA D'INFANTILADEDI

Famílies amb aquesta finestra virtual volem compartir amb vosaltres el nostre dia a dia a l'escola.

INFANTILADEDI us porta cap als diaris de cada classe on es recull imatges, on mostrem les propostes, activitats i el procés d'aprenentatge dels nostres infants d'educació infantil (I3, I4 i I5).

CURS 2023-2024

ABRIL

I3A 

ELS COTXES

Fa unes setmanes vam iniciar el darrer projecte del curs, aquest gira entorn les NOSTRES MANS. Una part del cos que fem servir diàriament, en diverses situacions, amb diferents finalitats, però… som conscients de les nostres capacitats fent ús de les mans? SABEM TOT ALLÒ QUE PODEM ARRIBAR A FER AMB LES MANS? Aquest és el repte que ens hem plantejat, descobrint-ho a través de l'experimentació.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3A.

I3B 

ELS CUINERS I LES CUINERES

Treballem la llegenda de Sant Jordi des de diferents perspectives, analitzant les accions dels personatges, els seus sentiments i les lliçons que ens transmet. Proposem alternatives a la història, imaginant finals diferents on el diàleg, la comprensió i la cooperació siguin els protagonistes. 

En aqusta diada les famílies tenen un gran paper. Gràcies famílies

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3B.

I3C 

ELS PATUFETS I LES PATUFETES

El coneixement matemàtic permet començar a comprendre l’estructura del món i estructurar la ment dels infants, així com també augmentar la seva capacitat per raonar i interpretar el món que ens envolta. A través de l’adquisició del llenguatge que permet identificar i anomenar els conceptes que estructuren el seu pensament.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3C.

I4A 

ELS COCODRILS

Des de la nostra escola creiem que l'ambientació del col·legi (aules, passadissos, pati...) és molt més que una simple decoració de parets. Aquests espais influeixen en l'aprenentatge dels infants, en els seus aprenentatges i serveix per recolçar els conceptes treballats.   

A més, a través de la documentació les famílies també podem conèixer en el moment què ens trobem i gaudir dels diferents moments de l'escola. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4A.

I4B 

ELS PINGÜINS I PINGÜINES

Des de l'escola volem treballar el gust per la lectura i pels llibres. És per aquest motiu que a més de visitar molts dies el racó de la biblioteca a la nostra escola, també hem organitzat una sortida a la biblioteca de la nostra ciutat. 

Aquests moments, ens donen l'oportunitat  de gaudir com la mestra ens explica un conte, d'altres vegades els propis nens i nenes són els que trien quin conte volen llegir i d'altres en petits grups gaudim d'una lectura compartida. A ña bibliotreca de Sant Adrià el bibliotecari Pedro ens ha explicat com s'organitza una biblioteca, què podem fer allà, com funciona el carnet de la biblioteca...

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4B.

I4C 

ELS UNICORNS

Dedicar moments per reflexionar sobre la importància de CREAR UNA GRAN COMUNITAT ens recorda que els valors com AJUDAR, ESTIMAR, COMPARTIR o PERDONAR són fonamentals en la nostra vida diària. Aquests no són ideals abstractes, sinó pràctiques que es cultiven cada dia, en cada interacció. A través de les experiències viscudes, els nostres petits i petites aprenen a regular les seves emocions i a relacionar-se de manera saludable amb els altres. I amb el gran dis del nostre fundador fomentem que la nostra comunitat sigui un lloc de PAU, de CONVIURE acceptant la diversitat, d' AMOR per la vida i per aprendre.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4C.

I5

ELS CORS

El mes d'abril és un mes molt especial perquè és el mes en què va néixer el nostre Fundador, Pare Usera. Per aquest motiu, cada any fem una gran celebració i també fem els esmorzars solidaris, per tal d' ajudar els més necessitats. La recaptació d'aquest any servirà per ajudar els alumnes que la nostra Congregació té a Viana, Luanda (Angola), a continuar rebent l’educació en un mínim de condicions sanitàries i de seguretat.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5A.

I5

ELS SUPERHEROIS I LES SUPERHEROÏNES

L'educació infantil és una etapa d'acompanyament i RESPECTE pels processos de la vida dels infants. Convivim amb els nens i nenes amb la voluntat que se sentin reconeguts, acceptats, estimats i puguin créixer en equilibri i benestar personal.

Entenem l'escola com una comunitat on famílies i mestres acompanyen els infants en el seu procés de creixement. Gràcies famílies per fomentar el valor del RESPECTE des de ben petits.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5B.

I5

LES TORTUGUES

Treballar a partir de la metodologia de projectes permet treballar de manera significativa i globalitzada amb propostes cooperatives, en gran grup, en petit grup... i amb la volta al món fomentem molt l'aprenentatge a través d'experiències internivell, això vol dir, que compartim molts tallers amb alumnes d'I5A I I5B

Per què iniciem els projectes amb una ruta de motivació? Com sempre diem la motivació és la porta de l'aprenentatge, captem l'atenció i donem espai i temps per fomentar el diàleg, amb el qual compartim els nostres coneixements previs.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5C.

MARÇ

I5A 

ELS CORS

El dia de la dona. Aquest Dia va néixer a principis del segle passat, quan moltes dones encara lluitaven per aconseguir el dret a vot. No va fer fins al 1975 que les Nacions Unides va decidir celebrar un dia dedicar a les dones cada 8 de març i dos anys després es va establir el Dia de les Nacions Unides pels Drets de la Dona. Tot i els èxits aconseguits internacionalment en els últims 40 anys, encara queda molt per aconseguir la igualtat de gènere i sensibilitzar la societat sobre aquest tema.

A l'escola, El Dia Internacional de la Dona té com a objectius prioritaris:


A Educació Infantil ens hem centrat en el tercer objectiu "la igualtat de gènere". Voleu saber com ho hem treballat? 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5A.

I5B 

ELS SUPERHEROIS I LES SUPERHEROÏNES

LA LECTOESCRIPTURA A I5

Com ho fem? Des de l’escola entenem el procés d’aprenentatge de la lectoescriptura com un procés natural que s’ha d’acompanyar, tenint present en tot moment que cal afavorir entorns preparats que facin sorgir l’interès i la motivació de l’infant. És a dir, aprofitem aquesta motivació sobre les lletres oferint estímuls i provocacions que li permetin a l’infant anar-se introduint en aquest aprenentatge d’una manera relaxada i alegre. Sempre a través del joc.

Durant aquest curs ajudem a tres petits pirates a trobar els tresors i intentem resoldre diferents reptes a través de diferents propostes.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5B.

I5C 

LES TORTUGUES

Per què a educació infantil fomentem molt el treball en petit grup?

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5C.

I4A 

ELS COCODRILS

Durant el segon trimestre vam treballar el projecte "Els dinosaures". Vam gaudir de diferents experiències compartides amb els altres nens i nenes d'infantil (I3, I4 i I5).  

El repte d'aquest projecte era poder crear els nostres dinosaures i els seus espais per poder explicar a les famílies tot allò que hem aprés. Com sempre diem la motivació és la porta de l'aprenentatge, captem l'atenció i donem espai i temps per fomentar el diàleg, amb el qual compartim els nostres coneixements. I quina motivació més bonica que crear el nostre propi museu de dinosaures perquè les famílies el vinguin a visitar.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4A.

I4B 

ELS PINGÜINS I PINGÜINES

Quan l'infant arriba a l'adultesa capaç de protegir-se de les dificultats de la vida, es coneix bé a si mateix i s'accepta amb les seves millors virtuts i el que podrien considerar-se els seus defectes, és quan podem assegurar que la seva autoestima ha estat ben treballada. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4B.

I4C 

ELS UNICORNS

Amb aquest projecte dels dinosaures hem estimulat l'aprenentatge significatiu partint de les preguntes dels infants, de les seves experiències i dels seus coneixements previs, planificant activitats a partir del què saben i què volen saber.

Treballar a partir de la metodologia de projectes permet treballar de manera significativa i globalitzada amb propostes cooperatives, en gran grup, en petit grup... i amb els dinosaures hem fomentat molt l'aprenentatge a través d'experiències intercicle, això vol dir, que hem compartit molts tallers amb els i les alumnes d'I3, I4 i I5. Barrejar edats et fa crèixer amb molta diversitat, respectant els ritmes maduratius i els diferents punts de vista. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4C.

I3A 

ELS COTXES

El concepte de temps és un dels més complexos que els nens i nenes han d'assimilar. A través de la comprensió del temps, els infants comencen a situar-se en el món, a ordenar els seus records i a anticipar els esdeveniments. El treball de la seqüència temporal es converteix en un fil conductor que guia el seu aprenentatge i els permet construir una comprensió més completa del món que els envolta.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3A.

I3B 

ELS CUINERS I LES CUINERES


Les experimentacions són una bona forma de fomentar i treballar la part sensorial. Tots i totes hem sortit a la terrasseta per fer el taller de la xocolata. Hem experimentat amb xocolata (olorem, tastem, toquem, mirem, escoltem com fa crec crec, la xocolata està molt cruixent.....). Hem fet hipòtesis sobre què podem fer amb llet i cacau:  remenar, tastar, pintar… És súper divertit veure com gaudeixen experimentant amb tots els sentits.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3B.

I3C 

ELS PATUFETS I LES PATUFETES

A la nostra escola entenem la família com a element principal en l'educació dels i les alumnes i, per tant, la família forma part de la vida del dia a dia a l'escola. Dia a dia, intentem fer més fort el vincle família i escola, amb diferents tallers, activitats, xerrades... per anar creant un camí conjunt que ajudi a l'infant a créixer feliç amb una bona autoestima 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3C.

FEBRER

I5A 

ELS CORS

Els racons d'autonomia de lectoescriptura tenen com a objectiu que l’alumnat treballi de forma autònoma, individual, en parelles o en petit grup, en diferents espais dins de l’aula, amb material divers i respectant els diversos ritmes de treball. Fomentem la motivació i la curiositat sobre les lletres oferint estímuls i provocacions que li permetin a l’infant anar-se introduint en aquest aprenentatge d’una manera relaxada i alegre.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5A.

I5B 

ELS SUPERHEROIS I LES SUPERHEROÏNES

Durant aquests dies estem aprenent cosetes sobre els dinosaures: l'hàbitat de cada espècie, què menjaven, com es movien... a través de la metodologia basada en projectes. Una manera de treballar global i significativa fomentant totes les intel·ligències.

Estem investigat, formulant hipòtesis, pensant, compartint idees... respectant els diferents ritmes de maduració de cada nen/a i tenint en compte la informació prèvia que tenim. 

Treballem els continguts de l'etapa a través dels DINOSAURES.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5B.

I5C 

LES TORTUGUES

El col·legi vol fomentar i potenciar l'hàbit lector de l'alumnat i un dels projectes que ens fomenta aquest hàbit és "El racó de la biblioteca".  Diferents espais, presents a totes les etapes, on es proporciona un lloc acollidor i tranquil per gaudir dels llibres on els infants trien els contes que els agraden, ja que tenen disponible moltes temàtiques i tipologies de llibres adequades a l'etapa d'educació infantil. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5C.

I4A 

ELS COCODRILS

Per què és important fomentar la curiositat?Perquè la curiositat és com l'esperit per indagar en les coses en les que no trobem una explicació immediata, que ens sobten o que són inesperades, o que, senzillament, ens criden l'atenció. Així que... "la curiositat és el principi de qualsevol recerca".

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4A.

I4B 

ELS PINGÜINS I PINGÜINES

Els conceptes matemàtics que pretenem que els i les alumnes adquireixin han de partir de la nostra vida diària a l’aula. El paper fonamental com a docents és el d’anar extraient de la realitat els conceptes matemàtics, fent-los accessibles als infants, d’una manera funcional i permetent que ho vivenciïn. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4B.

I4C 

ELS UNICORNS

Fomentar el grafisme a partir de diverses propostes fan que practiquem habilitats que ajudaran els i les alumnes en el llenguatge escrit. Partim del treball corporal i fusionem CREATIVITAT i GRAFOMOTRICITAT. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4C.

I3A 

ELS COTXES

El treball en petit grup, el fet de compartir idees, la presa de decisions conjuntes, l'organització… són aspectes que comencem a treballar des de ben petits, hàbits de treball i convivència que ens ajudaran a enfortir les nostres relacions amb els altres.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3A.

I3B 

ELS CUINERS I LES CUINERES

Els objectius de grup i les responsabilitats individuals durant l’aprenentatge cooperatiu tenen efectes molt positius en el rendiment de l’alumnat, ja que fomenta la cohesió de grup i els motiva a participar com a equip, amb els beneficis que suposa la interacció entre iguals (Slavin, 2014)

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3B.

I3C 

ELS PATUFETS I LES PATUFETES

L'aprenentatge cooperatiu entre tot el cicle d'educació infantil fomenta els diferents tipus d'aprenentatges a partir d'estructures cooperatives, que afavoreixen l'atenció a la diversitat i l'aprenentatge entre iguals.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3C.

GENER

LA PAU

El dia de la Pau va ser el passat 30 de gener, però des de l'escola no volem que la PAU quedi només en un dia. L'objectiu de l'educació per a la pau és ensenyar i acompanyar els infants a viure d'una manera no violenta i pacífica per aprendre a afrontar els conflictes a partir de VALORS indispensables com la justícia social, la igualtat, la cooperació, la solidaritat i el respecte al llarg de tot el curs escolar. 

fe8223e8-d314-4fde-b1d1-285de10dbe61.mp4

LES FAMÍLIES A L'ESCOLA

Volem i fem una escola oberta. Ens agrada que les famílies participin en diferents activitats i que col·laborin a fer del col·legi un espai empàtic, cooperatiu i crític. Treballar la pau ens ha donat l'oportunitat de fer uns tallers de diferents manualitats que vam portar a terme amb les famílies de l'escola. Cada dia fomentem que hi hagi més persones que es comprometin a construir un món sense violència i en pau. 

GRÀCIES FAMÍLIES per estar presents a l'aula i caminar junts de la mà. Perquè entre tots i totes JUNTS FEM CAMÍ!

ELS COTXES 

I3A

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3A.


ELS CUINERS I LES CUINERES 

I3B

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3B.

ELS PATUFETS I LES PATUFETES I3C

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3C.

ELS COCODRILS 

I4A

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4A.


ELS PINGÜINS I LES PINGÜINES 

I4B

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4B.


ELS UNICORNS I4C

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4C.


ELS COR

I5A

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5A.

ELS SUPERHEROIS I LES SUPERHEROÏNES 

I5B

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5B.

LES TORTUGUES

I5C

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5C.


PROJECTE DE CICLE: ELS DINOSAURES

Amb aquest projecte dels dinosaures estimulen l'aprenentatge significatiu partint de les preguntes dels infants, de les seves experiències i dels seus coneixements previs, planificant activitats a partir del què saben i què volen saber.

Treballar a partir de la metodologia de projectes permet treballar de manera significativa i globalitzada amb propostes cooperatives, en gran grup, en petit grup... i amb els dinosaures fomentem molt l'aprenentatge a través d'experiències intercicle, això vol dir, que compartim molts tallers amb alumnes d'I3, I4 i I5. Barrejar edats et fa crèixer amb molta diversitat, respectant els ritmes maduratius i els diferents punts de vista. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure més fotos i vídeos.


RUTA DE MOTIVACIÓ: LA VISITA DE LA DINA I EN REX.

Hem gaudit d'una activitat compartida amb els altres nens i nenes d'infantil.  Aquesta primera activitat ha estat la ruta de motivació. 

Per què iniciem els projectes amb una ruta de motivació? Com sempre diem la motivació és la porta de l'aprenentatge, captem l'atenció i donem espai i temps per fomentar el diàleg, amb el qual compartim els nostres coneixements previs sobre el tema, en aquest cas, sobre els dinosaures

DESEMBRE

Amor de Déu Nadala 23.MP4

BON NADAL I BONES FESTES!

Que la llum i l'alegria del Nadal il·luminin el vostre camí. Viviu unes festes plenes de moments amb les persones que estimeu i que la màgia d'aquest Nadal es converteixi en records inoblidables.

50a55a0ebc7b414897b03c5121548430.mov

UNA VISITA ESPECIAL: EL TIÓ

Quins valors treballem amb el Tió?

La celebració del Tió és una manera divertida i entretinguda de mantenir viva la tradició nadalenca a Catalunya, a més de fomentar la unió de tots els nens i nenes del cicle i la solidaritat. 

NOVEMBRE

Els cotxes  I3A NOVEMBRE

Els i les alumnes d'I3A us volen mostrar com a través del projecte els vehicles aprenen el significat dels números en el món que ens envolta, les parts que componen un element, la conscioència fonològica i el poder de les paraules, la diversitat de cotxes però també la diversitat de persones... un munt d'experiències que parteixen dels seus interessos i de les seves necessitats. Per fomentar en tot moment un aprenentatge significatiu i contextualitzat que respecta la diversitat i els diferents ritmes de maduració. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3A.

Els cuiners i les cuineres I3B NOVEMBRE

L’escola suposa per als nens i nenes una  oportunitat per a CRÈIXER I MADURAR, per afermar-se en la seva pròpia identitat, començar el coneixement i adaptació al món exterior. 

A l’escola el vostre fill/a  actua, experimenta, es relaciona i interactua amb el món, amb els altres... en un entorn més ampli i no tan reduït com el familiar, en un clima organitzat amb una intenció educativa que busca el desenvolupament integral de la seva personalitat. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3B.


Els patufets i les patufetes I3C NOVEMBRE

Com treballem les matemàtiques a l'escola?

Treballem les matemàtiques de manera vivencial i manipulativa perquè així fomentem un mètode d’aprenentatge que comença amb l’experimentació i la manipulació d’objectes diversos per facilitar l’accés als infants als aprenentatges abstractes.

Aquesta primera fase dona pas a la segona etapa “gràfica”, una etapa on els infants comencen a representar i comunicar en forma escrita.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3C.

Els cocodrils I4A NOVEMBRE

Les sortides escolars "excursions" tenen un enorme potencial pedagògic. Perquè ens ajuden a millorar les habilitats personals i interpersonals, gràcies a les activitats que es porten a terme amb diferents processos col·laboratius fomentant el treball en equip, la inclusivitat i la cohesió del grup. També gràcies a les sortides, sumem aprenentatge competencial. I fomentem el creixement a partir d'experiències noves a la natura, museus...

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4A.

Els pingüins I4B NOVEMBRE

La consciència fonològica que hem estat treballant a I3 i a principis d'I4 i que continuarem treballant és la base de la lectoescriptura. Per què? Perquè treballant la consciència fonològica hem aprés a ser conscients que les paraules que diem i esoltem estan formades per fonemes. Fomentem la motivació amb materials adequats, amb un espai ric... creant un ambient relaxat per poder endinsar-se en les aventures que ens proposa la fada de les lletres.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4B.

Els unicorns I4C NOVEMBRE

Uns dels recursos més enriquidors per treballar la consciència fonològica és la rima

Les rimes fomenten la sensibilitat per discriminar, identificar i comparar sons. A més a més, són divertides i agraden molt als infants. 

Les endevinalles, el jocs fonològics... també són un bon recurs. Per què? Perquè combinen diversió amb consciència fonològica i, a través d’ells, els infants aprenen a reconèixer i a utilitzar els sons en el llenguatge parlat. A més a més, dominar tot això és una peça clau per a aprendre a llegir. 


Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4C.

Els cors I5A NOVEMBRE


Seguidament, farem un recull de les d’activitats que hem anat fent al mes de novembre. Podreu observar la importància del treball a partir de diferents recursos literaris: poemes, rimes... per què és important treballar a partir d'ells? Perquè aporta molts beneficis ja que es potencia la creativitat, la imaginació, la memòria, la comprensió... es foemnat el treball de la consciència fonològica que és el pas previ al procés de la lectoescriptura.

Activitats:

· Lectoescriptura i les aventures dels pirates.

· Excursió a Can Ribas.

· Projecte "Els avions".

· 25 de novembre.

· El protagonista de la setmana.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5A. 

Els superherois i superheroïnes I5B NOVEMBRE

A continuació, trobareu un recull de fotografies i vídeos de diferents activitats que hem anat fent durant aquest mes de novembre. Activitats globalitzades i significatives que fomenten l'autoestima dels nostres infants, tan important per poder aprendre. Ja que un nen/a que s'estima i confia en ell mateix està obert per aprendre. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5B


Les tortugues I5C NOVEMBRE


A educació infantil treballem a partir de diferents situacions d'aprenentatge. 

Per què? 

Perquè el procés d'aprenentatge té lloc en diferents escenaris que presenten situacions que l'alumnat es pot trobar a la vida real. En aquestes situacions l'alumnat ha de comprendre i donar resposta a la pregunta plantejada.

Activitats:

· Sortida a Can Ribas.

· Projecte petjades.

· Les paraules secretes dels pirates.

· El traç en lletra lligada.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5C



OCTUBRE

LA SORPRESA - OCTUBRE 

Els i les alumnes d'educació infant han hagut de superar diferents obstacles per arribar a la sorpresa. Han hagut de construir un vaixell entre tots i totes per poder viatjar molt lluny i ajudar a les persones com feia el Pare Usera. També han hagut de treballar en equip i fer un trencaclosques per veure quina imatge s'amagava, fomentant la cohesió grupal i valorant les opinions dels altres. I per últim, anar al racó de la biblioteca per poder gaudir de la gran història del Pare Usera. Finalment, hem ballat, cantat, ens hem dit que ens estimem i... SORPRESA. 

I3.mov

I3 A, I3 B i I3C

I4.mp4

 I4 A, I4 B i I4C

I5.mov

I5 A, I5 B i I5 C

LA CASTANYADA - OCTUBRE

La Castanyada és la festa de la Tardor més esperada. S’acosta el fred i la ciutat s’omple de parades de castanyes que en venen –ben calentes i embolicades en paperines– i de la flaire singular que deixen anar quan les torren. Una tradició popular catalana que anuncia l'arribada d'una època més freda.

Cliqueu la imatge per veure el vídeo.

HALLOWEEN - OCTUBRE

 Amb l'assignatura d'ENGLISH ens apropem i coneixem altres tradicions i altres maneres de festejar el dia de Tots Sants. Una festa per recordar a totes les persones que ja no hi són amb nosaltres. 

Cliqueu la imatge per veure el vídeo.

SETEMBRE

Els cotxes  I3A 

Compartim amb vosaltres els primers dies d'escola. Uns dies màgics que són crucials, ja que marquen l'inici d'un viatge emocionant cap a l'aprenentatge i el creixement personal. Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3A.

Els cuiners i les cuineres I3B 

Al llarg de les setmanes de l'adaptació els i les alumnes han fet un munt d'activitats per divertir-se, aprendre, conèixer als nous amics i amigues de la classe, visitar espais fora de la classe... Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3B.


Els patufets i les patufetes I3C 

Aquest primer mes, hem compartit moments que ens han enriquit mútuament. Estones de joc lliure, joc dirigit, activitats d’experimentació, etc.

A continuació us deixem un recull de moments viscuts pels infants, durant el mes de setembre. Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3B.

Els cocodrils I4A 

En aquest viatge per I4, riurem, conviurem, ens escoltarem, aprendrem molts continguts nous i viurem milers d'aventures que, ben segur, ens serviran per conèixer-nos, desenvolupar-nos i créixer! Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4A.

Els pingüins I4B 

Després de les vacances d'estiu ens ha encantat retrobar-nos i entre tots i totes hem jugat, hem compartit i ens ho hem estem passant d'allò més bé.

Quantes possibilitats aconseguim fent-ho tots junts i ens encanta ser a l'escola per aprendre més i més!

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4B.

Els unicorns I4C 

Comencem el diari amb un seguit de fotos sobre  algunes de les activitats que hem realitzat durant aquest mes de setembre .

En els primers dies d'escola els nens/es han de tornar a la rutina, han de tornar a compartir els estris, les joguines... Durant aquests dies els nens i les nenes juguen, comparteixen moments  i tornen a veure's amb els altres, després de l'estiu.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4C.


Els cors I5A 


Ja hem tornat! Ara comencem una aventura nova, plena de mil i un misteris, noves anècdotes, moltes coses per descobrir i per aprendre, però sobretot, per gaudir i passar-ho bé mentre que endinsem tots aquests nous coneixements.

Seguidament, farem un recull d’un gran nombre d’activitats que hem anat fet al mes de setembre i també a l’octubre.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5A. 

Els superherois i superheroïnes I5B 

Estem preparats i preparades per ensenyar-vos algunes de les activitats que hem portat a terme durant aquests dos mesos que portem a l'escola.


A continuació, trobareu un recull de fotografies i videos de:

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5B. 


Les tortugues I5C 


Al llarg d'aquests dos primers mesos d'escola, els infants han començat el curs amb moltes ganes i il·lusió. Van arribar de l'estiu plens d'energia i, tots i totes,  amb moltes ganes de descobrir nous reptes que seran clau en el seu procés d'aprenentatge. 

Les mestres estem convençudes que serà un curs molt especial, ja que acabarem de créixer junts en aquest últim any de l'etapa de l'educació infantil. Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I5C. 



2023-2024

I3A -  EL JOC SIMBÒLIC

A l'escola promovem situacions de joc lliure i compartit, amb materials i espais estimulants, i entre companys i companyes diversos, per tal d'afavorir aquests aprenentatges.

En el joc simbòlic els nens i nenes gaudeixen representant rols, situacions de la vida quotidiana i accions que observen en els adults. Aquest joc a través de la imitació els ajuda a comprendre el món i participar en ell, exercitant l'autonomia, l'autoestima, les habilitats socials i emocionals, la imaginació i la curiositat.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3B - EL REI CARNESTOLTES

La gran rua amb el rei Carnestoltes. Tota l'escola s'ha disfressat, hem ballat, hem cantat, ens hem emocionat de sortir al carrer tots disfressats i disfressades acomanyats de la batucada i de totes les famílies. 

Gràcies per acompanyar-nos!

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3C - ENTRADES RELAXADES

La classe dels conills i conellites us volem ensenyar com iniciem el dia amb un munt de propostes diferents. Comencem els matins amb les "entrades relaxades"  un  moment on oferim diferents propostes pensades i cuidades, on l'infant pot anar lliurament a cada una d'elles depenent de com arriba al matí. Hi ha infants que necessiten començar el matí en un espai tou, on relaxar-se i llegir un conte; d'altres ja venen amb energia per superar reptes i d'altres necessiten un  moment per ells, on pintar i crear.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4A - LA CREATIVITAT

Sovint acostumem a associar creativitat amb art i amb manualitats.

Però la capacitat creativa no és exclusiva del camp artístic. La capacitat creativa està en tot el que ens envolta i s'expressa en tots els àmbits de la vida. És una manera de pensar i de ser, que pot expressar-se en moltes altres àrees com la ciència, la innovació, etc… I que ens pot ajudar en el nostre dia a dia, per exemple a resoldre situacions trobant alternatives.


Així que, famílies, els i les policies us volem fer un tastet d'algunes de les activitats que fem per tal de desenvolupar la nostra creativitat.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4B - PROJECTE DELS DRACS

Al llarg d'aquest trimestre hem aprés moltes coses sobre els dracs que no sabiem com, per exemple, com són, on viuen, que mengen i com es reprodueixen.

També hem vist que a la llegenda de Sant Jordi també surt un drac amb molta gana i molt ferotge.

A més, hem comprobat que els dracs existeixen de veritat com són el dragó de komodo i el dragó volador, i no només a la tradició oriental.

I, per acabar, hem conegut a Antoni GaudÍ que feia escultures de dracs.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4C - ELS DRACS

Famílies, al llarg d'aquest segon trimestre un nou projecte va ser el gran tema d'interès que ens ha proporcionat aprenentatges molt significatius i motivadors. El projecte dels Dracs ens ha fet plantejar preguntes, resoldre dubtes i treballar en gran i petit grup. A més, hem realitzat tallers intercicle amb els nens i les nenes d'I3 i d'I5, la qual cosa, hem compartit estones molt divertides que ens ha possibilitat conèixer-nos entre nosaltres i gaudir de les experiències de tots plegats. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5A - EL DIA DE LA DONA

A l'escola, El Dia Internacional de la Dona té com a objectius prioritaris:


A Educació Infantil ens hem centrat en el tercer objectiu "la igualtat de gènere". Voleu saber com ho hem treballat? Observeu les activitats següents.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5B - LES COSNTEL·LACIONS

Aprofitant el conte LA SORPRESA DE L'AVI, que surt al projecte dels Dracs i que tant interés està provocant , hem fet un taller sobre les constel.lacions. En el conte, l'avi aprofita l'interès dels nets pels dracs per ensenyar-los a observar el cel i les seves constel.lacions. I nosaltres ens ha cridat molt l'atenció i hem volgut conèixer més sobre les constel·lacions. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5C - APRENEM JUNTS, ENS AJUDEM I COMPARTIM BONS MOMENTS

Potenciem el valor de l'amistat, de l'empatia, del respecte, de l'amor... per tal de crear un bon clima al grup-classe. Perquè quan estem relaxats, confiats i confiades de les persones que tenim al costat... estem més feliços. I això significa que obrim la porta a l'aprenentatge. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3A -  LA IMPORTÀNCIA DE LA MOTRICITAT FINA

Els nens i nenes adquireixen autonomia a través de les petites accions del dia a dia que es desenvolupen a casa o a l’escola, fruit de la participació en les coses que els afecten, prenent petites decisions que estan al seu abast i organitzant part del seu temps. 

Avui, volem compartir amb vosaltres la importància de la motricitat fina com un dels diversos aspectes a treballar per a adquirir autonomia. Us resulta fàcil cordar-vos els botons de l'abric? O agafar la cullera per dinar? Punxar la forquilla o tallar amb el ganivet? Teniu moltes dificultats per agafar el llapis o bolígraf per prendre notes? Són aquestes accions quotidianes que les persones adultes fem de manera inconscient, però que s'interioritzen a través d'un treball que s'inicia quan som petits i petites.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3B - GAUDÍ I ELS DRACS

Si anem a caminar per diferents llocs de Barcelona ens podem trobar moltes obres d'art d' Antoni Gaudí. Amb el projecte dels dracs hem descobert aquest artista català i totes les seves obres d'art.

Nosaltres també som artistes com ell i hem paracticat la seva tècnica famosa del trencadís.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3C -PROJECTE DRACS

Treballar a partir de la metodologia de projectes permet treballar de manera significativa i globalitzada amb propostes cooperatives, en gran grup, en petit grup... i amb els dracs fomentem molt l'aprenentatge a través d'experiències intercicle, això vol dir, que compartim molts tallers amb alumnes d'I3 i I4. Barrejar edats et fa crèixer amb molta diversitat, respectant els ritmes maduratius i els diferents punts de vista. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4A - PROJECTE ELS DRACS

Fa uns dies vam començar un projecte molt interessant: "Els dracs"! I és que no sabem què té aquest animal fantàstic però ens encanta. 

Aquest projecte és especial, perquè totes les inquietuds que s'hagin originat no les esbrinarem sols, no! Aquest projecte és INTERCICLE i això vol dir que experimentarem, aprendrem, jugarem i treballarem a molts tallers amb els nostres amics i amigues d'I3 i d'I5. D'aquesta manera no només aprendrem coses de dracs sinó que també aprendrem a interactuar amb companys i companyes d'edats diferents de les nostres i, per tant, amb altres ritmes a l'hora de treballar, cosa que ens proporcionarà molta riquesa a l'aula.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4B - L' HIVERN

Ja ha arribat l'hivern i amb ell ha arribat el fred, les pluges i la neu.

És important observar, conèixer i aprendre del medi que ens envolta així que per treballar l'Hivern primer varem fer una assemblea per parlar del què passava quan arribava:

Aquestes assembleas són molt bones per engrescar als més tímids a partícipar i també per enriquir al vocabulari.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4C - LA FADA DE LES LLETRES

Als Lleons i a les Lleones ens agraden molt les lletres. Ja identifiquem les del nostre nom i les dels companys i les companyes de la classe.  Des de que hem iniciat I4, hem jugat amb les lletres en els diferents tallers d'aprenentatge. I ja som capaços d'identificar molts sons i construir les nostres primeres paraules. Però, sabeu què? Vam tenir una sorpresa i ha arribat el moment de presentar-vos a... la Fada de les Lletres!

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5A - PROJECTE ELS DRACS

Amb aquest projecte dels dracs estimulen l'aprenentatge significatiu partint de les preguntes dels infants, de les seves experiències i dels seus coneixements previs, planificant activitats a partir del què saben i què volen saber.

Treballar a partir de la metodologia de projectes permet treballar de manera significativa i globalitzada amb propostes cooperatives, en gran grup, en petit grup... i amb els dracs fomentem molt l'aprenentatge a través d'experiències intercicle, això vol dir, que compartim molts tallers amb alumnes d'I3 i I4. Barrejar edats et fa crèixer amb molta diversitat, respectant els ritmes maduratius i els diferents punts de vista. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5B - L' HIVERN

Conèixer les estacions és fonamental per tal que els nens/es coneguin  els diferents canvis que comporta el pas del temps. Els nens/es han d'adonar-se del seu entorn i com es produeixen canvis . El coneixement de les característiques que comporta cada estació i el temps atmosfèric són alguns dels objectius que volem tractar en aquest mini  projecte sobre les estacions. 

Amb l'arribada de  l'Hivern, a la classe s' aprofita  per fer un seguit d'activitats de diferents temàtiques, com ara manualitats, dibuixos, activitats lingüístqiues,  matemàtiques ....

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5C - UN TASTET DELS NOSTRES APRENENTATGES

Els nens i les nenes cada dia que venen a l'escola, realitzen diverses activitats molt creatives, llamatives, motivadores... per tal que tinguin ganes d'aprendre i enriquir-se d'experiències de tots els seus amics i amigues, de les mestres i poder-ho aplicar en el seu dia a dia.

Us volem ensenyar un petit recull de totes aquestes activitats i que pugueu gaudir en veure el què arribem a fer quan estan a l'aula.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3A -  L'EXPRESSIÓ I ELS LLENGUATGES

La interacció entre l’infant i les altres persones es fa a través dels llenguatges, en les diferents formes de comunicació i representació. Aquesta interacció afavoreix en els nens i nenes la comprensió i l'aprenentatge en la seva realitat. 

Els diferents llenguatges permeten manifestar fets i vivències, explorar coneixements, expressar i comunicar idees i sentiments, el que està imaginant o projectant, construir pensament i participar en intercanvis comunicatius diversos. 

Entre els diferents llenguatges qu ehem anat treballant, volem destacar aquesta vegada el treball fet amb el llenguatge de signes i el llenguatge artístic.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3B - L' HIVERN I EL FRED

És molt motivador treballar a partir de les experiències pròpies, d'allò més proper a un mateix... i l'entorn de l'infant és un gran escenari d'aprenentatge. 

Els infants d'I3B estan descobrint i identificant les característiques i les propietats de l'estació de l'hivern. Com ho fan? A partir de diferents propostes amb taules sensorials.

A més, ampliem el nostre vocabulari amb paraules noves. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3C - L' ESQUEMA CORPORAL

A l'etapa d'educació infantil es comença a treballar l'esquema corporal de manera molt vivencial i significativa pels infants. Perquè adquireixin consciència del seu propi cos duem a terme diferents activitats relacionades amb les parts del cos: cançons i danses, verbalitzar diferents parts i haver de senyalar-les, dibuixar la cara d'un company fent ús de diferents estrtègies de representació, etc.La primera part que treballem a I3, és la cara i les parts que la formen.A continuació hem fet un recull d'algunes de les activitats que hem portat a terme.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4A - MATEMÀTIQUES MANIPULATIVES

Les matemàtiques estan a tot arreu; ens envolten sense que ens adonem. Les trobem a la nostra quotidianitat i no ens adonem. Convivim amb figures geomètriques com les senyals de trànsit, les portes, les  finestres, dividim quan compartim llaminadures o joguines, comptem quan anem a comprar, aprenem l'ordre quan ens posem els primers/es de la fila o els últims/es... etc. Tot aquest dia a dia afavoreix la interiorització de conceptes bàsics de manera natural, ja que els comprenen amb facilitat i els integren al seu llenguatge. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4B - LA FADA DE LES LLETRES

Un matí, quan els i les pirates venien una mica adormits de casa, a l'arribar a la classe es van trobar un cistell. Quin misteri! 

Què hi ha dins del cistell? Qui l'haurà deixat? Aquestes dues preguntes eren les que més es repetien en aquell moment. 

La fada de les lletres ens va proposar durant diferents dies fer diferents activitats: ser arqueòlegs per trobar lletres, compartir paraules que tinguin el so de la lletra A i fer el mural... un treball de consciència fonològica.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4C - A L'HIVERN EL MILLOR AMIC ÉS UN ABRIC

A l'escola, es treballen les estacions de l'any  com a part dels continguts que els nens i les nenes van assolint de manera vivencial i significativa. 

Famílies, us volem explicar que a la tornada de les vacances de Nadal, els nens i les nenes a l'assemblea van comentar que: "feia molt de fred!" "Jo he portat un gorro" "i jo uns guants" "els arbres ja no tenen fulles"... I van sorgir moltes opinions del perquè de tot plegat. Finalment, ells mateixos van arribar a la conclusió que, ja havia arribat l'hivern.

Mitjançant diferents propostes es pretenc treballar les característiques pròpies d'aquesta estació i els canvis que es produeixen en aquesta època de l'any. A més, aprofitant aquest eix motivador,  es reforcen els diferents continguts curriculars de totes les àrees. Tanmateix, sempre es parteixen d'activitats pràctiques i properes on els nens i les nenes són els generadors d'aprenentatges. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5A - LES PIRATES DE LES LLETRES

Com ho fem? Des de l’escola entenem el procés d’aprenentatge de la lectoescriptura com un procés natural que s’ha d’acompanyar, tenint present en tot moment que cal afavorir entorns preparats que facin sorgir l’interès i la motivació de l’infant. És a dir, aprofitem aquesta motivació sobre les lletres oferint estímuls i provocacions que li permetin a l’infant anar-se introduint en aquest aprenentatge d’una manera relaxada i alegre. Sempre a través del joc.

Durant aquest curs ajudem a tres petits pirates a trobar els tresors i intentem resoldre diferents reptes a través de diferents propostes.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5B -SOM ARTISTES

Famílies, a educació infantil creiem que és molt necessari fomentar i afavorir situacions ons els infants gaudeixin de l'art en totes les seves vessants, ja sigui a través de la dansa, del moviment, de la pintura, dels recursos literaris com són els poemes...

L'art ens dona l'oportunitat d'expressar-nos, de compartir les nostres emocions a través d'altres llenguatges... 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5C - EL PROJECTE DE LES ARANYES

Treballar per projectes es realitzar activitats on ens plantegem problemes o preguntes que desafia la nostra curiositat, això implica que aconseguim resoldre aquestes qüestions, investigant, buscant i decidint quina és la millor informació. 

Gràcies als projectes, podem treballar de manera autònoma, individual o col·lectivament i aprenem a plantejar-nos molts problemes de la nostra vida quotidiana o de temes que ens motiven i aconseguim resoldre el repte que se'n presenta. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3A -  ENS OBSERVEM I REFORCEM LA NOSTRA IDENTITAT

Famílies, els i les dinosaures continuem endinsats en la descoberta i observació d'aquelles persones amb qui compartim tantes i tantes estones a l'escola. A més, també hem descobert un símbol molt representatiu de cadascú de nosaltres.

El nostre nom, resulta important el treball de discriminació auditiva i visual amb la finalitat d'estimular la consciència fonològica i l'anàlisi visual. Hem pogut comprovar que hi ha nens i nenes que tenen poques lletres al seu nom, d'altres en tenen moltes, per tant, alguns són més curts i d'altres més llargs. A més, alguns comparteixen lletra inicial, tot i que tinguin noms diferents, i d'altres són els únics del grup que tenen una determinada lletra inicial.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3B - LA CARA

Els infants d'I3B estan descobrint i identificant les parts de la seva cara de diferents maneres, com per exemple: mirant-se al mirall, tocant les parts de la cara dels nostres companys i companyes... tots i totes som diferents.

A més, treballem perquè la nostra llengua agafi forces per poder vocalitzar bé i produir correctament els sons. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3C - MATEMÀTIQUES MANIPULATIVES

Estimades famílies  en els últims anys s'ha parlat molt de les matemàtiques manipulatives i dels beneficis que aporten els infants. Els materials manipulatius redueixen l'abstracció i faciliten la comprensió dels aprenentatges. Les sessions amb material manipulatiu són més engrescadores i motivadores. Els tallers que es proposen plantegen reptes i suggereixen jocs que desperten la curiositat dels infants, encomanant el desig de saber, d' aprendre i de gaudir. Afavoreixen la curiositat i l'experimentació, la investigació, la prova... i per tant el descobriment.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4A - LA FADA DE LES LLETRES.

Famílies amb la fada de les lletres treballem la lectoescriptura. Què és la lectoescriptura? És un procés d'aprenentatge on els infants van adquirint paulativament les habilitats de llegir i d'escriure. És un procés molt enriquidor que s'ha de fer respectant sempre els ritmes d'aprenentatge; és per això que a l'escola entenem aquest procés d'aprenentatge com un procés natural on l'adult acompanya i afavoreix el clima i prepara l'entorn per tal de soscitar l'interés i la motivació dels infants.


Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4B - MATEMÀTIQUES MANIPULATIVES.

Famílies, els nens i les nenes fan tallers i aquesta setmana us volem mostrar els tallers matemàtics. El portem a terme de manera vivencial i manipulativa, mètode que facilita l’accés als més petits i petites als aprenentatges abstractes.

Ja sabeu que aprendre alguna cosa nova és més fàcil quan ho fem nosaltres mateixos, a través dels nostres sentits i de forma divertida. Les sessions amb materials manipulatius són més engrescadores i motivadores. Plantegen reptes i suggereixen jocs que desperten la curiositat dels infants, encomanant el desig de saber, d’aprendre i, sobretot,  de gaudir.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4C - LA MASCOTA DE LA CLASSE

Escollir el nom de la nostra mascota és un treball molt important on es posa en pràctica la cohesió grupal i el treball en equip, ja que escoltem les opinions dels altres respectant les idees de tothom per poder arribar a un consens mitjançant les votacions. Tanmateix, es treballa el raonament lògic-matemàtic, comptant les lletres de les diferents propostes i els vots.  I sens dubte, la lectoescriptura, fent un treball de la consciència fonològica amb els diferents noms.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

PSICOMOTRICITAT

Estrenem la finestra de psicomotricitat per compartir amb vosaltres que el joc i la motricitat són eines vitals per als infants, els alimenta i és en aquest moment on l’infant té “presència plena” (Charlotte Selver), on els infants estan totalment entregats, jugant lliurement i tot allò que passa els fa un massatge intern i els renova. Com deia Piaget, “els nens no juguen per aprendre, aprenen perquè juguen”.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5A - ELS GEGANTS I LES GEGANTES DE LA NOSTRA CIUTAT

Famílies, els alumnes d'I5A us volen mostrar com a través de la temàtica dels gegants i les gegantes aprenen el significat dels números en el món que ens envolta, l'art dels poemes, el poder de les paraules, les tradicions de la nostra cultura... un munt d'experiències que parteixen dels seus interessos i de les seves necessitats. Per fomentar en tot moment un aprenentatge significatiu i contextualitzat que respecta la diversitat i els diferents ritmes de maduració. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5B - LES PIRATES DE LES LLETRES

Famílies, els alumnes d'I5 s'endinsen en el món de les lletres a través de les aventures dels tres pirates.

La Lia , en Món i en Pau ens demanen ajuda per salvar les lletres del pirata Roi. Un viatge on treballem aquest procés tan apassionant com és l'aprenentatge de la lectoescriptura. 

Des de l’escola entenem el procés d’aprenentatge de la lectoescriptura com un procés natural que s’ha d’acompanyar, tenint present en tot moment que cal afavorir entorns preparats que facin sorgir l’interès i la motivació de l’infant i que permetin a l’infant anar-se introduint en aquest aprenentatge d’una manera relaxada i alegre. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5C - ENS EMOCIONEM!

Els infants d'I5 C, us volen mostrar com amb la mascota MAX tenen l'oportunitat de conèixer millor quins són els sentiments i les emocions que podem sentir nosaltres i les persones que ens envolten davant de determinats fets i situacions, mirem d’aprendre a adonar-nos de com actuem, reaccionen i sentim. Reconèixer els nostres sentiments i emocions ens ajuda a saber més de nosaltres i a veure  com actuem davant de la vida, també ens dona eines per saber quina és la millor manera d’afrontar els fets que ens van succeint. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3, I4 i I5 - PETITS MÚSICS

Iniciem la finestra de música. Una finestra perquè poguem gaudir d'aquest art. Ens podem endinsar en el món de les notes musicals, els instruments... i les emocions, perquè no ens podem oblidar-nos que la música desperta les emocions. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3, I4 i I5 - HALLOWEEN

Iniciem la finestra d'anglès amb la festa d'Halloween. Una festa on hem pogut gaudir d'un procés d'ensenyament-aprenentatge compartit entre tots els infants del cicle d'educació infantil. Amb grups barrejats amb nens i nenes d'I3, I4 i I5. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3A -  SOM DIFERENTS

No es tracta de tenir dret a ser iguals, sinó a tenir dret a ser DIFERENTS.

A I3 formem part d'un grup nou, arribem a una escola nova i coneixem uns companys i companyes nous. És moment de descoberta de l'entorn i d'un mateix i així podem crear un GRAN GRUP cohesionat. Però per formar aquest grup i respectar-nos necessitem respondre a COM SOM? QUÈ VEIG? QUÈ ENS DIFERENCIA?...

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3B - LA MASCOTA MILKA

Els infants d'I3B estan molt motivats amb el tema dels dofins, així que aprofitem aquesta motivació per aprendre. Perquè la motivació és la porta de l'aprenentatge. 

El treball per projectes ens permet investigar, pensar, experimentar... i el més important és que amb aquesta metologia els infats són els veritables protagonistes d'aquest procés.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3C - REBEM UNA SORPRESA

La classe dels conillets hem rebut un paquet. Quina emoció! Aquest fet ens ha fet sentir que som molt importants, perquè el paquet estava adreçat a nosaltres. 

Amb l'arribada de la nostra mascota podem viure moltes aventures i amb ella podem aprendre tantes coses que ens ajudarà a entendre i comprendre el món que ens envolta.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4A - HEM REBUT UNA CARTA.

Famílies els i les alumnes d'I4A han rebut una carta. Qui l'envia? Què ens vol dir aquesta carta?... Els infants s'han emocionat molt i s'han motivat per fer aquesta descoberta. Un pas molt important, ja que la motivació és la porta de l'aprenentatge. 

En aquest procés d'aprenentatge es fomenta la cohesió grupal, a través de la descoberta dels nostres interessos i gustos, del respecte cap a les opinions dels altres, de la imaginació...

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4B - EN ROC I LA TINA

Famílies els i les alumnes d'I4B us volen mostrar, entre altres coses, el treball per racons que ens permet organitzar els espais de treball del grup classe delimitant-los i dotant-los dels materials i estris necessaris per realitzar les activitats d’ensenyament-aprenentatge.

Als racons, els nens i nenes individualment, en parella o en petit grup, treballen  simultàniament. Ho fan tot jugant, manipulant, fent hipòtesis, experimentant...

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4C - JA HA ARRIBAT LA TARDOR

És molt motivador treballar a partir de les experiències pròpies, d'allò més proper a un mateix... i l'entorn de l'infant és un gran escenari d'aprenentatge. 

Aquests dies, els nens i les nenes veuen al seu entorn molts canvis: els arbres es muden, les fulles canvien de colors, les botiges estan plenes de noves fruites i nous fruits, comencem a posar-nos jaquetes...

Tots aquests aspectes els motiva molt i mai oblideu que la MOTIVACIÓ és la porta de l'aprenentatge.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5A - EL VIATGE DE L'ASTRONAUTA PEP

Famílies, els alumnes d'I5A us volen mostrar el gran viatge de l'astronauta Pep. Moltes aventures enriquidores que ens fan motivar-nos per aprendre a través de la diversitat intercultural, del nostre món interior, de la consciència fonològica, dels números, del diàleg, de l'art... i el més fascinant de tot que ho fem jugant. Perquè una de les millors maneres d'aprendre és...  JUGANT. I és que, com diu Francesco Tonucci "tots els aprenentatges més importants de la vida es fan jugant". 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5B - L'ESTACIÓ DE LA TARDOR

Famílies, l'etapa d'educació infantil és una etapa clau en el desenvolupament humà durant la qual l'infant ha d'aprendre un gran nombre d'habilitats: ha de conèixer el seu cos, ha de madurar el seu potencial de relació i comunicació i ho fa constantment fent-se preguntes sobre el món que l'envolta i trobant respostes cada vegada més ajustades a la realitat. I els inafnts d'I5 B els hi està fascinant i mostren interés per l'estació de la tardor: què els hi passa als arbres, per què veiem tantes castanyes, carbasses a les botigues... Anem a descobrir-ho experimentant, formulant hipòtesis, observant...

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5C - PETITS EXPLORADORS I PETITES EXPLORADORES

Els infants d'I5 C, durant aquests dies hem estat aprenent cosetes sobre les aranyes, el seu habitat... a través de la metodologia basada en projectes. Una manera de treballar global i significativa fomentant totes les intel·ligències.

Hem investigat, formulat hipòtesis, pensat, compartit idees... respectant els diferents ritmes de maduració de cada nen/a i tenint en compte la informació prèvia que tenim. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3A - LA NOSTRA IDENTITAT COM A GRUP

El procés de triar un nom de la classe no només és tenir un nom per identificar-nos com a aula. Aquest fet va més enllà. Treballem la cohesió grupal, descobrint l'entorn i els altres però també fomentem la descoberta d'un mateix ja que tenim moments per conèixer els nostres gustos i interessos, fent un viatge al nostre interior. Els infants d'I3A us volen mostrar com han iniciat aquest procés.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3B - ELS DOFINS ENS PORTEN DE VIATGE

Una parella de dofins ens volen portar de viatge perquè poguem descobrir el seu habitat, característiques sobre ells... propostes divertides i motivadores que ens ajuden a guanyar autonomia, a ser responsables, a aprendre a aprendre... a través de racons i tallers. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I3C - LA TARDOR

Fomentar la descoberta de l'entorn vol dir ajudar els infants a interpretar el món que tenen al seu voltant. Comencen exterioritzant la informació que ja tenen, l'organitzen a través del diàleg i de les accions, formulen noves preguntes què els faran aprofundir i ampliar els seus coneixements a través de verificar les seves hipòtesis... 

Els alumnes de la classe dels conillets us volen mostrar com han experimentat amb diferents materials, propostes, experiències... per conèixer més característiques de la tardor.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4A - EL NOM DE LA CLASSE

Famílies els alumnes d'I4A volen compartir amb vosaltres la gran notícia que ja tenen un nom per l'aula.   Entre tots i totes s'ha triat un nom per la classe.  No ha sigut una feina fàcil arribar a un consens però amb diferents dinàmiques s'ha aconseguit i el més important és que s'ha portat a terme un procés d'aprenentatge molt enriquidor fomentant totes les nostres capacitats (lingüístiques, lògico-matemàtica, artística, emocional...).

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4B - PROJECTE "ELS I LES ASTRONAUTES"

Els i les alumnes d'I4B volen compartir com s'ha iniciat el projecte "Els i les astronautes". Però us pregunatreu, què vol dir treballar per projectes? 

Aquesta metodologia ens permet aprendre de manera global i significativa fomentant les intel·ligències múltiples. Dona pas a un procés on s'ha d'investigar, pensar, aprendre a aprendre, fomentar la capacitat crítica... i que proporciona autonomia i responsabilitat, cohesió grupal, pensament creatiu i innovador... 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I4C - EL NOM DE LA CLASSE

El nom és el nostre primer tret d'identitat. Ens identifica i ens distingeix a la societat. Llavors com a classe hem de tenir un nom? Sí, perquè ajuda als infants a orientar-se per les diferents aules d'infantil, perquè fomenta la cohesió grupal donant identitat al grup, ens identifica com a grup...

Els i les alumnes d'I4C volen mostrar el camí que han fet per arribar a tenir un nom com a grup i com aquest els identifica.

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5A - EL NOM DE LA CLASSE

Famílies, els alumnes d'I5A us volen mostrar el procés de com van triar el nom de la classe. Un treball globalitzat on es fomenta les diferentes intel·ligències múltiples (emocional, lingüística, lògica-matemàtica, artística...) que ens ha donat a conèixer el psicòleg Howard Gardner.

Entre tots i totes hem de triar un nom per la nostra classe. Com podem arribar a un consens? Debats, votacions, exposicions orals... una manera d'aprendre junts de manera respectuosa i on tots els infants tenen cabuda. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5B - RACONS MATEMÀTICS

Famílies  voleu conèixer com portem a terme els racons d'aprenentatge a la nostra escola? Els alumnes d'I5B us mostren aquest procés tan enriquidor, dinàmic, motivador i significatiu pels infants a través d'una sessió de racons de lògica-matemàtica.

Aquesta metodologia com podreu observar ens permet organitzar l'aula en petits grups reduïts, fomentant el treball en equip, l'autonomia, la responsabilitat...

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

I5C - SOM ARTISTES COM HERVÉ TULLET

Famílies  els infants d'I5C us volen mostrar que l'expressió plàstica és una llenguatge d'expressió personal i única. Amb  el qual expressem emocions, sensacions, vivències o fantasies, d'una manera lúdica i creativa. 

Els nens i les nenes durant aquestes setmanes han conegut l'artista HERVÉ TULLET i les seves obres d'art. 

Cliqueu la imatge per poder gaudir d'aquest procés d'ensenyament - aprenentatge. 

El treball en petit grup, el fet de compartir idees, la presa de decisions conjuntes, l'organització… són aspectes que comencem a treballar des de ben petits, hàbits de treball i convivència que ens ajudaran a enfortir les nostres relacions amb els altres.

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I3C.

I4A 

ELS COCODRILS

Per què és important fomentar la curiositat?Perquè la curiositat és com l'esperit per indagar en les coses en les que no trobem una explicació immediata, que ens sobten o que són inesperades, o que, senzillament, ens criden l'atenció. Així que... "la curiositat és el principi de qualsevol recerca".

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4A.

I4B 

ELS PINGÜINS I PINGÜINES

Els conceptes matemàtics que pretenem que els i les alumnes adquireixin han de partir de la nostra vida diària a l’aula. El paper fonamental com a docents és el d’anar extraient de la realitat els conceptes matemàtics, fent-los accessibles als infants, d’una manera funcional i permetent que ho vivenciïn. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4B.

I4C 

ELS UNICORNS

Fomentar el grafisme a partir de diverses propostes fan que practiquem habilitats que ajudaran els i les alumnes en el llenguatge escrit. Partim del treball corporal i fusionem CREATIVITAT i GRAFOMOTRICITAT. 

Cliqueu a sobre de la imatge per veure el diari d'I4B.